VKWorld T1 Plus teszt ... Nagy VK Világ

2016. december 19. 08:55 - nezdmitrendelszblog

Igen, nagyon jól látod, nem a címet olvastad félre, ugyanis megint egy VKWorld került a kezeim közé. A  jelen cikk alanya, a VKWorld T1 Plus, művésznevén Kratos-t.

 

 

 

 

Aki olvassa a bemutatott termékekről a kis szösszeneteimet, annak feltűnhet egy kis hasonlóság egy korábbi telefonnal kapcsolatban. Aki nem olvassa, az sajnos most nem tudja, miről beszélek. Mi ebből a tanulság, amire magadtól is se perc alatt rájöttél? Hát, gyorsan pótold be, amit eddig elmulasztottál.

 

Nem lódítok, ha azt mondom, kíváncsian vártam, hogy az általam megnyomogatott T3-hoz képest mi újat tud mutatni ez az ujjlenyomat olvasóval szerelt óriás. Mert, hát, azt egyből látni lehet, hogy a két készülék távol áll egymástól. És mégis, legalább annyi a hasonlóság közöttük, mint amennyi a különbség.

A T3-nál is tetszett, hogy a gyártó adott nekünk egy kis kóstolót a minőségibb anyaghasználatra való törekvéséből. Így itt egy szavunk sem lehet, mert ami ott elkezdődött, itt folytatódik, de olyan szinten, hogy majdnem tetőtől talpig fém házba borították a telefonjukat.

 

 

A készülék egy hófehér dobozban érkezett, ami nagyon súlyos darab volt. Mivel már az átvétel előtt rákerestem az interneten, hogy mit is nyújthat az új jövevény, ezért tudtam, mire számíthatok. Fém ház + nagy kijelző + nagy méret = nagy súly. De amikor kiemeltem a telefont, valahogy még mindig nehéznek tűnt az a fránya papírdoboz. Mint Poirot, gyorsan megfejtettem a titok nyitját, ugyanis itt a 2 in 1 életszemlélet élt a tervezők fejében. Ez nem csak egy doboz, ami arra való, hogy kibontás után berakd a fiók aljára és soha többet nem látod, csak mikor nagytakarítást végzel a dolgaid között, észre veszed, hogy ez itt van?! Hanem, ebből kérem szépen egy VR szemüveg applikálható össze, amibe a telefont behelyezve eléd tárul a virtuális valóság. Legalábbis egy szelet a VR világból. Csak, hogy szót ejtsek a kicsomagolás mozzanatairól… Nekem csak a szemüveg összeállításakor tűnt fel, hogy a gyártó, bizony kegyes volt hozzánk és nem csak egy kijelzővédő fóliát (ami már a második, ugyanis gyárilag is van egy a kijelzőn), hanem egy átlátszó szilikon tokot is mellékeltek a csomagolás egyre mélyebb bugyraiba jutó felhasználónak.

A mellékelt tartozékok között szerepel egy fehér színű, 2A teljesítményű hálózati töltő és hozzá egy 1.5m hosszú kábel, a már említett kijelzővédő fólia, szilikon tok, az elmaradhatatlan angol nyelvű felhasználói kézikönyv és persze a dobozból hajtogatható VR szemüveg.

Ahogy a Plus megnevezésből gondolná az ember, méretes kis külsővel rendelkezik, hiszen egy 6 colos kijelzőt kapott. A telefon hosszúsága 15.95, szélessége 8.17, vastagsága 0.79 cm, súlya 200 gramm. Kijelzője HD felbontású, ekkora felbontás mellett 245 ppi értékkel rendelkezik, kijelzőjének élei lekerekítettek és nagyon is jónak mondhatók a betekintési szögei. Az LG G4-emhez szokva, ami ugye QHD felbontású, hiába itt a nagy kijelző és a kisebb felbontás, nem éreztem zavarón pixelesnek a látott képet. Ez jóval inkább a VR szemüvegbe helyezéskor tűnik fel, amikor csak pár centire van a készülék az orrunk hegyétől. Mint azt már megszoktuk az MTK chippel szerelt telefonoknál, itt is széles skálán állítható a kijelző kalibrációja. A telefon háza minőségi érzetet kelt. Alumínium burkolata hűvösen terül el tenyerünkben. Jó ránézni és jó kézbe fogni, nem vágnak az élei. A fém borítást, a telefon alsó és felső egy centiméteres sávjában szakítja meg egy-két árnyalatnyival sötétebb színű műanyag burkolat, mely segíti a jobb vételi lehetőségeket.

 

 

 


Azt hittem, hogy a saját 5.5 colos telefonomnál nagyobb készülékhez soha nem fogok vonzódni, de el tudnám képzelni ezt a méretet a mindennapokban. És akkor még azt mondják, a méret nem számít… Egy kézzel mondjuk lehetetlen átérni az egész kijelzőt és sok mindenhez szüksége van az embernek mind a két kezére, de megvan az a réteg, akik imádják a phableteket és ők meg is fogják vásárolni az ekkora méretű mobilokat. Az tény, hogy sokkal nagyobb élmény egy ekkora kijelzőn sorozatot nézni, játszani vagy az interneten böngészni.

Szemből nézve a telefont, a kijelző felett a beszélgetési hangszóró, mellette baloldalon a közelség érzékelő és egy értesítési LED kapott helyet, ami tetszik, hogy nagyon kis szolidan/halványan világít töltéskor és üzenet vagy nem fogadott hívás értesítésekor. Jobb oldalon egy 8 megapixeles előlapi kamera kapott helyet. A kijelző alatt nem találjuk a megszokott vezérlőgombokat, ezeket szoftveresen jeleníti meg a telefon a kijelző alsó sávjában. A telefon bal oldalán csak a hangerőszabályzót, jobb oldalon a ki/be kapcsoló gombot és a SIM tálcát találjuk, amibe két darab Micro SIM kártyát helyezhetünk (a dual kezelésnek hála, amely támogatja a B20-as LTE-t is) vagy egy memóriakártyát és egy Micro SIM-et rakhatunk. A telefon tetején csak a szabványos fülhallgató kimenet, alul pedig, balról jobbra haladva, a mikrofon található, ugyanolyan hangszórórács mögött bújik meg, mint a jobb oldali hangkeltő. Középen egy Micro USB portot, illetve a már említett hangszórót találjuk, ami szerencsére nem olyan doboz hangú, mint a T3-nál volt. A hátlap volt számomra a legérdekesebb, ugyanis itt találjuk a 13 megapixeles Sony optikát, alatta egy LED villanót, és… az ujjlenyomat olvasót, ami bár nem tökéletes, 10-ből, 7 alkalommal működött nálam helyesen. Maximum öt ujjunkról vehetünk mintát a telefon feloldásához. Emellé beállíthatunk biztonsági kódot, ha nem sikerülne feloldanunk az ujjunkkal a telefont.

 

 

 

 

 

Ami mindkét telefonban hasonló, az a telefon lelkét adó 28 nm-es, 64 bites MediaTek MT6735P processzor, mint ami a T3-nál is volt. Tehát négy processzormag, 1GHz-re skálázva. Memóriából 2 GB, tárhelyből 16 GB áll rendelkezésre, ami 128 GB-ig bővíthető memóriakártyával. Android 6.0 Marshmallow fut a készüléken, amiben természetesen választható a magyar nyelv is. Egy tiszta rendszert kapunk, tehát nem kell attól félnünk, hogy valami is lassítaná. Egyedül a választható témák azok, amik finoman jelzik, hogy belenyúltak a szoftverbe a VKWorld mérnökei. Az Antutu 25081 ponttal jutalmazott. Először azon lepődtem meg, amikor az Iphone-hoz szokott húgom kijelentette, hogy milyen kis fürge a telefon, amikor épp a Chrome böngészőből keresett és indított el egy Youtube videót rajta. Valóban nincs semmi panaszkodni valója a T1 Plus-nak, hiába van benne egy karcsú processzor mégis a mindennapi folyamatokat rendben végzi. Néha persze kicsit lassabban, mint azt a csúcstelefonokhoz szokott felhasználók várnák, de a pár nap alatt, amíg nálam volt, ugyanúgy, ahogyan a korábbi T3-nál is, meg voltam elégedve a tőle nyújtott sebességgel. Az Angry Birds 2 játékkal 10 perc után sem éreztem számottevő különbséget a ház melegedése kapcsán, talán egy hangyányit langyosodott fel a telefon felső része. Szerencsénkre a fém jó hő leadó, így talán soha nem fogjuk még melegnek sem érezni a készüléket, nagy igénybevétel mellett sem.

A vékony fém házba belefért egy 4300mAh teljesítményű akkumulátor is, amibe kellemesen csalódtam, ugyanis 10%-ról 100 perc alatt teljesen feltöltötte a mellékelt 2A-es töltő. Folyamatos 4G kapcsolat mellett, állandó e-mail szinkronizálással, játékkal, internetezéssel simán elmegy két napig. Aki nem használja non stop, annak többet is kibír egy feltöltéssel. A beépített GPS kültéren másodpercek alatt talál műholdat, kapunk még Bluetooth 4.0-t és giroszkópot is, ami jól jön a VR játékoknál is.


                            


A már említett 13 megapixeles kamera nem készít olyan rossz képeket. Mivel már itt van a tél, az ember már jórészt csak felhős időt tud kifogni a fényképezéshez. Egy kis állítgatás és a gyári kamera alkalmazással is lehet jó képeket készíteni. Többek között beállíthatjuk az expozíciót, fehéregyensúlyt, lehetőség van önkioldóra, arcfelismerésre, sorozatképre. Bekapcsolhatjuk a HDR-t, készíthetünk panoráma fotókat. Videót maximálisan HD, azaz 1280 x 720-as felbontásban rögzíthetünk.

 


        

 

        

 

Zárószóként, ahogy ezen márka előző tagjával, ezzel is megvoltam elégedve. Egy jól összerakott telefont, a hasonló árkategóriájú konkurenseknél sem sűrűn látható, Android 6.0 rendszerrel kapunk. Hardverben azonos tudású, mint elődje és más gyártónál is vannak ilyen hardverű telefonok szép számmal, de sokat dob a T1 Plus javára a nagy kijelző, a fém ház és az ujjlenyomat olvasó. Lenne helye nálunk a családban.


A termék linkje

 

Ha neked kevésnek tűnne a telefon tárhelye, itt vásárolhatsz olcsón 32 és 64 GB-os Samsung memóriakártyát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr3912057053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása