ZUK Z2 bemutató

2017. február 10. 11:11 - nezdmitrendelszblog

Felsőkategória közép áron

120454_375632.jpg

A nem olyan rég életre keltett ZUK Mobile, a Lenovo szárnyai alatt kelt életre és olyan márkáknak próbál ellenfelet állítani, mint a Xiaomi, akik viszonylag olcsón, erős hardverrel és jól optimalizált szoftverrel robbantak be a mobilkommunikációs piacra, ahol azóta is meghatározó szerepet töltenek be.

Bár a Z2 nem egy mai készülék, egészen pontosan tavaly nyár elején jelentették be a Z1 utódjának szánt frissítést, mégis szót kell róla ejteni, mert a hardveres felépítés és az olcsó ár miatt még most is sok telefonnak ellenfele lehet...

Jó hír azoknak, akik már unják a mostanában divatos tepsi méretű készülékeket. Ezzel nem magam ellen akarok bezsélni, nekem is egy phablet méretű van a tulajdonomban. A Z2-ben egy 5 colos Full HD felbontású kijelzőt találunk. A hátlap szinte egészét edzett üveg borítja, szép letisztult megjelenésű, csak a 13 megapixeles Samsung (ISOCELL) kamera, a kéttónusú vaku és a márka logója látható. Az előlapon található a 8 megapixeles szelfi kamera, a beszédhangszóró, fény és közelség érzékelő, egy értesítési LED és a HOME gombba épített U-touch 2.0 ujjlenyomat olvasó szenzor, amelynek több funkciója is van, például a gombbon, apró suhintó mozdulattal válthatunk az épp futó alkalmazásaink között. Alul az USB Type-C csatlakozó mikrofon és hangszóró, illetve a fülhallgató kimenetet találjuk. A készülék mérete 14.1 x 6.8 x 0.84 centiméter, súlya mindössze 150 gramm.

A hardver egy felsőkategóriás mobiltelefon esetében nem is lehet más mint a Snapdragon 820-as SOC, ami négymagos, maximális órajele 2.15 GHz. Az Antutu benchmark programjával 126.000 pont körüli értéket ér el. Az erős processzor mellé társul még 4 GB memória, illetve 64 GB belső tárhely. A telefon két Nano Sim-et képes kezelni, viszont a vidéken élőknek fájó pont lehet, hogy nem kezeli az itthon használatos B20-as frekvenciát. Bluetooth-ból 4.1-et, wifiből 802.11 a/b/g/n/ac szabványt kapunk, tehát támogatja az 5GHz-es frekvenciát is. Operációs rendszere Android 6.0 Marshmallow, de bejelentették, hogy úton van már a 7-es verzió Nougat is.

Ami személy szerint nagyon tetszik benne, az az erős hardver, a külföldi portálok mind dicsérő szavakkal illették mind a belső, mind a külső felépítést és a szoftvert. Nem utolsó sorban EU raktárból megvásárolható, így nem kell fizetni érte se vámot, se áfát. Postaköltséggel együtt ~61.000 forint, ami egy ilyen kategóriájú telefonért tényleg nagyon jó ajánlat. Ha meg szeretnéd vásárolni, a Spanyol raktárat válaszd ki rendelésnél.

Ha tetszik a termék, itt tekintheted meg

Ha érdekelnek az akciók, akkor nézd meg az Akció kereső oldalunkat, ahol kedvezményekkel, leértékelésekkel és kupon kedvezményekkel találkozhatsz. Illetve figyeld szombatonként a Heti szemezgető rovatot, ahol az olcsóbb árszegmensen belüli termékekből állítunk össze heti rendszerességgel egy-egy csokrot.

2 komment
Címkék: tech mobiltelefon

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr2312244524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prim 2017.02.12. 23:30:55

Hát tök jó lenne ha lenne benne b20... de igy ... és szimpi a nagy akkuja is... Igy maradok a vernee apollo lite-nel.... az kezeli a b20at

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2017.02.13. 07:03:01

@prim: Igen, tökéletes lenne, de mint tudjuk tökéletes nem létezik. De akinek nem fontos a B20, annak remek választás.
süti beállítások módosítása