Azzor vezeték nélküli egér teszt

2017. március 21. 18:48 - nezdmitrendelszblog

A halk sas

azzor-rechargeable-wireless-mouse-mice-laser-gaming-2400-dpi-2-4g-fps-gamer-silence-high-performance-white-4016-41103571-d4ced1d9d06a26152c0a1e2e4d91a6ca-catalog_233.jpg

Az újdonság varázsa vonzotta és érezte, hogy lehet, nem kellene megtennie ezt a lépést, de a belül lakozó kis ördög súgta folyamatos, felszínre törő érzések ellen végül nem tudott felül emelkedni... És kattintott végül a „Buy it now” feliratú gombra.

Akár így is zajlhatott volna a következő termék megvásárlása, de nem volt ennyire rapszodikus.

Bontogatás

A szokásos buborékfóliás levélként érkezett csomagban egy újrahasznosított karton doboz lapult, rajta a szokásos értelmezhetetlen írásjelekkel. Benne szintén egy buborékfóliás tasakban maga az egér és egy rövid használati utasítás.

A megszokott szappantartóformát nélkülöző külső, elsőre egy kicsit vadnak tűnik. Azonban az áramvonalasra rajzolt test, mint egy sportautónál​ és a fehér, szürke és ezüst színek erősen elkülönülő árnyalatai teszik erőteljesebbé. Mérete 12.5 x 7.3 x 3.87 centiméter, súlya 100 gramm. Az elején lévő csúcsban végződő szarvak, amik a jobb és baloldali egérgombok végei, megszakítás nélkül futnak végig egészen az egér hátsó részéig. E két gomb között található meg a szintén halkan tekergethető, bár lenyomásakor jóval hangosabb görgő. Mögötte a DPI váltó gomb található. A hátsó részre került a márkanév és annak logója egy sas fej képében. Utóbbinak különlegessége, hogy bekapcsolható a kék színű háttérvilágítása. A felül keskeny és az alul jóval szélesebb, mindkét oldalirányba nyúló forma kellően ergonomikussá és kényelmessé teszi a használatot, mindezt segítve az ujjak támasztásánál lévő nyíl elrendezésű, műanyagba mart ezüstös design.  Bal oldalán két ezüst színű gombot találunk még, segítségével, könnyebben lapozhatunk a böngésző lapjai között oda-vissza. Az egeret szemből nézve tűnik fel a MicroUSB port, amin keresztül tölthetjük, ehhez a gyártó külön egy kis kábelt is csomagolt. Alul láthatjuk a be és ki kapcsoló gombot, illetve itt kapcsolhatjuk be az egér logójának világítását is. Érzékelő optikájának fénye alig látható. Az eddigi megszokott hasonló típusú egereimnél majd kisütötte a szemem az alulról jövő piros színű fény. Ez is mutatja, hogy sokkal energiatakarékosabb, mint az eddigi lézeres egereim. Alul, a hátsó részén található az USB-s végű vezeték nélküli adapter, amit így mindig magunknál, illetve egerünknél tarthatunk, csak ne felejtsük el visszatenni a helyére.

A nagy próba

Két dolog keltette fel a figyelmemet, először amikor megláttam ezt az egeret, hogy hiába vezeték nélküli, nem kell benne elemeket cserélni. Végre el lehet felejteni a tölthető elemekkel való, „pont akkor merül le, amikor nem kéne” c. játékot. Ugye, ezt mindnyájan átéltünk már hasonló szituációban. A másik pozitívum a halk működés, ugyanis a jobb és bal gombok olyan halkan működnek, hogy ilyen „néma” egérrel még nem volt dolgom. Nem azt mondom, hogy teljesen hangtalan, de olyan érzés, mintha valami kis apró párnát szereltek volna bele és azt nyomnánk le kattintáskor. Biztos kapható ennél is halkabb működésű példány, de itt végre nem ébred fel a család többi tagja a másik szobában​, ha hajnalban nekiállsz számítógépezni. Sőt, a gyártói adatok szerint a gombjai 5.000.000 ciklust, azaz 5 millió kattintást bírnak ki. Lehet kicsit túloztak, de bíztató adat.

Az aljára helyezett négy kis tappancsnak köszönhetően nagyon könnyen siklik. Fogása kényelmes. Akik látták, mind-mind azt mondták, hogy nagyon jól néz ki és persze egyből megkérdezték, hogy milyen márka, hol vettem és mennyibe kerül?

Az egér optikai felbontása maximum 2400 dpi lehet, ez három lépcsőben állítható 1000/1600/2400 dpi érték között. Körülbelül egy hete használom már. Amikor megjött, összekötöttem a laptopommal a mellékelt USB kábellel, hogy egy kis energiához jusson. Tetszik, hogy a töltést is jelzi, ilyenkor a görgő kék színben kezd el világtani, ha pedig feltöltött, elalszik. Ahonnan vásároltam nem találtam információt, hogy mennyit bír egy feltöltéssel, de amióta nálam van, nem kellett még újra töltenem. A gyártó nem mellékel hozzá semmilyen szoftvert, amint csatlakoztattam az USB-s adapter a számítógéphez, amelynek a maximális hatótávolsága 10 méter, a Windows azonnal felismerte és az Androidos okostelefonommal is gond nélkül működött. Üresjáratban készenlétbe kapcsolja magát pár perc tétlenség után, amiből egy kattintással a másodperc töredéke alatt felébreszthető. A Bluetooth-os egerekkel ellentétben itt nincs késleltetés, hogy újra csatlakozzon, amint megnyomom az egyik gombját, azonnal működik tovább.

Az Azzor terméke az ergonomikus kialakítás, a szép külső, a halk működés és persze a fő szempont, hogy megússzuk az elemek cserélgetését a beépített akkumulátornak köszönhetően, nagyon jó választás. Ajánlom mindenkinek már csak az ára miatt is, hiszen csak 9.99$ ingyen postával. Ennyiért nem nagyon kapni hasonló minőségű terméket, pláne nem itthon.

Ha megtetszett a termék, itt megtekintheted

És ha eddig nem csak egy egérre vágytál, de csak az tántorított el a vásárlástól egy nagyobb összegű terméknél, hogy sok lett volna az adó, illetve vám költség (20$ felett), akkor ez a te helyed. Itt nem kell foglalkozni az adó és vám költségekkel, ez a GearBest EU-s oldala.

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el Like-olni az oldalt a Facebookonhogy erőt adjon a kis csapatunknak még több cikk írásához, amikről így első kézből értesülhetsz.

2 komment
Címkék: tech teszt egér

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr9112359581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jótét lélek 2017.03.22. 20:41:34

Nekem semmi nem jön be a vásárlós linken.

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2017.03.22. 21:28:17

@jótét lélek: Most néztem laptopon és telefonon is, nekem rendben van. Lehet nálad van valami hiba.
süti beállítások módosítása