Amikor a kicsi sokra viszi - Xiaomi Redmi Note 5A

2017. szeptember 07. 17:18 - nezdmitrendelszblog

redminote5a_main_1499692655437.jpg

A Redmi 4A volt és még mindig a Xiaomi legolcsóbb készüléke. Mit tehetünk ha egy gyártó úgy gondolja, hogy fejlesszünk egy kicsit, tartsuk meg a belépőszintű hardvereket, hogy ne legyen túl drága, de tegyük rá a milliók által kedvelt szoftverünket. Máris kész a Xiaomi Redmi 4A megnyújtott verziója, a Note 5A. 

A jól bevált receptet hozza a Note 5A is. Ha a 4A a legolcsóbb Xiaomi, akkor az 5A a legolcsóbb phablet a gyártó termékpalettáján. De mit is kell tudni az új jövevényről? Helyezzük előtérbe a költséghatékonyságot. Ezt a gyártó eddig is remekül megoldotta, hiszen főként ez az oka, persze sok más dolog mellett, hogy ilyen nagy felhasználóbázisra tett szert.

 

Hallottad már? Le ne maradj! Különszám - Időzített kedvezmények (folyamatosan frissítjük)

 

A "Note" névből már tudató, hogy a nagyobb méretű telefonok között játszik. Egy 5.5 colos kijelzőt kapott, aminek 1280x720 pixeles HD felbontása van. Az előlapról nem spóroltak le semmit sem, megvan az 5 megapixeles előlapi kamera, fény és közelség érzékelő szenzor és kapunk LED-es visszajelzést is. Az előlapon a szokásos kezelőgomb hármas, ami nem kapott háttérvilágítást. A telefon mérete 15.3 x 7.62 x 0.76 cm, súlya 150 gramm. Az egyenlőre csak angol és kínai nyelven elérhető szoftvere az Android 7.1, amelyen még a MIUI 8 fut, de hamarosan itt van a MIUI 9 és nemsokára készül hozzá az International szoftver verzió is. 

xiaomi_redmi_note_5a_colours_15029716602111.jpg

Ismerős lehet már a 4A-ban is megtalálható Snapdragon 425, ami egy négy magos 1.4 GHz-es processzor, 2 GB memóriával, kiegészítve 16 GB belső tárhellyel. Pozitívum, hogy a készülék Dual SIM képes, így egyszerre két SIM-et tehetünk bele, illetve ezen kívül van még egy harmadik hely, ahová a MicroSD memóriakártyát helyezhetjük, a B20 támogatás viszont kimaradt. Még mindig az olcsó kategóriánál maradva, ennek megfelelően lehagyták az ujjlenyomat olvasót, így azt kár is keresnünk. A hátlapon csak a 13 megapixeles kamera található egy LED villanó társaságában. Jó hír, hogy kapott infra portot is, tehát otthoni eszközeinket is vezérelhetjük vele. b/g/n WiFi, Bluetooth 4.2, GPS is a repertoár részét képezi. A telefon alján található MicroUSB portján keresztül tölthetjük a 3000mAh teljesítményű akkumulátort, a mellékelt 1A-es töltőfejjel. 

A Xiaomi ismét egy gazdaságos kis telefont rakott le az asztalra, így akinek nem fontos a nagy teljesítmény, de szeretne egy 5.5 colos kijelzőjű telefont, annak jó választás lehet.

A Xiaomi Redmi Note 5A-t itt tekintheted meg

 

A készülékből létezik egy erősebb darab is, ami már Snapdragon 435-el, 3 GB memóriával, 32 GB tárhellyel rendelkezik, kamerái pedig 16 és 13 megapixelesek és ellátták ujjlenyomat olvasóval is.

Mindkét telefont kérheted EU Express szállítással, így nem kell félned a plusz költségektől. Nincs se áfa, se vám.

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg a barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

Ne felejtsd el megnézni az NMR blog Facebook oldalát, mert a híreket, amiket az oldalunkon hely hiányában nem  mindig tudunk megjeleníteni, illetve a legújabb és a kupon kódokkal jóval olcsóbban megvásárolható termékeket ott találod.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr1412778014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása