Vékony kijelző keretes telefonok dömpingje - Összeválogattuk, miből érdemes választani, ha Xiaomi mintára, de olcsóbban szeretnénk telefont

2017. október 10. 08:06 - nezdmitrendelszblog

vegyes.jpg

Leagoo KIICAA MIX, Elephone S8, Vernee MIX 2, Maze Alpha, Bluboo S1, Doogee MIX, VKWorld MIX Plus sokban különbözik egymástól, de két dolog közös bennük, ha valaki szemet vetett rájuk. Vékony kijelzőkeretet és egész baráti árazást kaptak. Sőt, hogy ne legyenek plusz költségek, spórolhatsz, hogy nem kell áfát fizetned utána, ha EU Express szállítással kéred. A "MIX" egy fogalom lett. A Xiaomi által életre keltett vonalat meglovagolva rengeteg gyártó állt elő vékony kijelző kerettel szerelt telefonnal, amikből most csináltunk egy kis válogatást., az olcsóbbaktól a drágább típusokig. Így, akár már 109$-tól vásárolhatunk vékony kijelző keretes készüléket.

 

 LEAGOO KIICAA MIX

1_27.jpg

A MIX kijelzője egy SHARP gyártmányú 5.5 colos IPS panel, ami FULL HD, azaz 1920 x 1080 pixel felbontású. Ezen az áron már ez is újdonság, hiszen nem szoktak egy ilyen alacsony árú készülékbe 401ppi-s FULL HD panelt rakni. De a Leagoo tovább megy ennél, hiszen voltak olyan merészek, hogy a mostani trendeknek megfelelően vékony kjelző kerettel látták el két oldalt és felül is a MIX-et. Így nincsenek azok a jól megszokott kijelző mellé épített vastag oldalak. Sikerült elérniük, hogy hiába a nagy képernyő, mégis egy aránylag kis telefont alkottak a kávák lehagyásával. A telefon mérete 14.17 x 7.58 x 0.79 cm, súlya 158 gramm. A készülék meghajtásáról egy MediaTek MT6750T processzor gondoskodik. Ilyen CPU dolgozik a korábban bemutatott Ulefone MIX-ben és az UMiDIGI Crystal-ban is. Ez a processzor egy nyolc magos egység, aminek maximális órajele 1.5GHz. A memória sem szűkös, hiszen 3 GB-ot kapunk, a tárhely mérete pedig 32 GB, amit 256 GB-ig tovább bővíthetünk memóriakártyával. Nem spóroltak ki semmit sem a telefonból. Az előlapra került a Home gombba épített ujjlenyomat olvasó. A szelfizni vágyók az előlapi 13 megapixeles kamerának örülhetnek. A hátlapra egy 13 + 2 megapixeles dupla optika páros került LED villanóval. Belül a 802.11b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0, GPS is a repertoár részét képezi. Nagyon jó hír, hogy ennyi pénzért támogatja a magyarországi B20-as LTE-t is, illetve egyszerre két NANO SIM kártyát képes kezelni. Akkumulátora 3000mAh kapacitású, amit már a modern USB Type-C porton keresztül tölthetünk. A készüléken Android 7.0 fut, amin választható a magyar nyelv is. Pozitív hozzáállás a gyártó részéről, hogy a csomagban mellékel egy USB Type-C portos fülhallgatót és egy szilikon tokot is. Nagyon baráti árazást kapott, hiszen csak 109$-ba kerül.

A terméket itt tekintheted meg

Vagy akár egy kattintással meg is oszthatod

 

 

VKWorld MIX Plus

 

A 129$-os összegért egy 5.5 colos HD felbontású IPS paneles, HDR technológiát ismerő kijelzőt kapunk, ami az előlap 90%-át foglalja el. A gyártó szerint ez a nagy betekintési szögű, remek kontraszt arányú fényes kijelző vetekszik a jóval drágább gyártók kijelzőivel, csak a felbontás kisebb. A 2.5D-s lekerekített üveg elő és hátlap mögött csak fémmel találkozunk. Míg az előlapon 8, addig a hátlapra került a 13 megapixeles Sony kamera, LED villanó és az ujjlenyomat olvasó. 

A telefon belsejében egy négy magos MediaTek MT6737-es processzor dolgozik, e mellé kapott 3 GB memóriát és 32 GB belső tárhelyet, amit természetesen memóriakártyával bővíthetünk. Remek hír, hogy támogatja a B20-as LTE-t, azaz itthon is maradéktalanul kihasználható a 4G. Természetesen b/g/n WiFi, GPS, Bluetooth 4.0  is megtalálható a repertoárban. A beépített 2850mAh kapacitású akkumulátort a MicroUSB porton keresztül tölthetjük, a telefonról nem maradt le a 3.5mm-es fülhallgató csatlakozó sem. A készülék két SIM kártyát is kezel, egy Nano és egy Micro SIM-et. A telefonon Android 7.0 fut, amin választható a magyar nyelv is. Mérete 14.30 x 7.40 x 0.89 cm, súlya 165 gramm.129$-t kérnek érte.

A VKWorld MIX Plus készüléket itt tekintheted meg

 Vagy akár egy kattintással meg is oszthatod

 

Láttad már mennyi akciós terméket találtunk a legújabb Akció keresőben?

 

 

Bluboo S1

 

A készülék jól bevált alapokra építkezik, a hardveres felszereltségre nem lehet panaszunk. A Bluboo mérnökeinek a MediaTek processzorára esett a választásuk. Egy MediaTek Helio P25 nyolc magos, maximálisan 2.5GHz-en futó processzort építettek be a telefonba, amit megtámogattak 4 GB memóriával. A tárhelyről sem feledkeztek meg, itt sem kell szűkölködnünk, 64 GB-ot kapunk, amit memóriakártyával 256 GB-ig bővíthetünk. A kijelző egy 5.5 colos 1920 x 1080 pixeles FHD felbontású, lekerekített 2.5D-s kijelző, amit Corning Gorilla Glass 4, véd a karcok ellen. A kijelző különlegessége, hogy a kereteket nagyon vékonyra szabták, így a kijelző az előlap 90%-át foglalja el. A készülékbe egy 5 és egy 13 megapixeles elő és hátlapi kamerát szereltek, amik interpolálva 8 és 16 megapixeles képeket készítenek. A telefon két SIM kártyát kezel és támogatja az itthon szabványos B20-as 800MHz-es LTE-t is. Akkumulátora 3500mAh kapacitású, amit USB Type-C porton keresztül tölthetünk. Bluetooth 4.0, WiFi, GPS is a repertoár részét képezi. Ezt a készüléket már nettó 159$-ért, azaz 40.000 forintért hazavihetjük. Természetesen Android 7 rendszert futtat.

A Bluboo S1 telefont itt tekintheted meg

Vagy akár egy kattintással meg is oszthatod

  

 

Doogee MIX

 

A kijelző egy 5.5 colos HD, azaz 1280 x 720 pixel felbontású panel. A számolásért egy MediaTek Helio P25 a felelős, ami egy 16nm-es gyártástechnológiával készített, nyolc magos, maximálisan 2.5 GHz-es processzor, ami támogatja a dupla hátlapi kamerák kezelését is. Erre szükség is van, ugyanis hátulra egy 16 és egy 8 megapixeles optika került. Memóriából 4 GB-ot kapott a készülék, de létezik belőle 6 GB memóriával szerelt változat is. Belső tárhelye 64 GB. Természetesen támogatja a hazai B20-as LTE-t is. Előlapi ujjlenyomat olvasót kapott és már az Android 7.0 fut a készüléken. A Doogee MIX-ért szintén 159$ kell fizessünk, mintegy 40.000 forintot kell a virtuális kasszánál hagynunk.

A Doogee MIX-et itt tekintheted meg

Vagy akár egy kattintással meg is oszthatod

 

 

Vernee MIX 2

 

vernee-mix-2-header-1-660x330.jpg

Tény, hogy olyan külsőt alkottak a Vernee MIX 2- nek, ami eddig nem volt ismert a gyártónál. Gyönyörű letisztult lett mind az előlap, mind a hátlap az üveg borításnak köszönhetően. Nem csak a külső lett átlagon felüli, hanem a mai szemmel nézve azok a hardverek is, amik belekerültek a telefonba. Hiába a nagy méretű 6 colos, 2160 x 1080 pixel felbontású kijelző, a vékony oldalkeretek által egy normál 5.5 colos telefon méretével ér fel. A Vernee jó kapcsolatot ápol a MediaTek-kel, eddig is az ő processzoraikat használták, nincs ez másként most sem. A megfelelő sebességről egy nyolc magos, 64 bites MTK6757CD, azaz Helio P25 gondoskodik, aminek maximális órajele 2.5GHz. Memóriából sem kapunk keveset, 4 GB-al gazdálkodhatunk, a tárhely mérete 64 GB, amit természetesen memóriakártyával bővíthetünk. Az előlap a vékony keretes telefonoknál már nem annyira szokatlan. Elöl nem találunk gombokat, ezt a Veree szoftveresen oldotta meg. A jobb alsó sarokba helyezte el a 8 megapixeles, míg a hátlapon dual megoldásként a 13 és 5 megapixeles optikát LED villanóval egyetemben, alatta pedig az ujjlenyomat olvasó található. Természetesen minden ismert szenzort megkapunk úgy mint közelség, fény, mágnes, gravitációs szenzor és giroszkóp. A mobil két NANO SIM kártyát kezel és támogatja a magyarországi 800MHz-es B20-as LTE-t is. A készüléken Android 7.0 fut, amin választható a magyar nyelv is. Beépített akkumulátora is méretes, 4200mAh kapacitású. A készülék előrendelői státuszban van, így az elsők között lehetünk, akik megszerezhetik maguknak az új Vernee telefont 169.99$-ért, azaz 43.000 forintért. Kategória győztes. Erős hardver és ehhez képest nagyon alacsony ár. Kérhetjük EU Express szállítással is, így nem kell vámot fizetünk a készülékre, ezáltal nem fog többe kerülni a telefon.

A Vernee MIX 2-t itt tekintheted meg

Vagy akár egy kattintással meg is oszthatod

 

 

Maze Alpha

 

A Maze keret nélküli kijelzővel szerelt modellje, az Alpha egy 6 colos Full HD, azaz 1920 x 1080 pixel felbontású Gorilla Glass 4 védelemmel ellátott kijelzővel rendelkezik, előlapi gombba épített ujjlenyomat olvasóval. A fém ház alatt egy MediaTek Helio P25 processzor dolgozik, ami egy nyolc magos egység (4x2.5GHz ARM Cortex-A53+ 4x1.4GHz ARM Cortex-A53). Memóriája és belső tárhelye kiszereléstől függően 4GB / 6GB RAM + 64GB/ 128GB ROM lehet. Maximálisan 256 GB méretű memóriakártyát képes kezelni, ilyenkor a két SIM kártya egyik helyét foglalja el a memóriakártya. Előlapi kamerája 5, a hátlapra szerelt dupla optika pedig 13 és 5 megapixeles (Samsung S5K3L8). Árcéduláján nettó 56000 forint szerepel, ezért cserébe tudja az 5GHz-es WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, GLONASS, BeiDou mind-mind adott a 800 MHz-es LTE támogatással együtt. Akkumulátora 4000 mAh kapacitású, amit USB Type-C csatlakozón keresztül tölthetünk. A készülék Android 7.0-val érkezik. Az Alpha már 189$-ba kerül, de itt már egy elég erős hardvert kapunk. csakúgy, mint a Vernee-nél.

 A Maze Alpha-t itt tekintheted meg

Vagy akár egy kattintással meg is oszthatod

 

 

Elephone S8

 

elephone-s8.jpg

Az S8 a gyártó első vékony kijelző kerettel szerelt telefonja. Nem hagyta ki ezt a lépést, hiszen már sokan meglépték ezt a "trendet" és egyik gyártó sem engedheti meg magának, hogy nem követi a piaci irányokat és vele együtt a felhasználók igényeinek kiszolgálását. Na, de... A vékony kávával szerelt telefonok azért jók, mert azonos méret mellett nagyobb kijelzőt lehet beépíteni egy készülékbe. A készülék mérete 15.80 x 8.00 x 0.80 cm, súlya 180 gramm. Az Elephone a társaihoz képest minőségibb, 6 colos 2K, azaz 2560 x 1440 pixel felbontású panelt rakott a telefonba, amit Gorilla Glass üveg óv a sérülésektől, így a kijelző-ház aránya 92.4%. A ház teljes egészében fémből készült, a készülék fekete és kék színben választható, a külső megjelenésre nem lehet panaszunk,. A nagy felbontású kijelzőhöz megfelelő processzor dukál, így egy MediaTek Helio X25-ös duruzsol a hátlap alatt, 4 GB memória és 64 GB tárhely társaságában. A készülék előlapjának aljára került a hasonló típusoknál már megszokott, alsó sarokban lévő előlapi kamera, ami 8 megapixel felbontású és az ujjlenyomat olvasóval szerelt home gomb. A telefon hátlapjára csak egy LED-es villanó és a 21 megapixeles fő optika került. A hátlap alatt 4000mAh teljesítményű akkumulátor foglal helyet, amit USB Type-C porton keresztül tölthetünk. A szokásos 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Bluetooth 4.0, GPS már szinte alapkövetelmény. A készülék Dual NANO SIM képes és többek között támogatja a B20-as LTE-t is. Természetesen a legújabb Android 7.1-el érkezik. A csúcsok csúcsa 259.99$-os árcédulával. Amivel jól járunk ha egy nagyon erős hardverű készüléket választanánk.

Az Elephone S8 telefont itt nézheted meg

Vagy akár egy kattintással meg is oszthatod

 

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Megoszthatod barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

 Ne felejtsd el megnézni az NMR blog Facebook oldalát, mert a híreket, amiket az oldalunkon hely hiányában nem  mindig tudunk megjeleníteni, illetve a legújabb és a kupon kódokkal jóval olcsóbban megvásárolható termékeket ott találod.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr612931687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xyyyxyxyyxyxyyx 2017.10.12. 16:14:48

Ligú, blubú, dugi, töki, möki, de AMOLED egyikben sincs. Értem, hogy úgy drágább lenne, de cseszhetem a kínai "csúcsok csúcsát", ha napfényben szart se látni a kijelzőn.

gaba45 2018.07.15. 07:11:03

@xyyyxyxyyxyxyyx: ....egyetértek....én is valami amoled kijelzős telót hajkurászok, de csak csamcsung meg oneplus van.....ezek meg picit húzósak....amúgy most egy nálunk ismeretlen Wiko Highway Star-t használok, már két éve....teljesen hibátlan, és AMOLED....csak már úgy újítanék....de még valószinüleg marad a francia csoda....
süti beállítások módosítása