Az íróasztalra vagy a hálóba, idő és hőmérséklet kijelzés, éjszakai fény és alacsony ár - Ilyen a Utorch lámpája

2018. április 19. 07:30 - nezdmitrendelszblog

1_70.jpg

A Utorch lámpája arra a termékre emlékeztetett, amit az egyik nagyobb lakberendezési áruházban láttam körülbelül egy évvel ezelőtt 10.000 forintért. Akkor azon gondolkodtam, hogy nem volna rossz megvásárolni, de egy kicsit sokalltam az árát. Na, jó, nem is kicsit. Aztán a minap összefutottam a hasonmásával, amit végül 16$-ért vásároltam meg, azaz szállítással együtt 4.800 forintért. Ez már barátibb, ugye?

Mivel a korábban kipróbált Xiaomi lámpám sok barátomnak megtetszett, ezért megkértek, hogy nézzek valami kisebb alternatívát nekik, így jutottam el akkor a Utorch lámpájához, ami hasonló funkciókat tud felvonultatni, de természetesen nem azonos a Xiaomi lámpájával. Nem annyira funkciógazdag, de annál jóval olcsóbb, de van egy-két olyan dolog a tarsolyában, amit viszont a nagy kínai gyártó terméke nem tud. Így nem tudjuk változtatni a lámpa színhőmérsékletét, de viszont itt is érintésvezérelt gombokat kapunk, 180 fokban állítható dőlésszöggel, három fényerősséget választhatunk és olyan extrákat is tud, ami a Xiaomi megoldásában nem szerepel. Az egyik kedvencem, a talpán körbefutó, halványan derengő fény, ami lassan változtatja a színét, de a legjobb mégiscsak az, hogy egy átlátszó üveglapon keresztül megjeleníti a pontos időt, dátumot, hőmérsékletet. És ez még csak a kezdet, hiszen a belső akkumulátorról, akár áramszünet esetén is működtethetjük.

 

Kicsomagolás

 

p1010256.JPG

p1010295.JPG

p1010257.JPG

A kis lámpa, stílszerűen egy kis csomagban érkezett. A fotón kiemelve a kedvenc funkciómat, az ékszakai segédfényt. A csomagban a lámpán kívül egy angol és kínai nyelvű leírás és egy USB végű kábel várt, ezzel láthatjuk el energiával a kis fényforrásunkat. Összecsukva 26 centiméter magas, a talp átmérője 9 centiméter. A kerek talp egy karcsú testben végződik, áramvonalas, és ami meglepett, hogy nagyon könnyű. A Utorch feliratú matricát egy mozdulattal eltávolíthatjuk.p1010294.JPG

A 180 fokban nyitható fejet kihajtva 43 centiméter magas, úgyhogy nem fogjuk leverni vele a csillárt a plafonról. A 218 grammos súlytól nem fog leszakadni a karunk, ha a munka végeztével elvesszük az íróasztalunkról és magunkkal visszük a hálóba. Csak akkor tűnt fel, amikor vittem magammal, hogy a kerek talp és a vékony nyak miatt olyan a körvonala, mint egy régi, nagy elemlámpának.

p1010263.JPG

p1010283.JPG

Az alján vékony szivacs réteggel borították be a talp részt, így nem fogjuk összekarcolni az asztalt és kevésbé is csúszkál rajta. A talp alsó része felett, egy 360 fokos körben, 7 színben, halványan váltakozó, gyenge fényű LED fénycsík kapott helyet, ami nem csak jól néz ki, de éjszakai fénynek is remek. Még a gyerekszobában is eltudom képzelni, hiszen nem túl erős, de mégiscsak valami kis fény világíthat a szobában.

2_51.jpg

p1010259.JPG

Halvány fénycsík

ezgif_com-video-to-gif.gif

A talp felett két érintő gombot találunk, az alsó kapcsolja be és ki a lámpa alján 360 fokban körbefutó derengő alsó fényt, a felette lévő pedig három fokozatban állítja a 18 LED diódával szerelt lámpa fényerősségét. Maximális fényereje 250 Lumen, színhőmérséklete pedig 3750-4250K a gyári adatok szerint. A legjobb, hogy nem kell kihajtani a lámpát ahhoz, hogy bekapcsolhassuk, így egy teljesen függőleges, oldalsó fényt is elérhetünk vele, ha arra van szükség. A nyakon kapott helyet egy kis érzékelő szenzor, ami a hőmérséklet méréséhez kell.

p1010269.JPG

p1010284.JPG

Felette egy 3 x 9 centiméter méretű füstszürke, átlátszó kijelző, amin legfelül a pontos időt, a dátumot (hónap, nap), a nap nevét, és a pillanatnyi hőmérsékletet láthatjuk. Természetesen a rengeteg műszaki termék próbájával a hátam mögött már nem tűnik akkora újdonságnak ez az átlátszó üveglap. De valahogy mégis megtetszett. Nagyon dizájnosra sikeredett nem csak a talp derengő fénye, de ez az átlátszó kijelző is.

p1010261.JPG

A lámpa másik oldalán, a kijelző alatt találjuk a pontos idő, dátum és ébresztő beállításához szükséges négy gombot. Igen, hiszen egy teljes értékű óraként funkcionál, úgy, hogy még különböző ébresztő hangokat is beállíthatunk rajta. Szerencsére arra is gondoltak a tervezésnél, hogy mi van akkor, ha a lámpa beépített 1200mAh kapacitású akkumulátora lemerül. Nem, nem fogunk elaludni és nem foghatjuk arra sem, hogy lemerült az óránk, hiszen azt egy külön elem működteti, amit könnyedén cserélhetünk a forgatható retesznek hála.

 

A nagy próba

 

p1010278.JPG

p1010281.JPG

p1010280.JPG

Az első használat előtt lemerítettem, majd a mellékelt kábellel rádugtam a laptopra, hogy onnan töltsön fel. Mivel gondolom sokan így fogják használni és többek között én is, ez tűnt a legésszerűbb megoldásnak. De persze, aki szeretné az akár egy telefon töltővel is elláthatja energiával, sőt. Szinte bármilyen eszközről feltölthetjük, ami képes egy kevéske áramot leadni USB portján keresztül. Így akár egy külső akkumulátorról is elláthatjuk energiával egy hosszú áramszünet alatt. Töltés közben a hátsó visszajelző LED pirosra vált, majd amint úgy érzi, hogy jól lakott az elektronokkal, zöld színnel jelzi nekünk hogy kész a használatra. Az elem tartó rekesz mögül kihúztam az érintkezők közé helyezett műanyag lapot és fel is villantak a számok az üveglapon. A gombokkal be is állítottam a pontos időt és a dátumot. Szerencsére nem kell atomfizikusnak lennünk ahhoz, hogy ezzel a művelettel megbirkózzunk. És igazából ennyi. Semmi mást nem csináltam vele, csak használtam.

Xiaomi Yeelight & Utorch

p1010287.JPG

p1010290.JPG

Maximális fényerőben egy hangyányit alulmarad a Xiaomi asztali lámpájánál, de a 18 LED-es panel, így is kellő világosságot képes biztosítani az íróasztalnál. Jó a három lépésben állítható szabályzás is, hiszen be tudjuk állítani a kívánt fényerősséget. A 180 fokban hajlítható fejjel pedig szintén könnyű a használata és a megfelelő irányba fordíthatjuk azt.

p1010291.JPG

Természetesen nincs benne ezer féle funkció és nem fogja nekünk a ruhánkat is kicentrifugálni, de pont ez az, ami sokunknak kell. Egy faék egyszerűségű termék, ami jól néz ki és könnyű használni. A funkcióját remekül ellátja, de még feldobták egy-két kellemes kiegészítéssel is, mint az idő kijelzés és az éjszakai funkció.

20171127154657_60587_eredmeny.jpg

A töltés 2-3 órát vesz igénybe, de szerencsére nem rontották el ezt a tervezők, így töltés közben is használhatjuk a lámpát. Nekem a laptopomra dugva inkább volt 3, 3 és fél óra, mint kettő, a töltési idő, de az is igaz, hogy előtte teljesen lemerítettem az eszközt. Egy normál adapterről hamarabb pumpálhatjuk tele energiával a kis lámpát. 2-6 órát képes világítani, attól függően, hogy milyen fényerősséggel használjuk. Amilyen áron kínálják, véleményem szerint remek vétel. Az íróasztalra szuper, plusz funkcióként az időt is mutatja. Aki pedig a hálószobában szeretné használni, azoknak jól jöhet az ébresztő és ami nagyon tetszik, az az éjszakai halvány fény a lámpa alján. Nem zavar alvás közben, de mégis van egy kis fénylő pontunk, hogy ne essünk át az ágyon, ha sötétben térünk nyugovóra.

p1010264.JPG

A Utorch lámpáját 16.99$-mérik, így tényleg nem egy drága termékről van szó. Ha pedig felhasználjuk az összegyűjtött GB pontjaink egy részét, akkor még olcsóbban is hozzájuthatunk.

1514160038245483158_eredmeny.jpg

A Utorch lámpát itt nézheted meg

 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy az ismerőseid is tudjanak róla! 

 

Nézd meg mi a legegyszerűbb módja a GearBest weboldal használatának

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr3013846406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

segar 2018.04.20. 06:51:09

Hát igen. Csak a led az kék. :|

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2018.04.20. 06:54:51

@segar: Szia!
Azért is írtam, hogy több színben képes világítani, mert nem csak kék színben világít. Ezért is tettem ki a termék fotóját is, de készítettem egy gif képet is, amit a cikk középső részén láthatsz, hogyan változtatja a színét, azaz kék, zöld, sárga, piros, stb...

expa 2018.07.09. 20:56:58

Helló! A benne található óra rádió vezérelt? Mert gyűlölöm ha egy óra nem pontos.

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2018.07.09. 21:01:05

@expa: Nincs benne rádióvezérléses órabeállítás.
süti beállítások módosítása