DJI Spark kiegészítők, amiket mi is használunk és talán nem is gondoltad volna, hogy mennyit segítenek!

2018. május 21. 08:04 - nezdmitrendelszblog

spark.png

A DJI kis FullHD-ben rögzíteni képes drónjáról már olvashattál korábban, sőt talán még a vele készült videót is láthattad. Mint minden termékhez, amit az ember megvásárol magának, beszerzünk olyan kiegészítőket, amik megvédik őt, kiegészítik vagy csak feldobják annak külsejét.

Amikor megérkezett hozzánk a drón, pár használat után kezdtem el azon gondolkodni, hogy mikkel lehetne felszerelni. Az internetnek hála rengeteg kiegészítőt lehet hozzá találni. Aki szeretné, persze használhatja a gyári kiegészítőket is, de vannak olyan dolgok, amiket csak külső forrásból szerezhetünk be.

Először is szerettem volna egy kamera védőt, hogy bármivel találkozik is a szenzor előtti vékony réteg, nehogy megsérüljön, mert az totálisan elrontaná egy felvétel minőségét. Sajnos persze nem szerezhetünk hozzá beton keménységű védőréteget, de megszerettem volna óvni a kisebb sérülésektől, szállítás, hordozás közbeni karcoktól (bár mindig a saját dobozában viszem mindenhová, de az ördög sosem alszik), bogaraktól, portól, stb… Így utánanéztem, hogy van-e lehetőség fóliát vásárolni hozzá. Szerencsére számtalan helyen beszerezhető, így rendeltem is egyet, ami nem csak a kamerát óvja meg, de a Spark elején lévő szenzorokat is védi.

 

Kameravédő fólia

 

p1010985.jpg

p1010988.jpg

p1010992.jpg

p1010994.jpg

A csomagban két szenzor és két kamera védő fólia volt, egy törlőkendő és a felhelyezés előtti tisztításhoz szükséges alkoholos és sima kendő. Szerencsére nem olyan nagy felületre kell felhelyezni őket, mint egy telefon esetében, ahol sokszor egy porszem is becsúszhat alá és ettől buborékos marad a fólia, így gyorsan feltettem mindkettőt. Jól illeszkednek, és nem ront semmit sem a felvétel minőségén.

A négy darab védőfóliáért 2.72$-t kérnek

  

 

DJI Spark talpak

 

p1010968.jpg

p1010971.jpg

p1010972.jpg

A másik személyes problémám az volt, hogy nagyon zavart, ha piszkos, poros, esetleg saras területre kellett leszállnom vele. Ilyenkor mindig a Spark doboza volt a start és végpont egyben, de természetesen kapható hozzá egy kis leszállópálya is, így mindig sima felületre landolhatunk a drónnal. Lehet, hogy velem van a baj, de nekem nem tetszett ez a megoldás, így kicsit kutakodtam és találtam hozzá felcsatolható talpakat, amivel megemelhetjük a drónunkat, így az nem érintkezik a földdel és a magasabb fű sem akad a rotorjai közé.

p1010973.jpg

p1010976.jpg

p1010977.jpg

p1010982.jpg

A két talpat, ami körülbelül 9 grammot nyom a mérlegen, a motorokat tartó fülek végére kell rápattintani. Először féltem tőle, hogy nem fogják bírni a műanyag klipszek a sok levételt és felhelyezést, de úgy látszik rám cáfolt az a pár hónap, amióta használom őket. A drón alját 2 centiméterrel emeli meg a földtől, így nem gond, ha olyan területre kell leszállnom, ahol nem olyan egyenletes a talaj, esetleg füves vagy kavicsokkal teli. Természetesen egy érintetlen mezőn, ahol gigászi magasságokig ér a fű nem fogjuk tudni használni, de jobban kedvelem ezt a módot, mintha mindig egy fix területre kell leszállnom vele, hiszen ilyenkor a nagy szél komoly bosszúságot tud okozni és nehéz eltalálni a landolás helyét. A két talp sem drága mulatság, hiszen 2.69$-ba kerül.

A talpakat itt találod

 

 

DJI Spark propellervédő

 

p1010997.jpg

p1020001.jpg

p1020005.jpg

p1020007.jpg

p1020009.jpg

p1020011.jpg

A másik kiegészítőm, amit megvásároltam a drónhoz, az a motorok alá felhelyezhető propeller védő. A szett természetesen négy darabból áll, szintén fel kell pattintani a motorokat tartó merevítőre. Ezek repülés közben védik a propellereket, így vízszintesen repülve nem tudnak „ledarálni” semmit sem. Sajnos leszálláskor nem nyújtanak védelmet a magas fű ellen, így én inkább visszatértem a műanyag talpakra. A két kiegészítőt sajnos nem lehet együtt használni.

A négy darabos szett ára 4.67$

 

Mint minden drónnak, a DJI Spark-nak is van egy hátrány. Ha egyszer kifogy az akkumulátorból a szufla, le kell szállnunk vele. Ilyenkor két dolgot tehetünk. Az első, hogy feltöltjük az akkumulátort vagy beszerzünk egy pót akksit.

 

 

Töltés

…fali töltőről

 

nevtelen_eredmeny.jpg

dsc05074_1.JPG

Ha akkumulátort töltésről van szó, akkor a Blitzwolf termékét kell megemlítsem, ami támogatja a Qualcomm féle Quick Charge 2.0 és 3.0 szabványt is. A töltő intelligens IC-vel rendelkezik, amely képes felismerni a csatlakoztatott eszköz áramfelvételét és csak az éppen szükséges áramerősséget adja le a fogyasztónak. Ezen felül több féle védelemmel is ellátták, mint például a túlfeszültség, a túlmelegedés és rövidzárlat elleni védelemmel is.

A BW-S9 maximálisan 18W-ot képes leadni a különböző feszültségeken:

  • 3,6-5V ~ 3A,
  • 5-9V ~ 2A,
  • 9-12V ~ 1,5A

Így nem csak a telefonunkat tudjuk gyorsan felölteni róla, hanem még a Spark-ot is. Így a drón gyári adapterével megegyező áramerősség mellett ugyanolyan gyorsan feltölthető róla a Spark. A Banggood oldalán ezt külön ki is emelik. Mióta megvan a Blitzwolf BW-S9, ezt használom a drón töltéséhez. Jelenleg a BW-S6 kapható a Banggood kínálatában, ami már két portos (és olcsóbb, mint amennyiért én a sajátomat vettem), most 10.99$-ba kerül a fehér színű verzió.

A Blitzwolf töltőt itt találod

 

 

…külső akkumulátorról

p1000101_1_1.JPG

Természetesen olyan is van, amikor nincs közelben hálózati csatlakozó. Ilyenkor szokott segíteni mobiltelefonunkon egy külső akkumulátor. Igen ám, de a Spark akkumulátorának gyors töltéséhez 12V kell, különben eltelhet 3 óra is, mire újra használni tudjuk a drónunkat. Mivel a Xiaomi 10000mAh kapacitású power bankja is támogatja a gyorstöltést, ezért ez volt az egyik szempont anno, amikor beszereztem a terméket. A Power Bank 2 papírforma szerint 15W kimeneti teljesítményre képes és 5, 9, 12V-ot tud leadni, ezért jó megoldás egy ilyen töltő beszerzése.

A Xiaomi termékéből nem csak 10000, hanem 20000mAh kapacitású példány is kapható.

p1020085.jpg

p1020089.jpg

Az USB mérőnkkel ki is próbáltuk és 11.7V 1.47A-t vesz fel róla a drón, illetve ad le az akkumulátor, ami a papírformát is túlszárnyalja, hiszen 17W-ot jelent. Így a fali töltő sebességével tölthetjük fel a drónunkat. Egy hátránya van a Spark akkumulátor töltésének, mégpedig, hogy nagyon le tudja szívni a külső akkumulátort, így a drón második akkumulátor töltésének befejezése előtt elfogy a szufla. 

A Xiaomi Power Bank 2 külső akkumulátort itt találod

 

 

Ha nincs időnk várni

 

p1000772.jpg

p1000776.jpg

p1000777.jpg

Ha Fly More Combo szettet vásároltál, akkor nem kell az egy akkumulátoros repülés miatt aggódnod. De ha olyan verzióval rendelkezel, mint mi is, akkor előbb-utóbb felmerül a kérdés, nem lenne-e jobb vásárolni még egy akkumulátort? A válasz: de. Nekünk is meg kellett fontoljuk alaposan a kérdést, de mivel két repülés között, az akkumulátor feltöltéséig az adott témát is lekéshetjük, esetleg az időjárás is rosszabbra fordulhat, így úgy döntöttünk, hogy a legjobb megoldás még egy akkumulátor vásárlása.

p1000779.jpg

p1000781.jpg

Jelenleg 58.8$-ért kapható az eredeti DJI 1480mAh kapacitású akkumulátora, így rendeltünk egyet. A termék egy kis fehér színű dobozban érkezett, amin az akkumulátor képe látható. Benne gy kis fekete kartonpapír dobozzal, amiben hungarocell védi az akkut. Kivéve a habszivacs párnából csak egy átlátszó műanyag fólia takarja a be/ki kapcsoló gombot. Feltöltés után azonnal használatba vehetjük.

A DJI Spark akkumulátort itt találod

 

 

Egyelőre ezeket a kiegészítőket szereztük be a drónhoz. A Blitzwolf töltőnek, amivel a váltakozó feszültségének köszönhetően a telefonomat és a drónt is tölthetem, külön örülök. Hát még a Xiaomi akkumulátorának, amivel útközben is telepumpálhatom energiával a Spark akkumulátorát.

Rengeteg más termék található még azoknak, akik védeni akarják a drónjukat és rengeteg extra kiegészítő kapható, amivel fel is turbózhatjuk. Legyen az akár matrica, rotor védő, leszállópálya, táska, töltők, kontroller, kamera előtét és más kiegészítők, amiket itt találhatsz:

collage_1.jpg

A rengeteg DJI Spark kiegészítőt itt találod

 

20170525152921_65182_eredmeny_8.jpg

A DJI Spark drónt még az akció erejéig 355$-ért vásárolhatod meg az

GB50-$5off- kóddal

az EU Priority szállítással pedig áfa és vámmentesen kapod kézhez.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy más is elolvashassa.

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: tech dji dji spark

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr9113989120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása