Xiaomi Mi Notebook Pro - A MacBook Pro alternatíva

2018. július 06. 22:18 - nezdmitrendelszblog

c5493-1-0ae9-3f8l_eredmeny.jpg

Tavaly év vége felé írtunk nektek talán az év legnagyobb meglepetéséről, hogy megláttuk a Xiaomi Notebook Air 13,3 hüvelykes laptopját. Akkor még nagy újdonság volt, hogy bekerült végre európai raktárba. A Xiaomi mérnökei szerencsére úgy döntöttek annak idején, hogy nem biztos, hogy le kell ragadni az Air-nél, egy kicsit nagyobb kijelző mérettel szerelt verziót is piacra dobtak. Rá is találtunk az egyik keleti régió webáruházában, nézzük meg közelebbről, hogy mit is tud nyújtani.

c5493-1-0ae9-vmoz_eredmeny.jpg

A 15,6 hüvelykes laptop nagyon elegáns, rendkívül vékony, gyakorlatilag az Apple Macbook Pro-ra hajaz. A kijelző FullHD felbontású, 142ppi pixel sűrűségű, a betekintési szöge 170 fokos, az IPS panel 300 nites, ami külön jó hír, hogy harmadik generációs Gorilla Glass védelemmel látták el.

c5493-1-0ae9-xrts_eredmeny.jpg

c5493-1-0ae9-fnag_eredmeny.jpg

A fő feladatokért egy energiatakarékos i5-8250U négy magos processzor felel, 8 szálon képes dolgozni egyenként 3,4GHz-es maximális órajellel. A grafikus feladatokért az NVIDIA GeForce MX150 felel. A Xiaomi mérnökei szerencsére nem spóroltak a többi hardverrel sem, így 256GB-os M.2 SSD felel a rendszer gyors betöltéséért, viszont ammenyiben nem lenne elég, van szerencsére még lehetőség bővíteni egy M.2 SATA slot keretében. Memóriából DDR4-es szabványú 2400MHz-es 8GB-os modul került beszerelésre, biztosan nem lesz probléma a méretével és gyorsaságával. A kétcsatornás 2,4GHz/5.0GHz WiFi támogatásának köszönhetően maximálisan 867Mbps sebességgel szörfölhetünk a neten, ami azért elég ígéretes. Első ránézésre akár még össze is téveszthetjük egy Apple géppel, ugyanis nagyon hasonló, nem csoda, a fém borítás rendkívül masszív, mégis karakteres külsőt kölcsönöz neki.

c5493-1-0ae9-dxmx_eredmeny.jpg

Méretéhez képest is rendkívül kecsesre sikerült a gép a maga 1,95Kg-os súlyával és 36 x 24,3 x 1,59 centiméteres dimenziójával. Csatlakozási lehetőségekből sem kell szégyenkeznie a laptopnak, két USB Type-C, két USB3.0, HDMI, kis jack és egy kártyaolvasó foglalat áll rendelkezésre. Akkumulátorból 4 cellás Li-ion pakkot kapott, ami 60Whr-ás, támogat viszont gyors töltésmódot 50%-ot nagyjából 35 perc alatt képes feltölteni. A billentyűk távolsága igen nagy, 19,5mm. Angol kiosztású és háttérvilágítást is kapott. A touchpad ujjlenyomat olvasóval ellátott, amivel elfelejthetjük a jelszavas feloldásokat.

c5493-1-0ae9-effs_eredmeny.jpg

c5493-1-0ae9-5vt2_eredmeny.jpg

A gépen Windows 10 fut, alapértelmezett nyelv pedig a kínai, ami szerencsére a rendszeren belül át lehet állítani. Úgy gondolom, hogy ilyen paraméterek mellett ez megbocsájtható a gépnek, pláne, hogy már egy ismert név a Xiaomi nem lőhetünk vele zsákbamacskát.

c5493-1-0ae9-gnkv_eredmeny_1.jpg

Amennyiben megtetszett a Xiaomi csodája az alábbi linken tudod megvásárolni a TomTop-nál most 874,99$-ért és ami külön jó hír, hogy a Duty Free shipping is elérhető így áfa és vámmentesen lehet megrendelni.

A Xiaomi Mi Notebook Pro-t itt találod

 

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy az ismerőseid is tudjanak róla! 

 

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: tech tomtop xiaomi

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr214098445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása