Felpezsdült a strapamobilok állóvize - Vernee V2 Pro teszt, ami a mindennapokban is tökéletesen megállja a helyét

2018. augusztus 14. 07:47 - nezdmitrendelszblog

p1030325.JPG

Ez az, amit szeretünk! Amikor egy készülékgyártó nem a sokadik rókabőrt húzza le egy szérián belül, hanem megpróbál valami újat mutatni, így nagy izgalommal vártam az NFC-vel szerelt és IP68-as tanúsítvánnyal rendelkező, formájában újat mutató Vernee V2 Pro-t, ami egyedülálló a gyártó kínálatában.

A fiatal Vernee gyártóról először az Apollo Lite készüléke kapcsán hallottam. A nálunk járt legelső készülékük a Vernee Thor E volt. Az alacsony árú termékeiről ismert Shenzhen New-Bund Network Technology Co., Ltd. tulajdonában lévő gyártó a pénztárcabarát árazásnál maradva széles kínálattal próbálja lefedni a mobiltelefonos piacot.

A nagy sikert arató Vernee Apollo Lite és Vernee Thor után olyan készülékekkel rukkoltak elő, mint az első vékony kijelző kerettel szerelt példányuk a Vernee MIX 2 vagy az alacsony áráról ismert Vernee M5 és M6. Most, hogy nemsokára megvásárolhatóvá válik a Vernee T3 Plus, megjelent egy különlegesség a V2 Pro személyében.

 

Rányomtam a Buy Now gombra, majd az EU Express szállításra és már csak várnom kellett

p1030297.JPG

A kínai gyártó magasabb árkategóriájú készülékét (ne gondoljunk nagy összegekre) a szokásos lapos, téglalap alakú dobozba csomagolta. Hátul a mobiltelefonokat imádók szívét megdobogtató specifikációk olvashatók, illetve nem, mert nagyon sok olyan dolgot lefelejtettek róla, ami benne van, illetve tud a telefon. A fedelet leemelve a megszokott műanyag tálcán pihenő, a jól ismert gyártói logóval ellátott műanyag tasakban kapott helyet a telefon.

p1030592.JPG

p1030593.JPG

A tálca alatt egy USB Type-C kábelt, Type-C jack átalakítót, egy gyorstöltésre képes EU szabványú töltőt, egy kijelzővédő fóliát és egy angol nyelvű leírást találunk. Nem kapunk SIM tűt, hiszen fura módon erre nem lesz szükségünk, de erről majd később.
p1030319.JPG

A V2 Pro nem lesz meglepetés azoknak, akik számolnak az ütésálló kialakításával. Egy normál méretű mobiltelefonhoz képest vaskosabb a 16,42 centiméteres hosszúsága és 7,94 centiméteres szélessége miatt. De igazából a vékony telefonokhoz szokott kezek lepődnek majd meg az 1,21 centiméteres vastagságán.

A V2 Pro nekem olyan, mint az első igazán különlegesre sikeredett Vernee telefon. Hogy miért kellett ezért megvárni, míg egy méretesebb készüléket összedobnak? Azt nem tudom, de a telefon fekete színét megtörő piros oldalsó fém élek nagyon jól mutatnak.

p1030578.JPG

A Corning féle Gorilla Glass 3 üveg hosszanti oldala lekerekített lett, amivel a kijelző nem lett ívelt, mint például egy Samsung Galaxy Edge vagy Elephone U Pro esetében, de ez a kis oldalsó ív csökkenti a bumfordi hatást. Az 5.99 colos, 2160 x 1080 pixeles IPS panel felett nem csak dupla előlapi kamera kapott helyet, amik 8 és 5 megapixel felbontásúak, de még egy előlapi LED villanót is szereltek a beszédhangszóró és az elmaradhatatlan értesítési LED mellé.

A telefon felső élére semmi nem került, itt az antennákat takaró borítás kapott csak helyet, aminek sarkaira egy kemény, gumi réteget helyeztek. A telefon alsó részén találjuk a 6-6 furatból álló hangszóró és mikrofon rácsot, kettejük között pedig egy ajtóval borított USB Type-C portot. Kell is ez a védelem, hiszen a telefon IP68-as minősítést kapott. A 3.5 mm-es jack csatlakozó lemaradt a készülékről, így csak a Type-C jack átalakítóval használhatjuk kedvenc fülhallgatónkat.

p1030553.JPG

p1030554.JPG

A telefon oldalain kiugró gumisarkak arra hivatottak, hogy ha a telefon leejtenénk, akkor felfogják az ütést. A telefon fekete egyhangúságát az oldalsó piros színre festett fém oldal élek törik meg. A fekete verzió helyett én inkább ezt választottam, szerintem sokkal jobban feldobja a telefon külsejét ez a kis optikai tuning. A strapamobiloknál megszokott, erőt és masszív összeszerelést sugalló csavarok rögzítik az oldalsó fém részeket.

p1030573.JPG

Végre egy olyan telefon, ahol nem kell SIM tűt keresgélnünk, ha kiszeretnénk cserélni az egyik kártyánkat, vagy betenni a telefonba egy 128GB-os microSD kártyát, ha valami nagyobb adatot felszeretnénk rá másolni. A Vernee úgy alakította ki a SIM tálcát, hogy azt SIM tű nélkül is ellehessen távolítani, így kapott egy nagyon vékony peremet, ami alá pont befér a körmünk, ezáltal ki tudjuk húzni a telefonból a SIM-eket tartó fém tálcát. Nem kell attól félnünk, hogy nem figyeltek oda az illesztésekre, a tálca nagyon passzentosan ül, magától soha nem fog elmozdulni. A vízállóság megtartása miatt, ide is egy kis gumi gyűrű került. A SIM tálca alatt egy gyorsgombot találunk, amivel egy gombnyomással képernyőképet készíthetünk.

p1030331.JPG

p1030589.JPG

A jobboldalon a hangerőszabályzó és a be/ki kapcsoló gomb kapott helyet. A nálunk járt Vernee telefonok közül ennek a készüléknek a legjobbak a gombjai. Nem kattannak, hosszabb úton járnak, mint egy normál telefon esetében, de nagyon könnyen, lágyan teszik a dolgukat, és ami a legfontosabb, hogy nem lötyögnek és nagyon halkak.

p1030555.JPG

p1030321.JPG

A V2 Pro hátlapja igazi kis meglepetés. Az apró kis pontokkal tagolt műanyag borítást az eddig látottaknál több dolog töri meg. A hátulra hajló oldalsó élek sokkal hosszabb ívet kaptak, így nem vágja a telefon az ember kezét, ami hosszú használat mellett nem egy elhanyagolható szempont. De még erre a nagy méret és súlyra is azt mondta egy hölgy ismerősöm, hogy hiába ekkora, jó kézben tartani. A hátlap közepén, felül a hátlapi kamerapáros kapott helyet, amik egymás alatt helyezkednek el, és 16 + 5 megapixel felbontásúak. Jobbra a kéttónusú LED villanó található, baloldalra viszont egy optikai pulzusmérő szenzor került, ami szintén újdonság a gyártó készülékei között.

 

A nagy próba

p1030603.JPG

A telefon első bekapcsolásakor a 2160 x 1080 pixel felbontású IPS kijelző villan fel, melynek sarkai le lettek kerekítve. A kijelzőt védő Gorilla Glass üveg oldalai íveltek, így sokkal kényelmesebbé teszi a telefon használatát, amikor az oldalirányú lapozásokat végezzük. Az IPS panel fényereje elmarad a OnePlus 5T telefonom fényerejétől, de piros pont, hogy amennyiben egy esti olvasáshoz használnánk a telefont, az alapnak mondható éjszakai mód mellett a kijelző fényereje is annyira minimálisra csökkenthető, ami nem sok Vernee készülékről mondható el, így ez mindenképp pozitívuma a telefonnak. A betekintési szögek jók, viszont eltűnt a gyártónál megszokott MiraVision kiegészítés.

_1_eredmeny12018_08_13_16-26-10.jpg

1_80.jpg

A Vernee V2 Pro-ra szerencsére már a legújabb Android verzió, az Android 8.1.0 Oreo került, melynek a biztonsági frissítés dátuma 2018. április 5. Természetesen OTA-n frissíthetjük a rendszerét, így amint megjelenik a Vernee általi új szoftver, már le is tölthetjük azt. Bár külön nincs kiemelve, de a megszokott VOS felület köszön vissza a telefonról, amitől nem kell megijedni. A választható nyelvek közül természetesen a Magyar is elérhető, ami mellett a gyártó plusz kiegészítői jelennek csak meg angolul. A Vernee OS (VOS) egy tiszta Android rendszer, a gyártó olyan kiegészítő csomagjával, mint a Dura Speed, ami optimalizálja a teljesítményt és jó hír, hogy kapunk a fülhallgatónkat antennaként használandó FM rádiót is. De olyan extrákat is elrejtettek a szoftverben, hogy ha az ujjlenyomat olvasón hosszan tartjuk az ujjunkat, akkor visszaugrik a szoftver a kezdőképernyőre, vagy gyors fotót készíthetünk, illetve ezzel léphetünk be az alkalmazásváltóba is, így nem kell a kijelzőt tapicskolni egy játék közben, hanem az ujjlenyomat szenzor hosszabb érintésével átválthatunk más alkalmazásokba is.

A telefonba 64GB tárhelyet építettek a mérnökök, amiből 50GB-ot használhatunk fel szabadon. Tárhelynek nem leszünk szűkében, ám, ha ez a méret nem lenne elegendő, akkor a SIM tálcára még egy 128GB-os microSD kártyát is behelyezhetünk. A telefon 6GB memóriáját talán soha nem fogjuk megtölteni annyi adattal, hogy ez a méret legyen a szűk korlát. A rendszer sebességével nincs gond, minden flottul megy, sehol egy fagyás vagy akadás. A Vernee most is, az eddigi készülékében is bevált középkategóriás MediaTek Helio P23-at használja, ami bár nem a legújabb csúcsprocesszor, de kellő sebességgel hajtja meg a telefont. A P23 teljesítményben a P20 és P25 között foglal helyet, a grafikus feladatokat a Mali-G71 MP2 látja el. A Helio P23 is nyolc magos processzor és maximálisan 2GHz-en üzemel, amivel az AnTuTu-ban 82783 pontot kaptunk.

2_62.jpg

Itt láthatjátok az AnTuTu a Gfx Bench és 3D Mark pontszámokat pár hasonló, nálunk járt telefonnal összehasonlítva.

VERNEE V2 PRO VERNEE X XIAOMI MI 5X ELEPHONE U PRO
Processzor MediaTek Helio P23 MediaTek Helio P23 Snapdragon 625 Snapdragon 660
Kijelző felbontása 2160 x 1080 2160 x 1080 1920 x 1080 2160 x 1080
Antutu 7.0.4 82783 67851 77312 139814
3D Mark Slingshot Extreme 441/413 Nem futott le 464/429 1367/1074
GFX Bench T-rex FPS 21 FPS 21 FPS 22 FPS 48 FPS
GFX Bench Car Chase FPS 3,8 FPS 3.6 FPS 3.5 FPS 8.6 FPS
Geekbench 4.0 Bench Single/Multi Core 794/3678 Nem futott le 886/4329 1627/5857

 

Játékok terén a Real Racing 3-al nem volt gondja, a legújabb Asphalt 9 Performance beállításon volt játszható.

screenshot_20180813-163837.jpg

screenshot_20180813-163301.jpg

 

WiFi, B20 és GPS

SIM kártyák terén itt is kombó elrendezést kapunk, azaz két NANO SIM kártyát helyezhetünk rá a telefon tálcájára, de ha fogytán lenne a belső tárhelyünk, akkor az egyik szolgáltatói kártya helyére microSD kártyát is helyezhetünk, így a belső tárhely mellett 128GB pluszt is adhatunk a telefonnak.

A 4G vadászok is megnyugodhatnak, hiszen a telefont felvértezték B20 támogatással is, így még vidéken sem kell kilométerek bolyongani, ha gyors internetet szeretnénk és a lefedettséggel sem lesz problémánk. Hívás közben egy gombnyomással elindíthatjuk a beszélgetés rögzítését is. A Vernee az IP68-as védettség miatt nem helyezett el másodlagos mikrofont a telefonon a beszélgetésekhez, de szerencsére nincs gond a telefonhívás minőségével. A beszélgetési hangszóró kellően hangos és a vonal túlsó felén is jól hallottak minket.

Nem csak a 2.4, de az 5GHz-es WiFi hálózatokat is ismeri a Vernee V2 Pro. Szerencsére nincs gondja a vezeték nélküli hálózat érzékenységével sem. A 2.4GHz-es frekvencián hozta az 50Mbps sebességet fel és letöltéskor is, az 5GHz-en pedig mindkét esetben megvolt a 100Mbps sebesség.

3_53.jpg

A helymeghatározás GLONASS és BEIDOU műholdakat is ismerő GPS segítségével történik, és pár másodperc elteltével 2 méteres pontossággal lőtte be a helyzetemet, ami azért nem rossz.

A telefon baloldalán található képernyőkészítő gyorsgomb jó ötlet volt a Vernee részéről. Az viszont már kevésbé, hogy nem adtak lehetőséget átprogramozni, így nem állíthatunk be neki külön funkciót, hogy ez legyen például a kamera gyorsgombja vagy esetleg hosszabb nyomásra a telefon némítása. Reméljük a következő szoftverfrissítésben megadják ezt a lehetőséget.

p1030615.JPG

A V2 Pro-t úgy hirdeti a gyártó, hogy bár nem egy kimondott strapamobil, de azért nem kell finomkodni vele. Így akár ott is megállja a helyét, ahol más készülékeket nem mernénk használni. Kiegészítők nélkül alkalmas pulzusmérésre, ami nem az eddig telefonoknál és okosóráknál megszokott zöld fénnyel működik, hanem infravörös fényt használ. Ehhez rá kell helyeznünk az ujjunkat a hátlapi kamera melletti szenzorra, majd elindítani a HealthCare alkalmazást. A mérés csak pár másodpercig tart, de azt vettem észre, hogy nem túl pontos.

4_43.jpg

Kapunk lépésszámláló alkalmazást is, ahol beállíthatunk napi célt is, így a telefon folyamatosan számon tartja az aznap megtett lépéseinket. A gyártói adatok szerint ellenáll -30 és +60 Celsius foknak is, ütésálló és IP68-as védettségnek köszönhetően 1,5 méteres mélységig vízálló. Vízbe esést szimulálva a mosogatókagyló volt a tesztpartner, amely rész a telefon gond nélkül kiállt. Ráengedtem a vizet, majd hagytam a kagylóban pihenni egy rövid ideig. Így, ha úszni talán nem is tudjuk magunkkal vinni, de nem lesz baja a telefonnak ha beleejtjük egy mélyebb pocsolyába. 

p1030619.JPG

Ezek mellett olyan extrát is nyújt, ami a túra mobiloktól egészen a nagyvárosi eszközökig emeli, hogy az NFC funkcióját akár fizetésre is használhatjuk.

_1_eredmeny12018_08_13_16-43-51.jpg

5_24.jpg

A V2 Pro hangszórója hangos, nagyon hangos. Túl tesz az általunk próbált Vernee telefonokon. Leviszi a hajadat, de a nagy hangerő mellett sajnos nincs dinamika. Mélyeket kár keresni, igazából a közepek uralkodnak mindenhol, cserébe viszont még ezen a nagy hangerőn sem torzít vagy recseg.

p1030614.JPG

A hátlapon kapott helyet az ujjlenyomat olvasó, ami amolyan öregurasan működik, ergo kell hozzá jó 1 másodperc, mire reagál. A pontossága nem lett az igazi 10/6-os sikeres azonosítási aránnyal lehet számolni, ami nagyon furcsa, mert a korábbi Vernee telefonok azért jobban teljesítettek.

Van itt nekünk arcalapú feloldás is, ami jobban működik, mint amit a Vernee X-ben láttunk. Nappal egész jól működik, a felébresztés után 1-2 másodperc kell neki, hogy felismerje az arcunkat. Viszont ha reggel az ágyból felébredve fejjel lefelé tartva próbáljuk az arcalapú azonosítást, úgy kudarcot vall a dolog, de amint megfordítjuk az eszközt a helyes irányba, máris minden flottul működik. Érdekes dolgok ezek…

 

Kamera

p1030570.JPG

Kamera fronton a szokott Vernee minőséget kapjuk. Az elkészített képek a középkategória színvonalát hozzák, bár kicsit jobbak, mint a gyártónál eddig megszokott minőség. A hátlapi főszenzor 16 megapixeles felbontását interpolálva 21 megapixellé növelhetjük, de a felbontás nem minden.

Bár jobban teljesít képkészítés terén a Vernee V2 Pro, mint például a Vernee X, itt legalább nem égnek ki annyira erősen a világos részek és a felhős ég sem volt egy egyszerű fehér folt, hanem látszódik az ég kékje. Az elkészített képekkel alapesetben nincs baj, láttunk ennél már sokkal rosszabbat is, azért ez mégis csak egy középkategóriás készülék. Lehet, hogy a Vernee fejlődik kamera fronton? Úgy legyen, mi csak örülünk neki.

img_20180809_074926.JPG

img_20180809_074946.JPG

img_20180809_075038.JPG

img_20180812_135152.JPG

A másodlagos lencsét itt sem vettük észre, hogy bármilyen fotó elkészítésében segített volna. A bokeh effekttel ellátott képek körvonalait túlságosan elmossa a szoftver, így visszább vettem az effekt erősségét, amivel sokkal lágyabb homályosítással készített képek születtek. Lehetőségünk van panoráma képet készíteni, bekapcsolhatjuk a Facebeauty effektek és fotózhatunk fekete-fehér módban is. Jó hír, hogy használhatjuk a Pro módot is, itt magunk állíthatjuk be az ISO-t, a fehéregyensúlyt is.

Videót maximálisan 1080p felbontásban rögzíthetünk, az elkészült fájl 3gp formátumú 17 Mbps bitrátával, viszont kimaradt a képstabilizálás, így a felvett videók könnyen remegőssé válhatnak.

6_22.jpg

A telefon beépített akkumulátora 6200mAh kapacitású, ami nagyon jól hangzik. A teljes töltés kicsivel több, mint két órát vesz igénybe. Egy feltöltéssel úgy 7 óra kijelző idő hozható ki belőle, ami nekem elég volt két napra, de amikor csak főként az emailek olvasására, YouTube videók nézésére használtam, akkor elértem vele a 8 órát is.

Nem lett rossz a Vernee V2 Pro. Odafigyelhetnének a gyártónál olyan részletekre, mint a képernyőkép gyorsgombja és az arcalapú feloldás javítása, de ezeket leszámítva tényleg egy különleges készülék lett ez a kis strapamobilnak tűnő, IP68-as védettséggel ellátott telefon. Miután megvásároltam a saját, piros oldalélekkel rendelkező példányomat, az ára leesett és a cikkírás pillanatában 259,99$-t kérnek érte, míg a teljesen fekete színű verzióért 321$-t kérnek. A színű verzió véleményem szerint sokkal jobban néz ki és nem utolsó sorban olcsóbb is, amit az EU Priority Line szállítással áfa és vámmentesen rendelhetünk meg, így áfát, vámot sem kell fizetni a készülék után, amivel sokat spórolhatunk.

_1_eredmeny12018_08_13_16-53-04.jpg

A Vernee V2 Pro mobiltelefont itt találod

 

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy az ismerőseid is tudjanak róla! 

 

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 Ez a kép jelképezi az általad beszúrt forrás kódot. A kép csupán a kód helyét jelzi, a kód által megjelenített elem méreteit és elrendezését nem, erre használd az előnézet gombot!

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5814177977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nevergone 2019.05.20. 14:01:22

Sziasztok!

Valaki el tudná mondani, hogy milyen problémákkal találkozott a telefon mindennapos használata során? Megér ez még 239 eurót? www.tomtop.com/p-ps0039r-eu.html

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2019.05.20. 16:21:42

@nevergone: Szerintünk nem lett rossz készülék a Vernee V2 Pro. De a gyártó a jövőben valószínűleg nem fog több mobiltelefonnal jelentkezni. A V2 Pro hátránya a gyengécske ujjlenyomat olvasó és az optikai pulzusmérő szenzor rossz működése.

Véleményünk szerint a legújabb Elefone Armor 6E jobban megéri, hiszen nem csak szintén strapabíró, de már Android 9 rendszerrel érkezik, hardveresen sokkal erősebb és olcsóbb is, mint a Vernee V2 Pro. Az EU Priority Line szállítással pedig áfa és vámmentesen rendelhető meg: www.banggood.com/Ulefone-ARMOR-6E-NFC-IP68-IP69K-Waterproof-6_2-inch-5000mAh-4GB-64GB-Helio-P70-Octa-core-4G-Smartphone-p-1458448.html?p=J828084472562201604Z&ID=513344521090&cur_warehouse=HK

nevergone 2019.05.21. 13:07:35

@nezdmitrendelszblog: Kösz a választ!

Jelenleg egy Vernee Thort használok és alapvetően elégedett vagyok vele. Egy problémám van vele, ez pedig a közelségmérő hibás működése. Vagyis ha hívásnál túl gyorsan veszem fel a telefont, akkor nem kapcsol le kijelző és az arcommal vagy a fülemmel simán fel tudom kapcsolni a lámpát vagy repülő-üzemmódba teszem a telefont. Tudtok esetleg valamit arról, hogy ezt a típust mennyire érinti ez a hiba?

Jónak tűnik az Elefone Armor 6E és kedvező ára is, de kevesebb a rendszermemória és kisebb kapacitású akkumulátora. Na meg egy kicsit már túl robusztus a kinézete, de nyilván ízlések és pofonok. Azért köszönöm a tippet, megfontolom! :)

nevergone 2019.05.21. 16:03:38

Sziasztok!

Közben alaposabban összehasonlítottam a két készüléket és az Elefone Armor 6E lett a nyerő, köszönöm a tippet! A v2 Pro mellett szólt a nagyobb kapacítású akksi és a 6 giga ram, viszont az Elefone valóban erősebb processzorban, újabb az oprendszer, plusz sokkal erősebb védelemmel van ellátva. Ez utóbbi kicsit ormótlanabbá teszi, de a védelem és az esztétika ritkán fér össze.
Köszönöm a linket!

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2019.05.21. 18:20:40

@nevergone: Szia!

Szívesen. Szerintem a 4GB memória még mindig untig elég mindenre. De persze sokan más véleményen vannak. De az ár sokkal többet számít. A Vernee sajnos úgy látszik teljesen megszűnt lézetni. Az Ulefone-nál pedig a strapabíró kivitel és az Android 9 rendszer nagyon csábítóan hangzik :)
süti beállítások módosítása