Lenovo HX06 teszt - Olcsón, jót? Néha mégiscsak megvalósul a mondással ellentétben

2018. augusztus 30. 07:37 - nezdmitrendelszblog

p1030436.JPG

Verhetetlen ár-érték arányú eszközzel rukkolt elő a Lenovo, amikor kiadták a HX06-os szériájú fitnesz bandjüket. Kíváncsian vártam, hogy megszemlélhessem közelebbről a kis üdvöskét, mégis mit tud nyújtani az alig 4000 forintos kategóriában az eszköz, ilyen árral nem nagyon van vetélytársa.

 Lenovo HX06

Kicsomagolás

 

Egy letisztult fekete kis ékszeres doboz nézett velem farkasszemet az asztalon. Elől csak szimplán egy felirat található, „Lenovo”. A dobozka hátulján találunk némi információt a készülékről pár gyári adattal. Nem tervezték túl a dolgot, a nemes egyszerűségben bízva indították útnak az új üdvöskét.

p1030396.JPG

p1030397.JPG

Felnyitva a fedelet, egy tejszínű átlátszó zacskóban lapul maga a karkötő, a hozzá tartozó szilikon szíjjal már össze van párosítva, az elejét egy egyszerű fólia védi a karcoktól, ám ez használhatatlan, úgyhogy egyből el is távolítottam. Alatta található egy kezelési útmutató, melyben szerencsére értelmezhető angol nyelv is van, nem csak kínai karakterek sorozatával találjuk magunkat szemben. A belső részen van még egy kis elhatárolt rész, kíváncsian nyitottam fel, hátha valami kis plusz kiegészítő lapul alatta, bár nem vártam sokat, nem is kaptam, nem volt alatta semmi, csak a dizájn része.

p1030407.JPG

p1030410.JPG

Közelebbről megnézve az órát, mert végül is az, még ha karkötőforma is, egyből kerestem rajta egy csatlakozási pontot a töltőhöz, egy kis keresgélés után megtaláltam a felhasználói utasításban, hogy az óra szíjját le kell szedni hozzá, és direktben lehet csatlakoztatni egy 5V-os 1A teljesítményű USB adapterhez.

p1030423.JPG

p1030414.JPG

Első próbálkozásra fel is adtam a dolgot, ugyanis annyira nagyon passzentosan van összerakva a szerkezet, hogy szó szerint le kell tépni róla a szíjat, pont az a határ, amit először józanész keretein belül az ember inkább elkerül, nehogy baj legyen belőle. Na, igen ám, de egy idő után muszáj volt töltőre dugni, egy határozott rántás és le is jön a szíj, ezzel feltárva a töltő csonkot. Miután megszabadítottam a magot a szíjtól hiába keresgéltem a pulzusmérő szenzort, nyilván drágább lett volna az eszköz, ha még ez is rákerült volna. Maga az agy tégla formájú, alul és fölül látható egy-egy kis csonk. A felsőnek azon kívül semmi funkciója, hogy a szíj ide csatlakozik bele, az alsó kinézetre ugyanolyan, ám ha megfordítjuk, akkor fedi fel magát a négy darab érintkező rész, amin keresztül tudjuk tölteni.

 

A nagy próba

 

p1030420.JPG

Az útmutatóban találunk egy QR kódot, amivel pillanatok alatt le tudjuk tölteni a Lenovo Healthy programját, ami egyaránt elérhető Android és IOS platformra is. Egyből bejelentkezést kér az app, akár kezdhetünk egy új fiók regisztrálásával, vagy csak szimplán egybekapcsolhatjuk a már meglévő WeChat, Twitter vagy Facebook felhasználói fiókunkkal.

A fitband előlapján mindössze egy érintésérzékeny gomb található, ezzel tudunk navigálni a menüjében, ami elég szegényesre sikeredett. Az első menüpont maga az óra számlapja, középen nagy betűkkel látható az idő, alatta írja ki a dátumot és az adott napot. A felső részen látható az akkumulátor töltöttségi állapota és jobbra mellette pedig látható, hogy Bluetooth kapcsolat aktív-e vagy sem. Ha rá bökünk a kis érzékelő részre a következő menüpontnál jelenik meg a lépésszám, tovább kattintva pedig a megtett táv, elégetett kalóriák száma és már máris visszatértünk az óra számlapjához, amit sajnos nem tudunk variálni, egy előre meghatározott sablon van csak.
p1030432.JPG

Miután bejelentkeztünk az applikációba, egy rendkívül letisztult, egyszerű és átlátható program tárul elénk. Középen mutatja a napi összes megtett lépést, ha jobbra elhúzzuk lapozó mozdulattal, akkor elénk tárul az előző éjszakai alvásunk adatai, hogy mennyit aludtunk, ebből mennyi volt a mély és könnyű alvás, valamint meddig tartott az ébredés fázisa.

1_82.jpg

A fő oldalon balra fent találunk egy kis diagramm jelecskét, erre rábökve tárul elénk a menü, melyben összegezve láthatjuk az előző napi mérés adatok a lépéseinkről. Pár hónapra visszamenőleg tekinthetjük meg az adatokat, napi, heti vagy havi leosztásban. Jobbra fent található egy social média megosztó gomb, mert hát ugye, ami nem lett kiposztolva az nem is történt meg, így erre is van lehetőségünk. Ugyanezen rész alatt található egy kis hold jelecske a plusz és mínuszjelek között, amivel átválthatunk az alvás adatokra, a leosztás ugyanaz szinte, mint a lépéseknél.

2_65.jpg

Visszalépve a fő menüben a napi számláló mellett található egy kis futó ember piktogram melyre bökve tudjuk elindítani a futásunk nyomon követését, ugyan nem rendelkezik beépített GPS-el, de a telefonunkkal kommunikálva tudja azt használni Bluetooth-on keresztül. A már okoskarkötőktől megszokott módon meg tudjuk nézni, hogy merre futottunk, mennyi ideig, mekkora távot, és ezeket el is menti egy listába. Egyszerű, de nagyszerű, pont elég, nem is kell ezt tovább bonyolítani, jó lenne ugyan, ha mindezt egy saját GPS-el oldaná meg, hogy ne kelljen egy futáshoz még telefont is vinni, de nyilván ez a funkció nem ebben az ár kategóriában keresendő.

3_54.jpg

A fő képernyőnk jobb felső sarkában rábökve a jelecskére találjuk magunkat a beállítások menüjében. Az első menüpontban találjuk meg a Lenovo Healthy fiókunk adatait, alatta a HX06 beállításait, és itt is írja ki az akkumulátor százalékos állapotát. Belépbe ebbe a menübe, állíthatjuk be a cél emlékeztetőt, telefon keresést, viselési módot, alkalmazások értesítését, mozgásemlékeztetőt. Az alkalmazások értesítését illetően kicsit csalódott voltam. Az alapok természetesen megvannak, mint például a hívás, sms, e-mail, Facebook, Insta. Viszont csevegőkből Wechat, QQ, Twitter, WhatsApp, LINE, Skype választható. Örültem volna egy olyan funkciónak, mint például, ahogyan a Xiaomi-nál oldották meg, hogy választható még megannyi telepített csevegő, pl. a Viber értesítése is. Mindegy, túlélhető. Tovább böngészve a beállításokban találjuk még a kijelzési mód kiválasztását, lehet jobb és bal vízszintben valamint függőlegesen kiíratni a tartalmat az óra kijelzőjén. Van itt még nekünk vibráció erősség beállítás, ébresztő beállítás valamint firmware frissítés és leválasztás.

4_44.jpg

Visszább lépve a menüben van még lehetőségünk okos mérleggel összepárosítani az eszközt, sajnos ezt alkalmam nem volt kipróbálni. Alább tudjuk még beállítani a mértékegységet, WeChat accounttal történő összekapcsolást, a keleti régiókban ez a trendi. Kicsit alább helyezkedik el a súgó, névjegy, és a személyes adatok kezelési, ahol tudjuk törölni az összes eddigi adatainkat a Lenovo Security Server-ről. Ezen menüpont viszont sajnos angolul van. Alapjába véve az egész app magyar, de némelyik funkciót angolul írja ki, ilyen amolyan félig hibrid megoldás.

5_25.jpg

A beépített akkumulátor 60mAh kapacitású, a gyártó nem adott meg adatot, hogy meddig bírja, de a teszt időszak alatt felhasználástól függően, egy-másfél hetet bírt ki. IP 67-es tanúsítványnak megfelel az eszköz, olyan nagy víz terhelést nem bír ki, viszont garantáltan kibír például egy fürdést este, komoly úszást, illetve búvárkodást nem kockáztatnék meg vele, nem is erre való. Érdekes megjegyezni azonban, hogy az alvás adatokat simán képes elfelejteni a kütyü, amennyiben ki-, be jelentkezünk a Lenovo Healthy applikációjából.

p1030419.JPG

 

Végszó

Összességében elégedett vagyok az eszközzel, nagyon is megéri az árát. 4000 forintért ajándéknak is tökéletes, hogy egy mindenki által ismert gyártó termékével lepjük meg ismerősünket. Ugyan tudásban alig marad el a Xiaomi Mi Band szériájától, viszont árban jóval beelőzi. Azoknak ajánlom a kütyüt, akik megelégednek egy egyszerű kis karkötővel. Maximálisan hozza a tőle elvártakat. A band mellett szól a maga egyszerűsége, rendkívül jó érzés hordani, jobban kézre simul a hátlapja, mint a Mi Bandnak. Nem mellesleg IP67-es védelemmel ellátott és olcsó. Aki egy kicsit nagyobb tudásra szomjazna, válassza inkább a Lenovo Cardio Plust, nagyobb kijelzővel, IP68-as védelemmel, pulzusmérővel és most csak 3$-al kerül többe, vagy a Mi Band széria új üdvöskéjét, a Xiaomi Mi Band 3-at.

_1_eredmeny22018_08_30_7-25-09.jpg

Lenovo HX06 - 14,99$

_1_eredmeny32018_08_30_7-25-15.jpg

Lenovo Cardio Plus - 17,99$

_1_eredmeny12018_08_30_7-25-41.jpg

Xiaomi Mi Band 3 - 29,99$

  

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy az ismerőseid is tudjanak róla! 

 

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: tech teszt lenovo

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6714211303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása