Vettem egy olcsó hátizsákot! Honnan máshonnan? Kínából!

2018. november 07. 05:59 - nezdmitrendelszblog

xiaomi_hatizsak_teszt.jpg

Szükségem lett egy kisméretű hátizsákra, amivel egyes esetekben ki tudom váltani az ASUS gyártmányú táskámat. Így esett a választásom az igen olcsó modellre, amiben a kialakításának köszönhetően egy laptopot is magammal vihetek.

Először a Xiaomi háza táján kezdtem el kutakodni. Aztán feldobta a webáruház oldala ezt a táskát, ami olyan, mintha a Xiaomi termékét egy az egyben lemásolták volna. Ilyen az, amikor egy kínai márkát egy másik, szintén kínai gyártó lekoppint, de ez egy cseppet sem zavart, mert jó áron jutottam hozzá.

 

Balra a Xiaomi, jobbra pedig az általam vásárolt verzó

2_taska.jpg

A csomag rendben meg is érkezett, nem vártam sok mindent, hiszen mégiscsak egy táskát rendeltem, így nem fogok gigabájtokról és megahertzekről írni. Egy visszazárható átlátszó, füles zacskóban érkezett a táska. Nem mellékeltek hozzá semmilyen leírást vagy más papírt. A fizikai 29 x 42 x 18 centiméteres méret 20 literes kapacitást takar. Öt színben választható, én a kék verziót rendeltem meg.

20180821125641_35463.jpg

p1040616.JPG

p1040618.JPG

Az elülső részen egy kis cipzáras zsebet találunk. Itt elfér a pénztárca, szemüvegtok. Kétoldalt egy-egy 0,5 literes palacknak való hely. De a hölgyek biztos itt fogják tárolni a zsepiket, mert könnyen hozzáférhető. A méretes rekeszt szintén cipzárral nyithatjuk ki, ide pakolhatjuk be minden nagyobb dolgunkat. Könyveket, uzsonnás dobozt, ki mire használja.

p1040625.JPG

p1040627.JPG

p1040637.JPG

p1040628.JPG

A hát felőli részen került kialakításra a laptop tartó rész. A gyártó szerint ide egy 15.6 colos laptop is befér. Én először a 13.3 colos Teclast F6 Pro ultrabookommal próbálkoztam, ami szinte elveszett a zsebben. Majd beraktam a kis gépet a táskájával együtt, ami még így is elfért. Az ASUS táskámat anno úgy választottam, hogy 16 colos laptop férjen el benne. Mivel hiába van egy 15.6 colos kijelzővel szerelt gépem, a „Gamer” kialakításának köszönhetően nem fér el a szabványosan erre a méretre gyártott táskákban. De azért kíváncsi voltam, hogy szerencsém lesz-e a kis táskával. Az ötlet sajnos megbukott, tényleg nem fér bele. A zsebszélessége 26 centiméteres, így a HP Omen nem, de egy normál méretű 15.6 colos laptop, mint párom Acer notebookja belefér az erre kialakított rekeszbe.

p1040633.JPG

p1040635.JPG

 A táska elején csak dizájn célokat szolgál a függőleges, fekete díszítő csík. A táska hátulja a gyártó szerint úgy lett kialakítva, hogy hosszabb használat közben is biztosítsa a kellő mennyiségű szellőzést. Nem, hogy ez a táska, de még a drágább ASUS táskám sem tudja maradéktalanul biztosítani ezt, így az olcsóbb megoldás is ugyanazt a szintet hozza. A hát felőli rész bélelt, de nem annyira, mint a saját táskámnál. Ide körülbelül 0,5 centiméter vastagságú anyag került. Nem zavaró, de ha tele van tömve a táska, akkor már érezhető, hogy nem annyira komfortos, mint egy drágább gyártó terméke. A vállpántokat 45-80 centiméter hosszúságúra állíthatjuk be, ezzel nincs gond. És szerencsére nem annyira virsli vékonyságúak, mint amire először számítottam. A táska aljára is került a szivacsos anyagból, így valamennyire ez is védi a tartalmat, ha letesszük azt a földre. A batyut kézben is vihetjük, erre a kis műanyag füle lesz a segítségünkre. Nagyobb tenyérrel rendelkezőknek lehet, hogy kicsi lesz az átmérője.

p1040626.JPG

p1040621.JPG

p1040906.JPG

p1040907.JPG

p1040908.JPG

p1040909.JPG

Különlegessége a Xiaomi megoldásával ellentétben, hogy a tatyó baloldalán helyet kapott egy fülhallgatónak szánt nyílás, illetve egy külső USB port kivezetés. Ehhez mellékeltek egy 1 méter hosszúságú USB kábelt is. Segítségével a táskába helyezett külső akkumulátort ráköthetjük erre a kivezetésre, ahová bedughatjuk a telefonunk kábelét. Így túrázás közben is kéznél lehet a mobilunk, hogy közben az online térképet nézzük, de emellett tölti is azt a táskában található power bank. Lehet, hogy nem sűrűn fogom ezt a funkcióját használni, de ha már ilyet is tud, kipróbáltam.

p1040630.JPG

p1040913.JPG

p1040914.JPG

p1040916.JPG

Ha már hátizsák, akkor arra is kíváncsi voltam, hogy mi történne akkor, ha elkapna egy nyári zápor. Úgyhogy irány a fürdőszoba és a zuhannyal elkezdtem locsolni a táskát. Az eredmény, ha egy könnyű nyári zápor kap el minket, akkor a könyvek füzetek túlélhetik ezt, de ha a zuhogó eső elől nem tudunk sehová sem elbújni, akkor a táska anyaga feladja a harcot és szempillantás alatt átázik.

 

Konklúzió

Nos, mióta megvettem a kis hátizsákot, párom lecsapott rá. Tulajdonképp végül is miatta lett ez a színvariáns a lehetséges választható árnyalatok közül. Ha már ő is használja néha, akkor egy olyan táskába pakoljon, ami neki is tetszik. Kis mérete miatt valóban akkor jó, ha nem egy teletömött iskolatáskaként használjuk, hanem csak benne vannak a legfontosabb dolgaink. Legyen az egy laptop vagy táblagép, a kedvenc könyvünk, a pénztárcánk, innivalónk és azért még így is marad benne hely bőven. Egy szaladgálós táskának pedig több, mint megfelelő.

 

A két táska közötti különbség

 

A Xiaomi hátizsák három színben kapható és vízálló külsőt kapott

20170704165518_94443.jpg

20170704165518_20317.jpg

Természetesen az ár, bár nem sokkal drágább a Xiaomi megoldása. Előnye, hogy vízálló réteget kapott és a laptopot tartó zseb gumis kivitelt kapott. Viszont nincs rajta fülhallgató és USB port kimenet. A hátizsák, amit vettem jelenleg 14.26$-ba kerül, a Xiaomi megoldásáért pedig 19.99$-t kérnek, így nem kell sokkal többet fizetni a minőségibb termékért.

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot!
Oszd meg az ismerőseiddel is, hogy ők is tudjanak a hírről

Csatlakozz a Facebook követőink táborába!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr2314351707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása