Alfawise WM03 vezeték nélküli egér teszt - A hangtalan rágcsáló

2018. december 05. 08:17 - nezdmitrendelszblog

alfawise_wm03.jpg

Vezetékes vagy vezeték nélküli, gamer vagy irodai? Hiába egy termékről van szó, az idő során megannyi típust és fajtát láttunk már. De egy biztos, ha valaki vásárlásra adja a fejét, akkor az elsődleges szempont, hogy legyen halk. Legalábbis nálam ez az elsődleges opció, utána jöhet az ergonómia, használat, kapcsolat típus, kinézet, stb..

Az internetes vásárlás megkönnyíti a dolgunkat, ha valamit meg szeretnék vásárolni. De a saját tapasztalataimból tudom, hogy egeret vásárolni ily módon, szinte lehetetlen. Folyamatos utána olvasás, YouTube videó nézés alapján vásároltam meg a halk ASUS gyártmányú egeremet is, hiszen nem lehet csak bemenni egy bevásárló központba és leemelni a legelső példányt, ami megtetszik. Számomra ez nem ilyen egyszerű. Mivel munkaeszköz, ezért fontos az ergonómia, a használhatóság és mindezek mellett a hang is. Hiszen a legrosszabb dolog, amit nem szeretek, ha sok órákig tartó számítógép előtti munka közben folyamatosan idegesít. Nem csak engem, hanem a szobában körülöttem lévőket is, egy egér gombjának folyamatos kattanása.

A GearBestes kapcsolatunk ajánlotta ezt a terméket, hogy próbáljam ki. Buzdított rá, hogy nézzem meg milyen, mert büszkék rá, hogy egy valóban csendes kis egeret dobtak össze. Beadtam a derekamat és a beszélgetésünk után pár héttel később már az asztalomon hevert az Alfawise WM03.

 

Alfawise WM03 – Kicsomagolás

p1050073-2.JPG

 A gyártó vagy egy fehér színű vagy egy újrahasznosított kartonpapírt dobozt szokott használni. Utóbbi történt most is. Egy kör alakú, gyártói matricán kívül egyetlen egy írásjel sem tarkította kisméretű dobozt. A belsejében egy kis zacskóban az egér és mellette egy fekete színű microUSB kábel volt.

p1050075-2.JPG

Talán még nem esett szó róla, hogy mit is kell tudni erről a termékről. Azon kívül, hogy viszonylag kis méretű, két módon is használhatjuk. Vezeték nélküli megoldása révén a lapos, áramvonalas 10 x 6 x 2.5 centiméter méretű test alján találjuk a Bluetooth és az USB dongle kapcsolóját. Így akár a mellékelt USB vevőjén keresztül, de akár ezt elhagyva, Bluetooth kapcsolaton keresztül is használhatjuk. Ezt egyszerűen a tudtunkra is adja. Hiszen ha az alján található csatlakozás gombot megnyomjuk, akkor a kék színű LED jelzi a kékfogas technológiát, a piros színű jelzés pedig az USB-s módot. Az optikai szenzor alatt egy műanyag retesz alatt találjuk az USB vevőt és az újratölthető 400mAh kapacitású akkumulátort. Ez jó hír, hiszen akár nagyobb kapacitásúra is könnyedén kicserélhetjük, de az eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy erre egyáltalán nem lesz szükségünk, jó ez így, ahogy van.

 

Kis méret és ívelt formák

 

p1050078-2.JPG

Az egész egér úgy néz ki, mintha egy darab műanyagból öntötték volna. A weboldal szerint kobalt kék, de rendelhető fekete verzióban is. Nekem jobban tetszett ez a matt, sötétkék variáns. A tetején nincsenek elkülönülő határok. Az egész felső rész egyben van. Olyan mintha a görgő metszené ketté a bal és jobb oldali gombokat. Ezek tényleg nagyon halkan kattannak. Mi több, nem is kattannak. Olyan mintha egypró kis párnácska lenne alattuk, valóban hangtalanok. Így már ezért megérte kipróbálnom, valóban azt nyújtja, amit vártam tőle. Ami a legjobb benne, hogy pont annyira halk, mint az ASUS egerem. Ezért kap egy pirospontot a gyártó. A középső görgő nem annyira finoman, lágyan gurul, mint amennyire némák az oldalsó gombok, hanem határozottan pördül arra, amerre forgatjuk. Itt viszont nem jár a pirospont, hiszen lenyomva, ez a rész már kattan. Tény, hogy használat közben 100 kattintás alatt körülbelül csak egyszer használom a görgőt lenyomva. De ha már ez a gomboknál sikerült, jó lett volna ezt itt is viszont látnom. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a saját ASUS egerem is ugyanilyen. Ott is halk gombokat kaptam, egy kissé hangosan kattanó görgővel, tehát a dolog nem lepett meg. Lehet, hogy a mechanikája miatt ez nem úgy oldható meg, mint a jobb-bal gomboknál, pedig nagyon örültem volna neki.

p1050085-2.JPG

Az alsó és felső részt egy fémes csík határolja el egymástól. Abból a fajtából való, ami nem hivalkodó, nem csillog-villog, mint valami olcsó bizsu, de optikai szempontból kicsit feldobja és ad egy karaktert az egésznek.  Az egér elülső részén találunk egy microUSB portot. Ezen keresztül tölthetjük az egeret, ha lemerülne.

p1050076-2.JPG

p1050077-2.JPG

 

Alfawise WM03 – A nagy próba

Az egér használatához nem kell szinte semmit sem tennünk. Természetesen „ON” állásba kell kattintanunk az alul található kapcsolót. Ha az USB-s egységet választjuk, akkor csak csatlakoztassuk azt a laptopunkhoz, számtógépünkhöz vagy akár Androidos eszközünkhöz. Egy szempillantás alatt már használhatjuk is az eszközt. DPI állításra nincs külön lehetőség, így a gyári 1600-as értéken használhatjuk, a saját, sokat emlegetett ASUS egerem is ezen az értéken működik.

p1050082-2.JPG

p1050083-2.JPG

Ha a Bluetooth lehetőséget választjuk, akkor alul nyomjuk meg a funkcióváltó gombot, hogy a kék színű LED felvillanjon, ekkor már összepárosíthatjuk az egeret a számítógéppel vagy bármilyen más eszközzel. A maximális hatótáv a Bluetooth kapcsolat maximuma, tehát 10 méterrel számolhatunk. Ha nem zavar be semmi a vezeték nélküli kapcsolatba (WiFi, másik Bluetooth adó), akkor a 10 métert hozza. Így akár az ágyból is kattintgathatunk a tévénk képernyőjén.

 

Alfawise WM03 - Akkumulátor

p1050084-2.JPG

Gondoltam jól ki fogok vele szúrni és a kicsomagolás után nem tettem fel tölteni, hanem azt gondoltam, hogy majd gyorsan kileheli magából az utolsó milliampereket is és én avathatom fel az akkumulátorát az első töltéssel. Három hétig kellett folyamatosan minden nap használnom elsődleges egérként, hogy végre lemerüljön. Már nem hittem a szememnek, hogy mi tarthat ennyi ideig úgy, hogy még sosem volt feltöltve. Miután lemerült, csatlakoztattam a mellékelt microUSB kábelét a laptopomhoz. Ekkor a két gomb között, a görgő alatt egy zöld színű LED jelzi a töltést. Természetesen ilyenkor is használhatjuk. Négy és fél óra alatt töltötte fel magát teljesen. Így, ha feltöltjük, egy hónapig simán használhatjuk, ami nem rossz dolog.

p1050279.JPG

Kivitel szempontjából kicsi, alacsony lett, a portable kategóriában versenyez. Épp ezért, hosszú idő után az első időszakban furcsa volt, a magasabb, kerekebb hátú egerem mellett. Nem volt annyira kényelmes, hogy ennyire alacsony, de kinek melyik kivitel tetszik jobban. A tesztidőszak több, mint három hete alatt negatívumot nem tapasztaltam vele kapcsolatban. Korrekt terméket dobott össze az Alfawise, ami a 9.99$-os árat nézve olyan extrákat ad, mint a két csatlakozási mód, de amiért minden pénzt megér, az a hangtalan működés. Ha olcsón kellene egeret választanom, akkor 100%, hogy ezt venném meg újra.

Az Alfawise WM03 típusú egeret itt találod meg

Itt számtalan hasonló terméket találhatsz

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot!
Oszd meg az ismerőseiddel is, hogy ők is tudjanak a hírről

Csatlakozz a Facebook követőink táborába!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6414430758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása