Zeblaze Arch Plus okoskarkötő teszt - Hamar a kedvencünk lett

2019. február 17. 11:26 - nezdmitrendelszblog

Nem egy ilyen gyártó van, akinek csak egy profilja van. A Zeblaze esetében ez a digitális időmérő eszközökre korlátozódik, ami mindjárt több ágra is szétágazik, hiszen minden így egy szegmensen belül, máris több lehetőség adott, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő terméket.

A Zeblaze palettáján órákat és okoskarkötőket találunk. Míg okosórákból az Android rendszerű Thor széria, okoskarkötő fronton az Arch név csenghet ismerősen. A letisztult, tetszetős megjelenés és a már sok eszközben megismert funkciók adták az ötletet, hogy mivel még nem próbáltunk Zeblaze terméket, kezdjük először az alsóházban, az okoskarkötők között a nézelődést. Így esett a választásunk a nevetségesen alacsony árazású, 12.99$-os Zeblaze Arch Plus okoskarkötőre.

Zeblaze Arch Plus

 

Zeblaze Arch Plus – Kicsomagolás

A Zeblaze az Arch Plus okoskarkötővel nem a tipikus csörgő-zörgő, szinte már gagyinak tűnő csomagolást erőlteti. Egy feltörekvő gyártó ezt nem is teheti meg, ha sikerre áhítozik. A Papír és átlátszó műanyag kombónak köszönhetően máris láthatjuk a választottunkat. Pont úgy néz ki a kis doboz, amit egy sport áruház polcán is simán helytállna. A belső tartalmazza magát az okoskarkötőt, leírást és egy töltőt, ami inkább tűnt szokatlannak és nehezen használhatónak, mint praktikusnak. A leírás részletes, nagyon részletes, amiért azonnal kap is egy pirospontot a gyártó. A BlitzWolf-nál már megismert mosolygos és szomorú arc, itt „good” és „bad” felirattal párosul a karkötőhöz kapott kis füzet kétoldalán, amit először nem tudtam hová tenni. Aztán később leesett, hogy a „good” feliratú oldalról kezdődik maga a leírás, a „bad” résznél kinyitva találjuk a support elérhetőségét. És, ha már ezt kell keresnünk, az már tényleg „bad”.

Számomra okoskarkötő fronton valamiért mindig is a Xiaomi marad az etalon. De mivel a fizikai méretek adottak, nem is nagyon térhetnek el a gyártók ettől, így aki nem ismeri az Arch Plus-t, az is megtudja mondani, hogy ez egy okoskarkötő. A Zeblaze Arch Plus szilikon pántja jó minőségű, matt textúrájú. A Mi Band karkötőnél megismert csat rész is hasonló, amin tényleg minőségi érzést kelt még a fém csatba gravírozott „Z” logó is. Vékonyabb és vastagabb csuklóval megáldott emberek, legyen az férfi vagy nő, mindenki megtalálhatja a számára megfelelő méretet. A szíj nem cserélhető, nem tudjuk leszedni, keményen ragaszkodik a tokhoz. A kijelzővel ellátott rész nekem jobban tetszik, mint az Alfawise B17 Pro okoskarkötője, itt sokkal határozottabbak az élek, kicsit nagyobbnak tűnik ez a mag rész, de mégsem bumfordi.

A fekete ívelt előlapon csak egy téglalap alakú, ívelt rajzolatú feliratot látunk. Ez egy érintésérzékeny gomb, itt kapcsolhatjuk be ás ki az karkötőt és ezzel válthatunk a különböző funkciók között. Az Arc Plus a visszafogottabb vonalat követi, így nem színes kijelzőt kapott, hanem egy 0.87 colos OLED kijelzőt, amelynek felbontása 160 x 68 pixel. Ebben a februári időszakban még csak-csak látjuk a szabadban a kijelzőt, de nyáron nem tudom, hogy mi lesz szegénnyel. Jó ez a kis OLED kijelző, de a fényerő nem sok és nincs lehetőség manuálisan állítanunk sem. Beltéri edzés oké, de kint majd mereszteni kell a szemünket, hogy lássuk a kijelzőn megjelenő információkat.

zeblaze_arch_plus.gif

A karkötő hátulján az optikai pulzusmérő szenzort és a töltőcsatlakozót találjuk. Semmi hézag vagy illesztési hiba nem található a karkötőn, jól össze van rakva. Ez kell is, mert IP67-es tanúsítvánnyal rendelkezik. Ezt nem egyszer ki is próbáltam, így a fürdés nem okoz neki gondot.

Közelről már látszanak a kis OLED kijelző pixelei

 

Zeblaze Arch Plus - A nagy próba

Nem lenne okoskarkötő, ha nem lenne hozzá mobiltelefonos alkalmazás. Ezt a Wearfit 2.0 személyében kapjuk meg, ami letörölhető Android és iOS rendszerű készülékekre, így mindkét tábor használhatja az eszközt. Van egy jó hírünk, a szoftvert úgy is használhatjuk, hogy nem kell már a huszadik új regisztrációt és egy ú fiókot csinálnunk a profilunknak, hanem van direkt indítás. Ezzel a lehetőséggel is elérünk szinte minden fontos funkciót, de természetesen a bővebb lehetőségek kihasználásához be kell regisztrálnunk. Viszont így is megnézhetjük az alvásadatainkat, a pulzusmérést több időpontra visszamenőlegesen, elérhető a heti riport és a beállítások közül az Arch Plus szoftveres is upgradelhetjük.

A menü átlátható, egyszerű felépítésű, de minden megvan benne, amire szükségünk lenne. Nem egy űrsikló vezérlés komplexitású, de a fontos dolgokat megkapjuk és pont. Alvásadatok napi, heti, havi monitorozása, a már említett pulzusmérés szintén részletesen visszanézhető. Erre a funkcióra érdemes kitérni. A pulzusmérésre az Alfawise B7 Pro kapcsán merült fel bennem, hogy újra meg kellene mérnem egy felkaros vérnyomásmérővel a két eszköz pontosságát. Eléggé meglepett, hogy az Omron márkájú mérő által jelzett adatokhoz képest az Alfawise B7 Pro adatai eléggé sántítottak. Viszont ez a kis számomra névtelen Zeblaze Arch Plus által mért adatok majdnem ugyanazt az értéket hozták, mint az Omron esetében. Ez nem jelenti azt, hogy míg az Omron azt jelezte, hogy most futom a maraton, a Zeblaze szerint meg épp most kaptam szívrohamot, hanem a két érték, 1-2 pont értékkel közel azonos volt.

A Management fülön nézhetjük meg, hogy kapott-e a kis kütyü frissítést. Én kaptam egyet pár héttel ezelőtt. És meglepetésemre itt volt az az opció is, amit kerestem, hogy ha magam felé fordítom a csuklómat, akkor villantsa fel a kijelzőt.

A heti riport jó dolog, aki szereti analizálni mit is tett az egészségéért. Én nem tartottam be a folyamatos egy hetes használatot, így nem kapok teljes értéket, ezért is látszik az, hogy nagyon keveset sétáltam szerinte, egy teljes hétre vetítve. Viszont a napi eredményeknél jól megsaccolja a lépésszámot, nem tűnt úgy, hogy eltévelyedett volna és egy maratoni távot jegyzett volna fel nekem. Úgyhogy a pulzus és a lépésszámmérés is pipa! Természetesen megadhatjuk az alkalmazásnak a saját adatainkat, mint a nemünk, életkorunk, testsúlyunk és magasságunk, hogy ebből kalkuláljon ki egy számot a Fatigue résznél. Itt is az általános állapotunkat méri óránként. Valamikor egy mosolygós fejet kaptam, valamikor pedig egy kis kávéscsészét, hogy ideje lenne felébrednem vagy, ha nagyon fáradt vagyok, akkor ugyan pihenjek már egyet. Ezt ha jól sejtem a pontosidőből és a mért pulzusunkból nézi, tehát ha 22:00-kor kávéscsésze ikon jelenik meg, akkor arra rábökve azt ajánlja, hogy ideje pihenni, mert a nappali átlaghoz képest gyengébb a pulzusom. Ha ezt nappal jelzi, akkor pedig jó lenne inni egy kávét és kicsit felpörgetni magam. A „Take Exercise” menüponthoz már kell a regisztráció. Itt lehetőségünk van arra, hogy a telefon GPS modulját használva rögzítse merre jártunk. Körülbelül ennyi, sokat nem szabad várni tőle.

A beállításoknál szerencsére olyan funkciók is helyet kaptak, mint a hívás és értesítés jelzés. Így a karkötő megrezegteti a karunkat, ha épp keres valaki keres minket. Túl sok alkalmazást nem tudunk engedélyezni, így nekem maradt a Facebook és a WhatsApp értesítések bekapcsolása. Beállíthatunk lépésjelzést is, hogy milyen idő között szeretnénk jó esetben megtenni például a napi 8000 lépést. De van itt nekünk ébresztő funkció, így a karkötő megrezegteti a karunkat ébresztés gyanánt.

A Zeblaze Arch Plus nem nyújt kiemelkedőt, de a kötelezőt hozza. Egy feltöltéssel 15 napra elegendő energiát pumpálhatunk bele a kis akkumulátorába, ami körülbelül 2 órát vesz igénybe. A töltője viszont elég fura szerzet. Nem láttam még ilyen megoldást egy gyártónál sem. Az egyik vége USB kábelben végződik, de a karkötőre nem mágnesesen lehet csatlakoztatni, hanem a töltő maga egy kis klipsz szerű bölcső, amibe be kell helyezni a karkötőt. Furcsa, de a feladatát teljes mértékben ellátja.

A 80mAh kapacitású akkumulátor kevesebb, mint 2 óra alatt feltölthető. A gyárilag írt 15 napos üzemidőt hozta a kis karkötő, így akksi téren sem lehet egy szavunk sem, hiszen egy hónap alatt csak kétszer kell töltőre tennünk. A pulzusmérés igazán jóra sikeredett, azokat a funkciókat, amiket egy okoskarkötőnek tudnia kell, maradéktalanul hozza. 3.700 forintos árával a Zeblaze Arch Plus a legjobb okoskarkötő, ha egy olcsó aktivitásmérőt keresünk, így tőlünk nagyon is ajánlott értékelést kapott.

A Zeblaze Arch Plus okoskarkötőt itt vásárolhatod meg

 

Tetszett a cikk? Nyomj egy Like-ot!
Oszd meg az ismerőseiddel is, hogy ők is tudjanak a hírről!

Csatlakozz a Facebook követőink táborába!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6514627534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása