Amikor egy egyszerű kiegészítővel szebb képeket készíthetünk - Alfawise PULUZ PU5022 tárgysátor teszt

2019. február 26. 06:52 - nezdmitrendelszblog

alfawise_puluz_pu5022_fotosator.jpg

A legkönnyebb módja, hogy egy tárgyról szemet gyönyörködtető fotót készíthessünk, hogy azt egy tárgyátorban fényképezzük le. Nem kell több tízezer forintos költségekre gondolni és még azon sem kell gondolkodnunk, hogy milyen világítást használjuk. A PULUZ mindössze 9$-ból kihozta, méghozzá úgy, hogy 6 különböző hátteret és két beépített LED fénysort is beszerelt a kisméretű fotósátrába.

A Puluz gyártó név sem teljesen ismeretlen. Rengeteg fotózási kiegészítővel rendelkeznek, legyenek azok softboxok, állványok, stabilizátorok vagy akár akciókamera kiegészítők. Beszállítói más gyártóknak is, így tudtam olcsóbban megvásárolni a legkisebb méretben kapható fotósátrukat is, hogy azt az Alfawise kínálatában is megvásárolhatjuk.

A legegyszerűbb módja egy kisebb méretű tárgy lefényképezéséhez, a bárhol könnyen felállítható Alfawise PULUZ fotós tárgysátor és még az IKEA JÄLL szennyestartója sem kell hozzá (aki utánanézett a házilag készíthető sátor kialakításán, az tudja miről beszélek).

 

Alfawise PULUZ PU5022 tárgysátor – Kicsomagolás

alfawise puluz pu5022 fotósátor_31

Egy visszazárható szájú textil tasakban helyeztek el mindent. Ami megkönnyíti a dolgunkat, hiszen használat után mindent visszapakolhatunk ebbe a csomagba, ami így nagyon kevés helyet foglal. A tasak tartalma maga a műanyagból készült fotósátor, a hat különböző színű háttér (fehér, fekete, sárga, piros kék és zöld) és két darab microUSB végű kábel. A tejfehér színű műanyag sátrat nem nagy ördöngösség felállítani, csak az oldalakon található fém patentokat kell összepattintani és már áll is a sátrunk.

Amiért a Puluz sátor nagy könnyebbséget jelent, az a beépített két LED szalag, ami a felső rész elülső és hátsó felén helyezkedik el. Az SMD LED-ek biztosítják a fényt, így a panelek oldalaira került a microUSB port. Ezáltal a legkönnyebb módja a világítás működtetéséhez, akár egy BlitzWolf adapter, amint két USB port kapott helyet, így mind a két fénysort ráköthetjük. De én kipróbáltam külső akkumulátorról is meghatani a LED-eket, így nem leszünk konnektorhoz kötve és így bárhová magunkkal vihetjük a komplett szettet, ha egy megadott helyen kellene fotóznunk.

alfawise puluz pu5022 fotósátor_27

A sátrat kinyitva 23 x 23 x 22 centiméter méretű lesz, összecsukva a magassága 1.5 centiméterre redukálódik. Nagyon jó ötlet volt a gyártó részéről, hogy a sátor tetején egy kis ajtóval lezárható nyílást is kialakítottak, hogy a tárgyakat fentről is lefényképezhessük.

alfawise puluz pu5022 fotósátor_25

 

Alfawise PULUZ PU5022 tárgysátor – A nagy próba

Az összeállítás körülbelül 10 másodpercet vesz igénybe, utána már csak a microUSB kábeleket kell csatlakoztatunk a LED panelekhez és már fotózhatunk is. Mindkét panel 20 - 20 SMD LED dióda 6000-6500K közötti színhőmérséklettel rendelkezik. A fényerőségre és a színhőmérséklet szabályozására nincs lehetőségünk. Ezzel a funkcióval már nem 9$-ba kerülne a termék, hanem sokkal többe.

A softboxok a relatív kis méretük miatt szerencsére nincs akkora felület, hogy vigyáznunk kellene, hogy nehogy összegyűrjük őket. Főleg, hogy a szettet elcsomagolva és visszatéve a háttereket, esélyül sincs arra, hogy bárhogyan összegyűrődhessenek. A háttereket könnyű cserélni, így egy egyszerű téma fotózását is feldobhatjuk egy vagány színnel.

színes lumix g80

Megpróbálkoztam egy csillogó termék fotózásával is, ami jól sikerült. Párom kulcstartója szikrázik a napsütésben, de a sátorban mégis jól le lehetett fotózni.

A felhelyezéshez a fotósátorban két kis fül kapott helyet, amire felakaszthatjuk a háttereket. Ezáltal a fotózni kívánt termékek cserélgetésével sem fogjuk elmozdítani a softboxot. Meg kell mondjam elég meggyőző a Puluz kis sátra. Olyan könnyedséget nyújt a beépített LED fénysornak köszönhetően, hogy nem kell külön lámpákat vásárolnunk hozzá. Nem kell külön kábelezni, beállítani a helyzetüket és még sorolhatnám. Az egyszerűség és praktikum jellemzi ezt a terméket. Természetesen hátránya is van, mert a kis mérete miatt korlátozott a fotózható tárgyak köre. De aki mobiltelefont, órát és ilyen vagy ehhez hasonló méretű tárgyakat szeretne fotózni, azoknak viszont tökéletes a kis Puluz. Így már a szemnek sokkal kellemesebb képeke készíthetünk, méghozzá másodpercek alatt.

Kapóra is jött a frissen készített rántott hús, azután pedig a délutáni kávé.

alfawise puluz pu5022 fotósátor_4

Régóta kerestem hasonló terméket, a Puluz pedig jött, látott és győzött! A 9$-os árával (2.500 forint) a kicsik között viszi a pálmát. Könnyű összeállítani, nincs szükség külön LED lámpákra és olcsó!

Az Alfawise Puluz tárgysátrat itt vásárolhatod meg

 

Tetszett a cikk? Nyomj egy Like-ot!
Oszd meg az ismerőseiddel is, hogy ők is tudjanak a hírről!

Csatlakozz a Facebook követőink táborába!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr2914651815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása