Olcsó időutazás a játékok világába - Q3 mini játékkonzol teszt

2019. április 03. 09:49 - nezdmitrendelszblog

q3_vs_retro_mini_konzol_1.jpg

Ezek a kis mini játékkonzolok mindig ámulatba ejtenek. A fiatalságomat hozza vissza újra meg újra, amikor még a Contra, Mario és a Donkey Kong volt a vágyam délutánonként, amikor hazaértem a suliból.

Ezeket a kis sárga kazettás Nintendo másolatokat mindenki ismeri. Valakinek eredeti Nintendo, valakinek csak a sárga kazettás cartridge megoldások jutottak, amiken olykor több száz játék is megtalálható volt, egymás klónjaiként. Csak, hogy rá lehessen írni, hogy a 250 in 1! A Q3 mini konzollal egy kis időutazást tehetünk, ami így visszarepít a gyermekkorukba, és ezért a 4600-as végösszeg minden forintját megéri!

 

Q3 mini konzol - Kicsomagolás

A hordozható, retro játékokkal telepakolt, GameBoy külsejű konzol lehet, hogy nem fed le túl nagy piacot a régi dolgokra vágyóknak, de ebben újít egy kicsit a Q3 játékgép. Gyakran a szülők idegeire lehetett menni, hogy a Híradó helyett azt kellett nézni, ahogy a gyermek játszik. Így sok háztartásban hamar beszerzésre került egy újabb televízió. Az sem volt baj, ha a nagyitól megörökölt fekete-fehér TV-n kellett játszani, az élmény nem csorbult miatta. És ez a kis csoda ebben mutatja meg az igazi arcát, hogy nem csak a vonaton lőhetjük az ellenséget, de az analóg kimenetek köszönhetően még a TV-re is ráköthetjük, így jöhet a retro szórakozás a barátokkal.

A kis dobozba minden belefért, amire csak szükség lehet. Felül csücsül a GameBoy konzolokra jellemző megjelenéssel rendelkező Q3 mini konzol. Alatta egy, a gépbe rakható 700mAh kapacitású akkumulátor. Mellette pedig egy 2 méter hosszú kábel, amivel a konzol képét a TV-n élvezhetjük és, hogy megfeleljünk a jelen kor követelményeinek, egy microUSB kábel zárja a kiegészítők sorát, amivel feltölthetjük a játékgép akkumulátorát.

Külsőre a már sokat emlegetett Gameboy másolását láthatjuk. A 2.8 colos megjelenítő foglalja el a konzol előlapjának majdnem felét. Nem a legmodernebb panelről van szó, szemből nézve minden rendben van, ám ha oldalról pillantunk rá, akkor hamar szivárványos megjelenéssel találkozhatunk. A megjelenítő alatt a négy irányú irányító és a jól ismert A, B, Y , X gombokat találjuk. Kettejük között a Start és Select gombok, és a jól ismert Reset gombot találjuk, amivel kiléphetünk a játékválasztó képernyőre. Az előlapon kapott helyet a hangszórórács is, hátul pedig csak az akkufedél töri meg a bordázott műanyag borítást. Felülre került a be/ki kapcsoló, az AV kimenet és a hangerőszabályzó tekerentyűje. Alul találjuk meg a microUSB portot, amin keresztül feltölthetjük az akkumulátort.

 

Q3 mini konzol - A nagy próba

Az ON/OFF gombot a bekapcsolt állásra tolva máris felvillan a kijelző és a nyelvválasztó. Az első lehetőséggel ne is próbálkozzunk, így én is az Angol menüre nyomtam rá, ahonnan máris az 500 játékból álló listát találjuk, ahol a fel le gombbal tudunk lépkedni. Szerencsére az oldalra mutató nyilakkal tudunk lapozni a menüben, így nem kell egyenként léptetni a játékokat. Nem emlékeztem rá, hogy a Mario játékból készül karatés verzió is, illetve van színesbőrű Mario karakterünk is, amit nem tudtam hová tenni. Sőt, még egy Mario klón Space Invaders is került bele :D

q3_vs_retro_mini_konzol_2.jpg

A játék lista 500 művet számlál, de sok játék ismétlődik, mert vannak olyan lehetőségek, hogy külön pályákat nyitnak meg. Így nem kell a Contra játékban sem akár a legelejéről elkezdenünk az összecsapást, nekiindulhatunk akár a legutolsó pályának is. De a játékok száma még így is körülbelül 100-ra tehető. Valószínleg a jogi kiskapukat kihasználva, a sokat emlegetett Mario sem a saját nevén fut, hanem Plumber néven találjuk meg, de abból is több verziót kapunk. De van itt Contra, Dig Dug, Tennis, Soccer, Robocop, Tank, Hockey, Volleyball, Billiard, Pac Man, Tetris, Circus, Popeye és még rengeteg más is. A nyomógombok nem lötyögnek, a kijelző mellett még egy kis LED is jelzi, ha bekapcsoltuk a konzolt, ez ad visszajelzést töltés közben is.

A legjobb mégis csak az, hogy a mellékelt kábellel a TV képernyőjére is ráköthetjük a mini játékgépet. Ilyenkor a saját kis kijelzője lekapcsol, és azonnal nekiállhatunk játszani.

q3_vs_retro_mini_konzol.jpg

A 700mAh kapacitású akkumulátor körülbelül 5 óra szórakozásra elegendő, a töltésre pedig körülbelül 2 órát kell várnunk. Kis mérete miatt még az ebédszünetben is előkaphatjuk. Egy kis retro partihoz pedig csak rá kell kötnünk a TV-re és indulhat a buli. Nagyon sok verzió létezik belőle, de a TV kimenettel rendelkező modell 15.99$-ba kerül, ami körülbelül 4600 forint. Így még nem is kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, ha magunkat vagy egy ismerősünket szeretnénk meglepi vele.

A Q3 mini konzolt itt vásárolhatod meg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr8714735917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása