Kipróbáltuk: USB-ről tölthető elektromos öngyújtó teszt!

2019. május 07. 08:45 - nezdmitrendelszblog

elektromos_plazma_ongyujto.JPG

A KCASA plazma öngyújtói mindig is tetszettek, de amikor megláttam ezt a terméket, az alacsony árával, nem volt kérdés, hogy ezt fogom választani.

Már jó pár éve dohányzom, így folyamatosan, egymás után vásárolom az öngyújtókat. Kifogynak, újra kell tölteni őket, ha egyáltalán lehetséges a töltésük vagy jöhet egy újabb darab vásárlása. Mivel mindig is érdekeltek az USB-ről tölthető akkumulátoros öngyújtók, rendeltem egyet.

 

Kicsomagolás

kcasa_ongyujto-2.JPG

kcasa_ongyujto-4.JPG

Egész szépre sikeredett a termék csomagolása, bár azért látszik rajta, hogy végig a keménypapírból készült textúrák uralják a külső megjelenését. A fedelet leemelve egy aprócska leírást találunk a töltésről és a visszajelző LED-ek jelentéséről. Alatta egy plüssel bevont műanyag tálcán foglal helyet az öngyújtó, a tálca alatt még egy microUSB kábelt is mellékeltek.

kcasa_ongyujto-5.JPG

kcasa_ongyujto-6.JPG

A termék megjelenésére nem lehet panaszunk. Kézbe fogva egyből érződik a súlya, és a teljes egészében fém külső letisztultsága. Fogása kellemes, bár a sötétre festett külső nagyon gyűjti az ujjlenyomatokat. Mérete 7.7 x 2.75 x 1.1 centiméter, súlya 67 gramm.

untitled-2.JPG

Az elülső oldalán három LED kapott helyet, amik az akkumulátor kapacitását jelzik, felettük egy darab gomb árvátlankodik. Ha felnyitjuk az öngyújtó tetejét, akkor az apró oldalsó ledek felvillannak és láthatjuk az akkumulátor kapacitását. Ha az alsó LED világít, akkor 25%-on állunk, majd jön az 50 és a 75% és feletti kapacitás kijelzés. Jó hír, hogy nem véletlenül sem tudjuk működésbe hozni az öngyújtót. Azaz, ha le van csukva a fedél rész, akkor a bekapcsoló gomb sem működik, így nem fogunk lyukat égetni a nadrágunkon.

kcasa_ongyujto-8.JPG

 

A nagy próba

 

kcasa_ongyujto-10.JPG

A fedelet felnyitva, az akkumulátortól kimenő négy kis kábel végét látjuk, amik elektromos áram hatására átlósan ívet húznak. A tesztelés alkalmával kipróbáltam, hogy mégis mekkora erő van benne. Ne próbáljátok ki, ismétlem NE! Megrázó élményben lesz része annak, aki direkt megfogja az egyik kis kivezetést. Kar zsibbadás kizárva, de azért egy férfias „jajj” elhagyta a számat.

xiaomi_fimi_a3-2.JPG

untitled_1.JPG

kcasa_lighter.gif

A gyártói adatok szerint egy feltöltéssel 150 cigaretta gyújtására megfelelő energia van a kis cellákban, amit microUSB porton keresztül bárhonnan, a laptopunkról, telefonunk töltőjéről 2 óra alatt feltölthetünk. Ez a szám inkább közelít a százhoz. A használat során szinte egész nap próbálgattam, sőt inkább játszottam vele, annyira megfogott az újdonsága varázsa. Volt, hogy folyamatosan 5-10 másodpercig is használtam, így egy nap alatt is sikerült lemerítenem. De amikor már a játéknak vége volt, normál használat mellett már jó ideje megvan és azóta még nem tettem fel újra a töltőre. Nálam másfél hetente kell tölteni a kicsikét. 

untitled-3.JPG

Egy cigaretta meggyújtásához annyi időre van szükség, mintha normál öngyújtót használnánk, de az első alkalomkor még rosszabb időt futottam. Meg kell szokni, hogy nem a lángba, hanem az érintkezők végeihez kell helyezni a cigarettát.

Én az olcsóbbik, névtelen variánst próbáltam ki a KCASA helyett, mert amikor a jelenlegi öngyújtómat vásároltam, akkor épp bevezető akcióban árulták. Jelenleg már a KCASA gyújtóihoz hasonló ársávba került, így ha most kellene választanom, akkor már a márkásabb terméket vásárolnám. Sőt, az sem lehetetlen, hogy ki is próbálom, mit tudnak a KCASA és IPRee gyártó öngyújtói.

Az általam vásárolt elektromos öngyújtó jelenleg 13.42$-ba (3.892 forintba) kerül

 

A több fajta elektromos öngyújtót is találtunk, amiket itt nézhetsz meg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr9714803882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása