Roborock S6 robotporszívó - Megérkezett a trónkövetelő

2019. május 10. 09:59 - nezdmitrendelszblog

roborock_s6_6.jpg

Aki ismeri a Xiaomi Roborock S50 robotporszívót, az valószínűleg nagyon kíváncsi rá, hogy mit tud az új példány. Utánajártunk és összeszedtük azokat az információkat, hogy milyen újításokat tartalmaz a Roborock S6.

Külsőre nem történt sok változás, a méretük milliméterre pontosan megegyezik. A design módosítás az LDS szenzort és a külső borítást érintette, amely már nem fényes, hanem matt felületet kapott. Egy másik különbség a vezérlőgombokban rejlik. Mindkét eszköz tetején három gomb található, de míg a Roborock S50 esetében fizikai vezérlőket kapunk, addig a Roborock S6 porszívót érintésérzékeny vezérléssel látták el.

A legfőbb változások a belsőt érintették. Ezek közé tartozik a fejlett feltérképezési technológia, új víztartály, korszerűbb tisztító kefe, alacsonyabb zajszint és a Xiaomi AI hangszóró támogatása. Ám utóbbit idehaza valószínűleg nem fogjuk tudni használni. A Roborock S6 fejlettebb útvonaltervező rendszerrel rendelkezik, amellyel pontosabb térképet képes létrehozni és testreszabottabb tisztítási műveleteket alkalmazhatunk. A gyárártó szerint ezáltal az új modell tisztítási hatékonysága 20%-kal javult.

roborock_s6_4.jpg

roborock_s6_1.jpg

A Roborock S6-hoz már eldobható felmosó is választható a mosható szövet verzió mellett. A víztartálynál már két fázis is állítható, egy gyengébb és egy erősebb folyadék szabályozás is. Mindkét porszívó ugyanolyan szívóteljesítménnyel rendelkezik (2000Pa), de az S6 számos frissítést kapott a zajcsökkentés tekintetében. A módosított légáramlás, az optimalizált motor és a jobb szigetelés mind-mind halkabbá teszi a Roborock S6-ot, így akár 50%-kal is halkabb lehet az előző generációhoz képest.
roborock_s6_3.jpg

roborock_s6_5.jpg

Mindkét robot számos érzékelővel fel van, amelyek biztosítják, hogy ne ütközzenek bútorokba, hatékonyan navigáljanak a sarkoknál és ne essenek le a lépcső széléről sem. A Mi Home App segítségével vezérelhető a Roborock S6 és a Roborock S50 is. Az alkalmazás segítségével kiválaszthatjuk a tisztítási módokat, beállíthatunk bizonyos időpontokat a tisztítás megkezdéséhez és akár távolról el is indíthatjuk a robotot, hogy takarítson ki, mire hazaérnénk. A zóna felismerés által pedig lehetőségünk van a térképre kirajzolt helyiségek közül választani, hogy például csak az egyik szobát takarítsa ki. A beépített érzékelőknek köszönhetően valós időben nyomon követhetjük a robotporszívó mozgását, és manuális vezérlésre is lehetőségünk van.
roborock_s6_2.jpg

A Roborock S6 és a Roborock S50 is a piac egyik leghatékonyabb intelligens takarító robotja, amely 2000Pa szívóteljesítménnyel rendelkezik. A porszívók akár 20 mm magas akadályokon is képesek keresztül haladni, és szőnyegfelismeréssel rendelkeznek, amely automatikusan megnöveli a szívóteljesítményt. Az akkumulátor kapacitás és a töltési folyamat tekintetében nincsenek változások. Mindegyik porszívó 5200mAh kapacitással rendelkezik, amely elegendő egy 250 négyzetméteres felület tisztántartásához vagy 150 perc folyamatos takarításhoz. A takarítás befejeztével vagy az akkumulátor lemerülésekor automatikusan visszatérnek a töltő dokkolóba, és ha szükséges, onnan folytatják a takarítást, ahol abbahagyták.

A Roborock S6 jelenleg 599$-ba kerül

 

A Roborock S50 porszívóért pedig 399$-t kérnek

Az EU Priority Line szállítással mindkét robotporszívó áfa és vámmentesen rendelhető!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr7114818154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shadowman1 2019.05.10. 16:23:18

Vajon kompatibilis a két porszívónak a víztartálya?
süti beállítások módosítása