Megjelent a legújabb LEMFO LEM9 Androidos okosóra!

2019. május 31. 08:21 - nezdmitrendelszblog

lemfo_lem9_2.jpg

Szintén hosszú üzemidővel kecsegtet az új LEMFO LEM9, ami két processzorols megoldást vet be az okosóra és az alacsony fogyasztású okoskarkötő részre!

lemfo_lem9_3.jpg

A LEMFO kicsit felkavarta az Androidos okosórák állóvizét, bár pont pár nappal ezelőtt jelent meg a Zeblaze THOR 5 is, most egy olyan modellel állt elő, amibe SIM kártyát is tehetünk, így kihasználhatjuk a támogatott 4G hálózatot is. A hardveres szempontokat nézve egy korrekt belépőszintű mobiltelefon hardvere került bele az órába. Még mindig furcsa belegondolni, hogy hová fejlődött a kínai ipar is, hogy mi mindent bele tudnak zsúfolni egy kis házba.  Az 1.39 colos 454 x 454 pixel felbontású AMOLED (igen az óra AMOLED kijelző) mögött bújik, pont úgy, mint a THOR 5-ben is. És a MediaTek MT6739 processzor is ugyanaz, mint a konkurens gyártó termékekében, ami már négy magos és 1.2GHz-es maximális teljesítményre képes, és ugyancsak a Nordic NRF52840 chipet kapta meg másodlagos processzornak.

lemfo_lem9_7.jpg

lemfo_lem9.jpg

A MediaTek MT6739 CPU az MT6735 utódja, ami Cortex-A53 magokkal operál. Az 49 mm átmérőjű óratok IP67-es védelemmel és 72 grammos súllyal rendelkezik. Hátul találjuk az optikai pulzusmérő szenzort, az oldalán pedig egy 5 megapixeles kis kamerával is ellátták.

lemfo_lem9_6.jpg

1GB memóriával szerelték fel, a belső tárhely mérete pedig 16GB. NanoSIM kártyát fogad, ami támogatja a 800MHz-es, azaz a B20-as frekvenciát is. Beépített GPS-szel is ellátták és természetesen van benne Bluetooth és WiFi kapcsolat is. Ahogyan már korábban említettem, Android rendszert futtat, mégpedig az Android 7.1.1 verziót. Az akkumulátora 600mAh kapacitású.

A LEMFO LEM8 okosóra 129.99$-ba kerül, amit itt találsz meg, a TomTop az áfa és vámmentes szállításhoz a Duty Free Shippinet ajánlja

3 komment
Címkék: tech okosóra lemfo

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5514871562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kranfater 2019.07.01. 10:23:32

Szia! Remek cikkeket írsz! A címben említett okosóra hogyan navigál, illetve navigáció+ pulzusméréssel mennyi lehet a max üzemideje. Ez volna a kérdésem.
Köszönöm a választ! Üdv István

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2019.07.01. 10:29:44

@kranfater: Szia!
Ezekben az órákban a GPS nem navigálásra van, hanem az útvonal rögzítésére, hogy azokat később vissza tudd nézni. A konrét navigáció annyi energiát használ el, hogy egy ilyen kis akkumulátor, mint ami az ilyen órákban van, az 1-2 óra alatt lemerülne.
Ha olcsóbb okosórát keresel és nem egy Garmin Fenix-re fáj a fogad, akkor a Xiaomi Stratos tud olyat, hogy ha felmásolsz rá egy gpx forámtumú útvonalat, ami nem komplett térkép, hanem csak egy bejárható túra útvonal, az képes navigációként múködni. Azaz mutatja merre haladj, de nem tévesztendő össze pl egy google maps térképpel. Erről írunk is a tesztben, ott mindent megtalálsz róla.
www.nezdmitrendelsz.hu/2018/05/29/xiaomi_stratos_teszt/

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2019.07.01. 10:31:35

@nezdmitrendelszblog: Ez persze nem jelenti azt, hogy nem használható egy offline letöltött térképpel a Lemfo, de ha már valaki túrázni menne, akkor azt szeretné, ha az óra ne csak 1-2 óráig üzemeljen. A Stratos mellett szól a transzfelktív kijelző is. Sokan az AMOLED-re esküsznek, de olvasd el a tesztet, ott kitárgyaltuk azt is mi is ez a kijelző és miért ilyen jó
süti beállítások módosítása