Xiaomi Mijia E-ink hőmérséklet és páratartalom mérő teszt

2019. június 21. 08:31 - nezdmitrendelszblog

xiaomi_mijia_digital_clock_e-ink_screen_header_2.jpg

Tekerős termosztátod van, ami nem jelzi ki az aktuális hőmérsékletet? Esetleg társasházban laksz és kíváncsi vagy rá, hogy télen és nyáron milyen hőmérsékleti anomáliák lépnek fel? Hasonló ötlettől vezérelve szereztem be én is a Xiaomi hőmérőjét, hogy megtudjam mennyi az annyi. Azaz, hogy a lakás hőmérsékletén kívül, milyen páratartalom értékkel találom szemben magamat.

Éppen egy évvel ezelőtt járt nálam az első generációs modell, az alacsony fogyasztású, e-book olvasókból is ismert e-ink kijelzővel ellátott Xiaomi hőmérséklet és páratartalom mérője. Az új generáció azoknak szól, akiknek ennél egy kicsivel több információ kell. Az új modell kétszer akkora lett, most már a pontosidőt is képes megjeleníteni és Bluetooth kapcsolattal is ellátták, hogy a telefonunkkal is csatlakozhassunk hozzá.

 

Xiaomi Mijia E-ink – Kicsomagolás

Xiaomi Mijia thermometer (2 of 15)

Aki már kacérkodott a gondolattal, hogy beszerzi a terméket, azoknak azt tudom ajánlani, hogy ne várjanak. Ez persze a saját, privát véleményem, de aki az első generációt szerette vagy épp azt vásárolná meg, gondold meg jól az új modell beszerzését. Sok változás nem történt a megjelenés terén és majdnem ugyanazokat a kiegészítőket kapjuk hozzá, mint az elsőgenerációs modellhez. Azzal a különbséggel, hogy most már két CR2032 típusú elemre lesz majd szükségünk. Ezeket persze ráérünk majd később is beszerezni, mert a csomagban ezt is mellékeli a gyártó.

Xiaomi Mijia thermometer (5 of 15)

A csomagban kapunk még egy kétoldalú ragasztót, hogy felragaszthassuk az órát a falra. De van itt még nekünk ez mágneses korong, hogy fém felületekhez rögzítsük és egy kis kitámasztó is, ha az asztalon, éjjeliszekrényen, stb. szeretnénk használni. Ez pedig lehetővé teszi arra, hogy a nappaliban, hálószobában, konyhában vagy a mellékhelyiségben is könnyedén felszerelhetjük. Ezeknek a ks tappancsoknak az egyetlen hátránya, hogy mindegyiket az óra hátuljára kell ragasztani, így nem igazán csereberélhetjük őket csak úgy, ha kedvünk tartja.

A Xiaomi itt is a tejfehér és a szürke kombinációját választotta. Az óra nagyon könnyű, csak 65 grammot nyom. Oldalai lekerekítettek, nem recseg, nem ropog, jól össze van rakva.

 

Xiaomi Mijia E-ink – A nagy próba

 

Megjelenésre teljesen azonos a korábbi E-ink kijelzős MiaoMiaoCe szenzorral, csak nagyobb méretet kapunk. A 4.3 x 4.3 centiméteres kijelző 8.8 x 3.3 centiméteresre nőtt. A fő hangsúly már nem az értékek kijelzése, hanem a pontosidő megjelenítése, ami mellett természetesen ott vannak a jól megismert értékek is. Azaz a hőmérséklet kijelzése 0-60 Celsius fok között, a páratartalom 0-99% között és a kis fej piktogram, ami a különböző értékeknek megfelelően jelzi nekünk, hogy jól érzi-e magát vagy már neki is nagyon melege van ebben a nyári hőségben. Fontos volt nekem, hogy ha reggel felébredek, akkor egyből láthassam, mennyi az idő. A megjelenő karakterek kontrasztosak, jól láthatóak. Az E-ink kijelző miatt csak a megjelenő szöveg módosításakor fogyaszt energiát, azaz percenként, amikor az időt frissíti.

Xiaomi Mijia thermometer (14 of 15)

A 11 x 5.5 x 10.1 centiméteres ház hátulján kapott helyet az érzékelő szenzor. A hátlap eltávolítható, ami alatt a két elemet találjuk. Az előző szériát ismerve nem kell egyhamar cserélnünk benne a cellákat, hiszen a korábbi verzió is lassan 1 éve nálam van és még nem látott csere akkumulátort. Bár a Bluetooth modul lesz a legnagyobb fogyasztó, ha napi rendszerességgel szeretnénk a telefonunkkal is szinkronizálni a szenzort, de a gyári adatok szerint anélkül 1 évig is bírja. Igen, az újdonság a Bluetooth modul, amivel már lehetőségünk van a Xiaomi Home alkalmazással szinkronizálni az óránkat. De természetesen csatlakoztathatjuk gatewayhez is. Sőt, ha netán Xiaomi légkondicionálóval rendelkezünk, akkor egy megadott hőmérsékletnél jelzést küldhet, hogy kapcsolja be a hűtést.

Kicsomagoltuk a Xiaomi Mijia E-ink hőmérséklet és páratartalom mérőt

Az E-ink technológiájú kijelző előnye, hogy nem bocsájt ki fényt. Olyan, mintha egy elektronikus papírt néznénk. Előnye, hogy nagy betekintési szögekkel rendelkezik, így míg a korábbi LCD kijelzős hőmérőm kijelzőjén megjelenő tartalom oldalról már nem annyira jól olvasható. Ezzel szemben az E-ink kijelzővel ellátott verzió bármilyen szögből éles, kontrasztos képet ad. Előnye, hogy csak a megjelenített tartalom frissítésekor fogyaszt energiát.

Xiaomi Mijia thermometer (7 of 15)

Kíváncsi voltam, hogy van-e különbség a két termék által mért adat között, így egymás mellé tettem a két eszközt. A hőmérsékleti adat tized egységre pontosan megegyezett, viszont a páratartalom az új esetében mindig többnek bizonyult 5-6 százaléknyi értékkel.

Ha már használjuk a Xiaomi Mi Home appot, akkor nincs sok dolgunk. Kapcsoljuk be a telefonunkon a Bluetooth-t és hagyjuk, hogy megkeresse a mobiltelefonunk az eszközt. Ha ezzel megvagyunk, elkezdődik a szinkronizáció és pár másodperc elteltével máris betöltötte az adatokat és beállította az órán a pontosidőt.

Az alkalmazással lehetőség nyílik arra, hogy akár a másik szobából, akár a gateway használatával otthonról távol is elérhessük a hőmérő adatait. Az applikációban lehetőség van megnézni az eddig mért adatokat is több napra, hónapra vagy évre is visszamenőleg, ha épp erre lennénk kíváncsiak. Egy lakásban akár több eszközt is használhatunk. Például a gyerekszobában, ahol kiemelten fontos a megfelelő hőmérséklet és páratartalom a kicsinek. Ezzel az eszközzel pedig úgy is lekérhetjük a szobában mért adatokat, hogy a helyiségbe sem kell bemennünk, csak előkapni a telefont és megnézni a hőmérő által mért értékeket.

Az előző modell 14.99$-ba kerül, tehát nem egy nagy összeg. Az új modellért, amíg él a kupon kedvezmény , pedig 14.44$-t kérnek, cserébe viszont, majdnem kétszer akkora E-ink megjelenítőt kapunk, óra funkcióval és nem elhanyagolható a Bluetooth kapcsolat sem.

Az új modellt itt találod meg

Kedvezmény kód, amivel 14.44$-ra csökken az ár, amíg él a kupon: ML15%Pro

Korábbi modell

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr9014904776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása