Alfawise 64GB microSD memóriakártya teszt

2019. július 16. 08:48 - nezdmitrendelszblog

alfawise_memoriakartya_header.jpg

Nem ritka már a 128GB, de a kár a 256GB tárhellyel ellátott mobiltelefon sem. De mégis számtalanszor szükség lehet egy memóriakártyára. Akár egy kis tárhelykapacitású telefon bővítéséről, fényképezőgépben vagy akciókamerában használnánk. Az Alfawise nagyon olcsón, 2.900 forintért ad 64GB-ot, így kíváncsiak voltunk, mit tud a gyártó új szériás kártyája!

Alfawise 64GB microSD memóriakártya – Kicsomagolás

Aki már vásárolt a gyártótól korábban microSD kártyát, annak nem lesz újdonság a termék csomagolása. A korábbi, 32GB-os verziónál is szinte ugyanezt a csomagolást kaptuk. A piramis alakú külső nagy betűkkel hirdeti a 64GB-os méretet és az elérhető 80MB/s maximális olvasási sebességet.

Olyan extrát, mint SD átalakítót sajnos nem kapunk, pedig mi nagyon örülnénk, ha ezt nem kellene folyamatosan külön beszereznünk minden egyes kütyünkhöz. De ez legyen a legkevesebb egy ilyen alacsony árú memóriakártya esetében.

 

Alfawise 64GB microSD memóriakártya – A nagy próba

A szokásos másolás-olvasás, másolás-olvasás tesztünket a CrystalDiskMark programja segítette. A kártya exFat fájlrendszerre formázva érkezett. A Class 10-es kártyával úgy számoltam, hogy 30MB/s körüli írásra lesz képes, hiszen az előző generációs kártya is ezt a sebességet hozta. Olvasásnál pedig kíváncsi voltam, hogy hozza-e a gyári 80MB/s értéket.

Így jöhetett egy kis Total Commanderes írás/olvasás és a CrystalDiskMark is. A fájlkezelő alkalmazással pár tesztfájl került felmásolásra és visszaolvasásra. Itt 29-33MB/s között ingadozott a sebesség. Olvasáskor pedig 79-85MB/s közötti értéket kaptunk.

A CrystalDiskMark pedig 82.92MB/s olvasási és 34.76MB/s írási sebességgel jutalmazott minket.

alfawise_high_speed_high_capacity_waterproof_micro_sd_card_multi_64g_meres.jpg

Vélemény

 

Az Alfawise 64GB microSD memóriakártya teljes mértékben hozta a tőle elvártakat. A 64GB-os méret a jelenlegi 9.99$-os árért tökéletes ajánlat, hiszen átszámolva 2.900 forintba kerül. A kategóriában ennél már csak a Samsung 64GB-os memóriakártyája a jobb, ami 13.99$-ba (4.050 forintba) kerül, ez a kártya szintén 80MB/s olvasási sebességre képes, viszont íráskos már 66MB/s sebességet mértünk. Így aki magas bitrátával szeretne nagy felbontású videókat rögzíteni, azoknak a Samsung kártyáját ajánljuk. Akiknek pedig az olcsó tárhelybővítésre kell egy kártya, oda pedig tökéletes az Alfawise 64GB-os microSD-je!

Alfawise 64GB microSD memóriakártya

Samsung 64GB microSD memóriakártya

Itt megtalálod a többi Alfawise terméket is

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr9114948708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása