Utorch ventilátoros szúnyogcsapda teszt

2019. július 25. 09:00 - nezdmitrendelszblog

utorch_rovarirto.jpg

Volt már nálunk rovarirtó és még érkezik is hozzánk a Xiaomi és Utorch újabb terméke, utóbbi már sokkolva írtja a rovarokat, de addig megnéztük mit tud a jól ismert fénnyel csalogató, ventilátoros megoldás.

 

Utorch rovarirtó - Kicsomagolás

 

Utorch rovarirtó (1 of 7)

A Utorch rovarirtó doboza a környezetkímélés jegyében született. Nem is találunk benne felesleges kiegészítőket, csak a buborékfóliába csomagolt rovarirtót és egy apró leírást.

Utorch rovarirtó (2 of 7)

A rovarirtó 22 x 12 x 12 centiméteres méretekkel rendelkezik, súlya pedig 400 gramm. Formája teljesen különbözik az eddig megszokott ventilátoros rovarirtóktól, hiszen itt a henger formában került kialakításra a LED világítással felszerelt nyílás. Az ovális luk felett 6 darab lilás színben világító LED került. Alatta a lamellás rész, ami alatt a ventilátor dolgozik. Ez szippantja be a bogarakat, ha a világító lámpák felé repülnek. Ez alatt már egy eltávolítható tartályt találunk.

 

Utorch rovarirtó – A nagy próba

A működéséhez szükséges energiát az 1 méter hosszú USB csatlakozójú kábelén veszi fel. Így akár a számítógépünk USB portjáról, hálózati adapterről, de a kertben akár még külső akkumulátorról is működik. A rovarirtó hangja a gyári adatok szerint 35db. Nem zavaró, a kis ventilátor suhogó hangját lehet csak hallani, így nyugodtan tudunk majd aludni mellette, ha nincs közvetlenül mellettünk.

Mivel nem használ semmilyen vegyszert a rovarok irtására, ezért amíg el nem pusztulnak benne, addig nem szabad eltávolítani az alsó részt. Az egyik este két vérszívót sikerült beszippantania, amik a szobában köröztek. De reggelre már el is pusztultak benne. Azaz lehetséges, hogy a ventilátor gyorsan forgó lapátjai is nagy csapást mért rájuk, és ezt már nem élték túl. Kint a kertben kisebb lepkék és más repülő rovarokat képes beszívni a ventilátor.

Vélemény

 

Nem nyújt azonnali védelmet a szúnyogok ellen, hiszen lehet, hogy a szobában köröz a kis vérszívó, de esze ágában sincs a pörgő ventilátorok és a fény felé repülni. Ha barátokkal a kerti sörözgetés közben zavar a sok rovar, amikor folyamatosan ott legyeskednek körülöttünk, arra jó megoldás, hogy valamennyire visszaszorítsam a lepke/szúnyog populációt, de korántsem 100%-os megoldás. Mivel pár rovart sikerült befognom velem ezért nem teljesen használhatatlan, de ha a fő szempontunk az azonnali szúnyogirtás, akkor nekünk más termék ajánlott. Így van is haszna, meg nincs is. De egy biztos, működik, csak nem a legjobb hatásfokkal. Az alacsony ára miatt mégis azt mondanám, hogy egy próbát mindenféleképpen megér, hiszen azóta én is használom a terméket. A 10.99$-os ár (3.220 forint) pedig egyáltalán nem mondtható soknak.

A Utorch rovarirtót itt találod

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr4114979674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása