GPD MicroPC - Az egyik legkisebb laptop!

2019. augusztus 12. 19:38 - nezdmitrendelszblog

gpd_micropc_1.jpg

Valamikor 2007 környékén mutatta be az ASUS az EEE Pc 701-et, ami annyira korszakalkotó és menő volt, hogy nagyon sok számítástechnikai magazin magas pontszámokkal jutalmazta. Az egyetlen, de óriási újítása az volt az ASUS-nak, hogy egy 7 colos laptoppal állt elő, ami akár 2 GB memóriával, 8GB-os SSD-vel is rendelhető volt, processzora 900MHz a kijelző felbontása pedig 800x480 pixel volt.

gpd_micropc_3.jpg

Ezzel szemben a GPD Micro Laptop egy Intel Celeron N4100 típusú processzort kapott, ami egy négy magos 1.1GHz-es (maximum 2.4GHz) egység. Mellé 8 GB LPDDR4 memóriát és 128 GB M.2 SSD tárhelyet pakoltak. 6 colos érintésérzékeny kijelzője HD felbontású.

gpd_micropc_4.jpg

gpd_micropc_5.jpg

A kis laptop 15.3 x 11.3 x 23.5 cm, súlya pedig 440 gramm. Hiába az apró méret, a gép hátoldalán és jobb oldalán találjuk meg a csatlakozókat, amiből rengeteg van, mint egy igazi laptopon. Két USB 3.0, USB Type-C, HDMI és 3.5-es jack csatlakozó, mikrofon, kártyaolvasó, LAN és soros port is. Ezen kívül ellátták Bluetooth és WiFi kapcsolattal is, amelyből támogatja az 5GHz-es frekvenciát is. Billentyűzete angol kiosztású, ami háttérvilágítással is rendelkezik, és egy touchpad is megtalálható rajta. A gépen teljes értékű Windows 10 fut. AA beépített akkumulátorával a gyári adatok szerint 6-8 óra működésre elegendő a telep kapacitása. A GPD laptop 414$-ba kerül, amihez a TomTop a Duty Free Shipping opciót ajánlja az áfa és vámmentes szállításhoz.

A mini GPD laptopot itt találod meg

Szólj hozzá!
Címkék: tech laptop tomtop gpd

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr8215006610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása