TicWatch C2 okosóra teszt - Élet Google Wear rendszerrel

2019. augusztus 16. 07:09 - nezdmitrendelszblog

ticwatch_c2_header-1.jpg

Praktikum és esztétikum. Ez a kettőség jellemzi a Google Wear rendszert futtató Mobvoi gyártó okosóráját, a TicWatch C2 modellt! De vajon mit tud nyújtani az okosóra fronton a Google operációs rendszere? Ennek jártunk utána!

A TicWatch azok közé az okosórák közé tartozik, amik nem a zárt rendszert használó modell mellett tették le a voksukat, mint például a Huami. Óráik is inkább az általános, mint a sportosabb vonalat részesítik előnyben, bár ebből is találunk a palettájukon. De mégis, inkább a visszafogottabb stílusú modellek készítésére álltak rá, amelyek között a hölgyeknek is remek alternatívát képesek nyújtani, sokakkal ellentétben. Nézzük mit is tud az acél házzal és bőr szíjjal rendelkező elegáns TicWatch C2!

 

TicWatch C2 – Kicsomagolás

Ticwatch C2

A C2 egy hófehér, négyzet alakú dobozban érkezett. Puritán egyszerűség, matt fehér borítás és ezüst TicWatch felirat. A doboz hátulján az óra adataival és a „Wear OS by Google” felirattal találkozunk. A beltartalom követi az egyszerű, letisztult formát, hiszen egy kis szigeten kiemelve ül a matt fémességével és füstszürke bőr szíjával a C2. Alatta két fakkban a mágneses töltő dokkoló és a részletes leírást tartalmazó füzetke található.

Ticwatch C2 (9 of 20)

Az óra gyönyörű! Lehet, hogy a képek nem adják vissza a valóságként átélt látottakat, de bárkinek mutattam, mindenki el volt tőle ájulva, hogy mennyire letisztult, mennyire elegáns. Az óra 53 grammot nyom. A TicWatch C2 három változatban kapható, fekete, ezüst és rózsaarany színben. A hölgyek kisebb kezéhez igazítva a rózsaarany modell szíjának szélessége 18mm, míg a másik két modellé 20 milliméteres.

Ticwatch C2 (8 of 20)

A hűvösen fém 42.8 milliméterrel rendelkező és 12.7 milliméter magasságú óratok fogja közre az 1.3 colos AMOLED technológiát használó 360 x 360 pixel felbontású kör alakú kijelzőt. Oldalt két gombot találunk, a felső egy piros pöttyel meg is lett jelölve. Kettejük között pedig egy mikrofont találunk.

Ticwatch C2 (3 of 20)

A műanyag hátoldalon az optikai pulzusmérő szenzor és a töltőcsatlakozó található. A szíj bőrből készült, amelyen alul még a TicWatch logót is elhelyezték. Szerencsére egy mozdulattal cserélhető a rugós mechanizmusnak köszönhetően. Erre sajnos szükségünk is lesz, hiszen már a második nap után látszódott a bőr külső felületén a használat nyomai. A csat fémből készült, két bújtató is található a szíjon. Összességében egy igazán elegáns és erőt sugalló termék, így első ránézésre.

Ticwatch C2 (4 of 20)

 

TicWatch C2 – A nagy próba

 

A felső gombot két másodpercig nyomva tartva felvillan a TicWatch logó, majd a Wear OS betöltőképernyője. Android alapú rendszertől megszokott módon a bekapcsolás nem egy tized másodperces folyamat, azaz kell egy fél perc, mire az óra üzemkész állapotba kerül. A bekapcsolást követően még dadogós a rendszer, de aztán fluiddá válik, amint minden háttérfolyamat betöltődik.

Az óra lelkét nem az olcsó okosórákból ismert MediaTek, hanem a Qualcomm processzorra adja, név szerint a Snapdragon Wear 2100. A Wear 2100 nem a legfrissebb fejlesztés. 32 bites, négy Cortex A7 magot tartalmaz, aminek maximális órajele 1.2GHz lehet. A 28 nanométeres gyártástechnológiával készített processzorba integrálták a Bluetooth 4.1LE és a 802.11n WiFi modult is. Ezen kívül az órát ellátták NFC-vel is és a pozícionálást GPS/GLONASS/BEIDOU műholdak segítik. Memóriából 512MB áll a rendelkezésünkre, míg a belső tárhely mérete 4GB, szabad területünk az alkalmazások használatára 1.8GB marad.

Qualcomm-Snapdragon-3100-release

Az 1.3 colos 360 x 360 pixeles felbontással rendelkező kijelzőn megjelenő tartalom kontrasztos, a feketék pedig valóban feketék. Az AMOLED panelnek köszönhetően éjszaka sem látni szürkés foltokat a fekete megjelenítőn. A fényerő öt lépésben állítható a felülről lehúzható értesítési sávról. Meglepődve tapasztaltam, hogy maximális fényerősségre állítva, ebben a nyári napsütésben is jól látható a kis kijelzőn megjelenő tartalom. Akik pedig nem szeretnék, hogy alvás közben bekapcsoljon a megjelenítő a csuklómozgást figyelve, az értesítési sávról egy mozdulattal lekapcsolható a kijelző. Így még a készenléti állapotban megjelenő óra számlapja sem fog zavarni minket. Ez az opció nagyon tetszett, hogy teljesen lekapcsolhatjuk a megjelenítőt, ha nincs rá szükségünk.

Ticwatch C2 (15 of 20)

Ticwatch C2 (14 of 20)

Az értesítési sávon megtalálhatjuk a beállításokba repítő gyorsindító gombot. A már említett fényerősség szabályozót, az akkumulátor kímélő módot, a telefon kereső gyorsindítóját. Ez akkor jöhet jól, ha nem tudjuk, hogy este hová tettük a telefonunkat, de a reggeli indulásnál gyorsan megszeretnénk keresni azt. Itt találjuk a kijelző lekapcsolására szolgáló némító és repülő módot is. Utóbbi értelemszerűen lekapcsolja a Bluetooth, WiFi és NFC modult is, hogy energiát takarítson meg.

A kapott ékezetes karakterekkel tagolt üzeneteket hiba nélkül jeleníti meg és végre az emojik is láthatóak az órán megjelenő üzenetek mellett. Képekkel beágyazott értesítéseket azonban most sem látunk, ehhez meg kell nyitnunk magát az üzenetet a telefonunkon.

Ticwatch C2 messenger

Ticwatch C2 (19 of 20)

Az óra kezdőképernyőjén jobbra suhintva a Google kereső jelenik meg, alulról felfelé húzva pedig a legutolsó értesítéseket láthatjuk. A kezdőképernyőn a jobb oldali menü az időjárást jeleníti meg, illetve a naptárunkban elmentett aznapra szóló jegyzeteket.

Remekül működik a hangbeviteli kereső is

Ticwatch C2 weather

A menüt az óra jobb felső gombjával csalhatjuk elő. A félkörívben egymás alatt elhelyezett alkalmazásokhoz természetesen mi is letölthetünk kedvünkre valót az órán található Play áruházból. Kapunk időjárás appot, Google fordítót, ami remekül működik a beépített mikrofonnal és azonnal le is fordítja a kimondott szavakat. Van még időzítő, stopper, emlékeztető, zenevezérlő, Google Fit, Fit Breathe és Fit Workout is. Ébresztő, kapcsolatok és a gyártó alkalmazásai is, mint a TicExcercise, TicHealth, TicPulse is.

A Fit Workout alkalmazásban szám szerint több, mint 60 sportmód választható! Eszméletlen ez a mennyiség. Zumba, jóga, tenisz, ugrálókötél, gördeszka, futás, golf, foci és még rengeteg más is megtalálható benne. A TicExcercise a gyártó alakmazása a négy legfontosabb sportmódhoz. Futás, séta, futópad és kerékpár, amihez az óra GPS-t és pulzusmérést is használ. A TicHealth a napi lépésszámunkat, elégetett kalóriánkat jeleníti meg, a TicPulse pedig egy pulzusmérő alkalmazás. Közel azonos értékeket ad, a Mi Band 4 és a Garmin Fenix 5 órához képest, de orvosi célra én továbbra sem használnám. A Fit Breathe pedig egy hosszú nap után segít megnyugtatni minket azzal, hogy az óra apró rezgéssel és a kijelzőjén megjeleő utasításokkal mutatja be az optimális légzéstechnikát. Hogyan szívjuk és fújjuk ki a levegőt, a kijelzőn megjelenő kis lila felhővel egyetembenl.

A Wear OS alapesetben pörgős, ám vannak helyzetek, mint például alklamazások telepítésekor, frissítéskor, amikor ajánlott dolgozni hagyni. Ugyanis ilyenkor a kis pörgös rendszer képes megröcceni a háttérben futó frissítés mellett más alkalmazás egyidejű használatával. A gyártó bár nem naprakész, de karbantartja a szoftvert. Az első bekapcsolást követően fel is ajánlotta, hogy a megtalált frissítést telepítené, amivel így a rendszer 2019 június 1-jei biztonsági frissítéssel rendelkezik.

A telefonunkon futtatható Mobvoi alkalmazás képes szinkronizálni az egészég adatainkat a Google Fit, Strava és RunKeeper alkalmazással. Az alkalmazáson belül visszanézhetjük a megtett lépésinket, az elégetett kalóriát és a megtett távolságot, a pulzusmérést és az órában található GPS által lementett útvonalat is! A helymeghatározáshoz kültéren körülbelül 8 másodpercre van szüksége, míg megtalálja a szükséges GPS jelet.

A Wear OS alkalmazásban pedig az óránkat szabhatjuk tesztre. Megadhatjuk, hogy melyek azok az alkalmazások, amik értesítést küldhetnek nekünk. Lehetőségünk van a gyári 20 darab WatchFace alkalmazására az órán és itt gyors információt kapunk az óra belső tárhelyéről is. Itt beállítható az is, hogy bekapcsoljon-e az óra kijelzője, ha felemeljük a karunkat, illetve, hogy kikapcsoljuk-e az Always-on screen funkciót, amivel rengeteg energiát takaríthatunk meg.

Ami külön nagyon tetszett az órában, az pedig a médiavezérlők automatikus megjelenítése, ha elindítok egy zenét vagy videót a telefonomon. Ennek a segítségével zenehallgatás közben elég csak az óránkat használni, ami megjeleníti az adott zeneszám borítóját, a zeneváltáshoz szükséges gombokat, de innen még a hangerőt is elérhetjük. Így nem kell folyamatosan a telefonunkhoz nyúlni, ha számot szeretnénk váltani.

Ticwatch C2-5

A beépített 400mAh kapacitású akkumulátort 10%-ról 100%-ra 80 perc alatt tölthetjük fel. Mint az Apple Watch, a TicWatch C2 is naponta igényli a töltést, ha be van kapcsolva a folyamatos pulzusmérés, alvásfigyelés és a Bluetooth modul az értesítésekhez, hívások kijelzésére és az üzenetek olvasásához. A vezeték nélküli kapcsolódást kiiktatva fél nappal meghosszabbíthatjuk az üzemidőt, de ez még így sem éri el a két napos használati időt. Amennyiben a GPS-t is használnánk, akkor pedig még hamarabb töltőért kiált az okosóra.

Ticwatch C2 (12 of 20)

 

Vélemény

Ticwatch C2 (17 of 20)

A TicWatch C2 egy nagyon jól összerakott, jól kinéző óra, tele rengeteg okosfunkcióval. Az AMOLED kijelzőre nem lehet panasz. Tudása hozza a kötelezően elvárt szintet, egyedül az akkumulátor rész a szűk keresztmetszet. Bár, aki más eszköze révén megszokta, hogy naponta tölti őket, annak nem lesz meglepetés a TicWatch C2 sem. Ha képesek vagyunk ezzel a kompromisszummal együtt élni, akkor a Ticwatch C2 igenis egy szeretni való okosóra lesz a felhasználója karján!

A TicWatch C2 Google Wear rendszerű okosóra az EU Priority Line szállítással áfa és vámmentesen rendelhető meg. A kedvezmény kóddal 178.99$-ba (52.700 forintba) kerül a TicWatch C2 okosóra!

Kedvezmény kód: BGHU315

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr8715011560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása