Xiaomi VH 328 rovarirtó teszt

2019. augusztus 20. 08:07 - nezdmitrendelszblog

xiaomi-vh-328.jpeg

Az olcsón beszerezhető és az utóbbi időben ismerté vált ventilátoros rovarirtókból náluk is járt már pár darab. Ám ezek valóban az olcsóbb kínai termékek voltak, eddig nem találtunk ismertebb gyártó termékét a kategóriában. Azután jött a Xiaomi, ha pedig jött, akkor nekünk muszáj volt beszerezni egyet az új termékéből, hogy elmondhassuk mennyire is használható.

 

Xiaomi VH 328 rovarirtó – Kicsomagolás

Az érkezett fehér papírdoboz kisebb volt, mint amire számítottam. Nagyobbnak képzeltem a terméket, ami persze nem baj, hogy nem lett igazam, így valóban nem foglal sok helyet a Xiaomi VH 328 rovarirtó. Tartozékok gyanánt egy fehér színű USB végű kábelt és egy leírást találunk. A kábel típusából már sejthető, hogy nem kell nagy áramerősség a rovarirtó működtetéséhez. Így egy telefon töltőről, számítógép USB portjáról vagy egy power bankról is működtethető.

Xiaomi rovarirtó (3 of 13)

Két színben kapható, fehér és sötétkék verzióban. Mérete 11.2 x 11.2 x 13.1 centiméter, azaz valóban nem óriási. Elsőre a külseje tetszett meg nekem, hiszen az ovális test felett egy kis kinyúló karon találjuk meg a be és kikapcsoló gombot és a lila színben világító ledeket, mintha csak egy medence fölé nyúló ugródeszka lenne. A kis kinyúló kar külső felülete fémes színű borítást kapott, ami feldobja a összhangot. A karon egy vízcsepp alakú búra alatt találjuk a rovarok odacsalogatására szolgáló apró ledeket. Felette pedig csak egy fehér kis kör piktogram jelzi, hogy érintésre hozhatjuk működésbe és kapcsolhatjuk ki a ventilátort. Sok hasonló rovarirtót csak úgy használhatunk, ha csatlakoztatjuk az USB porthoz és már be is kapcsol, ha kihúzzuk, akkor pedig ártalmatlaníthatjuk. A Xiaominál mégis csak egy kicsit minőségibb érzet fog el minket, hogy egy érintőgombot kapunk, amivel működésbe hozhatjuk a rovarirtót.

Felépítését és anyaghasználatát nézve sokkal minőségibb és masszívabb, mint a Utorch volt. Itt tényleg látszik, hogy mi a különbség egy olcsóbb és egy drágább termék között. Mivel kis mérete által szinte bárhol használhatjuk, kertben vagy a lakásban, ezért egy kis fogantyút is kapott, hogy könnyebb legyen felkapnunk és kivinni magunkkal a kertbe. Az alján található tartályt az óramutató járásával ellentétes irányba fordítva távolíthatjuk el. A ventilátor által beszippantott rovarokat ide száműzi a szerkezet.

 

Xiaomi VH 328 rovarirtó – A nagy próba

Csatlakoztatás az USB porthoz, érintőgombbal bekapcsolás és máris felvillannak a fények és felpörög a ventilátor. A Xiaomi nem adott meg gyári értéket a ventilátor hangerejét illetően, de halkabb, mint a korábban próbált Utorch rovarirtóé. Ezeknél az eszközöknél mindig az a kérdés, hogy mennyire hatásos a különböző rovarokra a csalogató lila fény. Sokan esküsznek rá, hogy igenis jó megoldás ez a vérszívók ellen, hiszen nem kell használnunk semmilyen vegyszert a likvidálásukra. Mások pedig azok táborát erősítik, akik meg vannak győződve a termék használhatatlanságáról. Én pedig ezek után a két tábor közé szorultam a szokásos szkepticizmussal és a próba utáni tanulságok levonásával.

Így nem a kertben vetettem be a Xiaomi VH 328 rovarirtót, hanem a házban, ahol mégiscsak életszerűbb a használata, ha nem szeretnénk vérszívókkal aludni. Ahogyan az eddig is próbált rovarirtóknál, itt is ugyanazt az eredményt kaptam. Pár nap használat után a tartályát eltávolítva találtam benne kisebb lepkét és jó pár szúnyogot is.

 

Vélemény

Ahogyan mindig is mondom az ilyen termékeknél, nem hatástalan az eszköz. De nem szabad tőle azonnali rovarirtást remélni, hiszen lehet, hogy bekapcsoljuk, de a szobában lévő szúnyog, csak egy teljes órával később fog érdeklődni a lilás fény után. Ezek alapján nem tökéletes hatásfokkal ugyan, de működik  a rovarirtásra szánt Xiaomi termék.

Angliai raktából jelenleg rövidebb szállítási idővel és olcsóbban vásárolható meg, mégpedig 14.8$ (4.350 forintért)

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr7315016426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása