BlitzWolf BW-LT20 teszt - Az okos mennyezeti lámpa

2019. szeptember 03. 08:24 - nezdmitrendelszblog

blitzwolf-bw-lt20-header.jpg

A BlitzWolf BW-LT20 egy különleges darab. Még sohasem volt dolgom okos mennyezeti lámpával. Magas áruk miatt nem tartottam szükségét, hogy valaha is beszerezzek egyet. Azonban a rengeteg BlitzWolf termék kipróbálása után és a kihagyhatatlanul csábító alacsony ára miatt, (amennyiért itthon hasonlót sem kapni) nem tudtam kihagyni az okos, állítható fényerősséggel és színhőmérséklettel rendelkező BlitzWolf BW-LT20 mennyezeti LED lámpát!

 

BlitzWolf BW-LT20 – Kicsomagolás

Szeretem a BlitzWolf termékeiben azt a minimalizmust, ahogyan a dolgokhoz állnak. Valószínűleg csak én gondolom túl a dolgokat, de nekem az az álláspontom, hogy egy olcsó termék inkább legyen minimalista csomagolású. Ha egy olcsó termékről van szó, akkor azt a plusz 1-2 dollárnyi összeget inkább fordítsák arra, hogy a termék minél jobb legyen, mint arra, hogy mekkora „Hű” érzést élek át egy csomagolást látva, ám ezzel szemben egy gyenge minőségű termék esetében. Szerencsére a BlitzWolf épp ilyen, így a semmitmondó csomagolásból mindig egy különleges terméket emelhetünk ki. A kitekintésből visszarévedve valóban megint az unalomig ismert zöld-fehér csomagot kapjuk. Semmi extra, semmi flanc. A doboz belsejében műanyag habszivacs tartók fogják közre a lámpát, ami mellé egy részletes, többnyelvű (angol nyelv is megtalálható benne) leírás került és egy kis csomag, amiben két csavar és két tipli található.

A 36 centiméteres átmérővel rendelkező lámpa szinte pillekönnyű, 0.54 kilogrammot nyom. Két változatban kapható, egy fehér és egy különböző méretű apró pöttyökből (az oldal szerint csillagos -Starry Lampshade-) álló burkolattal, amiből nálunk az utóbbi járt. Az alumínium hátlapról egy menetes megoldásnak köszönhetően eltávolíthatjuk a búrát, ami alatt találjuk a bekötési pontokat, a 24 darab SMD3030 típusú ledeket és egy műanyag burkolat alatt a vezérlőegységet, ami a WiFi modult is tartalmazza.

 

BlitzWolf BW-LT20 – A nagy próba

A felszerelés a korábbi mennyezeti lámpát eltávolítva, még tíz percet sem vett igénybe. Mehetett fel a két csavar és a vezetékek, akinek fel van vezetve a mennyezethez a földelés, azoknak jó hír, hogy a lámpához beköthetjük azt is. Mehetett vissza a búra és jöhetett a nagy próba.

A kapcsolót felkapcsolva sárga színnel kezdett el világítani a lámpa, nem túl nagy fényerővel. Az Android és iOS rendszerekre is feltelepíthető BlitzWolf alkalmazást megnyitva az eszközök hozzáadásánál az automatikus keresést választottam ki. Fontos, hogy kapcsoljuk be a telefonunkon a GPS-t is, különben nem hajlandó elindulni az új eszközök keresése opció. A párosításhoz, hogy a lámpát ebbe a módba váltsuk, egymás után háromszor fel kell kapcsolni azt a fali kapcsolóval. Ilyenkor villogva jelzi nekünk, hogy aktív a WiFi és készen áll, hogy felépítsük a kapcsolatot a telefonnal vagy a táblagéppel. Pár másodperc múlva meg is találta az alkalmazás BW-LT20 néven, amihez engedélyeznünk kell a WiFi hozzáférést. A lámpa nem támogatja az 5GHz-es frekvenciát, így csak a 2.4GHz-en kommunikálhat a telefonunkkal. Ahogyan a Xiaomi alkalmazásában, itt is elhelyezhetjük a terméket, hogy melyik szobában használjuk és adhatunk neki nevet is, hogy ha több hasonló eszközzel rendelkezünk, akkor külön-külön elnevezhessük őket.

Az alkalmazás kezelőfelülete nagyon egyszerű. A nagy lámpa ikonra kattintva fel és le kapcsolhatjuk azt, az alsó menüsávon pedig szabályozhatjuk a fényerőt. Alapesetben ez 50%-ra volt beállítva, így nem is csodálom, hogy kicsit sötétnek tűnt. A csúszkát eltolva a maximális fényerősség irányába, máris megérkezik a világosság is. Korábban egy 18W-os LED lámpa volt felhelyezve, a BlitzWolf teljesítménye 24W. Érezhető a két termék között a különbség, nem csak a névleges teljesítmény a 24W, hanem az a fényerősség is, amit nyújtani tud a BW-LT20. Ez papíron 1800 Lumen fényerősséget jelent.

A színhőmérsékletet szintén egy csúszka segítségével állíthatjuk 0-100% között. Így változtathatjuk a 2700K meleg fehér fényről, egészen 6500K fokig a lámpa színhőmérsékletét, a hideg fehér fényig. Annyira egyszerű és könnyű az alkalmazás használata, hogy pár másodperc alatt bárki megbarátkozik vele. A lámpát természetesen a fali kapcsolóval, de a telefonnal is lekapcsolhatjuk. Így ha a fali kapcsoló aktív állapotban van, akkor mi az alkalmazásból, manuálisan a telefonunk segítségével kapcsolhatjuk fel vagy le a lámpát.

Eszembe jutott, hogy mi van akkor, ha én nem tartózkodom otthon, de másnak kellene a lámpa extra funkciója. Semmi probléma, hiszen pár másodperc alatt készíthetünk egy családi megosztást az alkalmazáson belül és ide bárkit meghívhatunk, aki szintén feltelepíti a telefonjára a BlitzWolf alkalmazását. Így férj és feleség, de a gyerekek és a nagyszülők is vezérelhetik a lámpát az okostelefonjukkal. A másik félelmem is gyorsan elillant. Mégpedig, hogy megjegyzi-e a lámpa az utolsó beállítást a következő felkapcsolásig, ha a kapcsolóval áramtalanítom? Igen, A BlitzWolf erre is gondolt.

A legutoljára használt színhőmérséklet és fényerősséget alkalmazza újra a lámpa a következő felkapcsoláskor is. Természetesen külön sémák létrehozására is van lehetőség, azaz beállíthatjuk, hogy mely napon, hány órakkor kapcsoljon fel és le a lámpa. Ha pedig nem a fali kapcsolóval kapcsoljuk le, hanem a telefonos alkalmazással, mivel ilyenkor aktív a WiFi modul, ami csatlakozik a hálózathoz, ebben az esetben akár a munkahelyünkről vagy nyaralás alatt, mobilinternet segítségével fel és lekapcsolhatjuk a lámpát. Egyszóval mindent tud, amit egy lámpának tudni kell, sőt még annál is többet!

 

Vélemény

 

Talán mondanom sem kell, hogy a BlitzWolf BW-LT20 teljesen levett a lábamról. Az hagyján, hogy hasonló kivitelű lámpát idehaza is találhatunk, de ilyen funkcióval ellátott modellel, hasonló áron aligha fogunk találkozni. A BlitzWolf megint megcsinált azt, ami nem sok gyártónak sikerült. Egy okosfunkciókkal ellátott mennyezeti lámpát dobott a piacra, ami remekül sikerült. Az alacsony ár és az elvárt funkcionalitáson kívüli extrák remek ajánlattá teszik a BlitzWolf BW-LT20 okos mennyezeti lámpát. A 30.99$ (9.400 forint) remek ár egy ilyen tudással rendelkező termékért, amit az EU Priority Line szállítással áfa és vámmentesen rendelhetünk meg

A Blitzwolf BW-LT20 okos LED lámpát itt találod meg

 

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6415037234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása