Alfawise H6S akkumulátoros porszívó teszt

2019. szeptember 06. 09:15 - nezdmitrendelszblog

alfawise_h6s_header_1.JPG

Az Alfawise H6S porszívó egy olyan termék lett, ami szinte minden háztartásban megállja a helyét. Nem csak morzsaporszívóként, de az autó tisztán tartásában is helytáll. Sőt, még a folyadékokkal sincs gondja, szinte bármit felszippanthatunk vele!

Néhány Alfawise terméket már kipróbáltunk és porszívóból is járt már nálunk, okos robot megoldás és pár kéziporszívó is. Így nagyon kíváncsiak voltunk mit tud az alacsony árú Alfawise H6S, ami különösen jó ajánlatnak számít. Nem megszokott, de most olcsóbban vásárolhatjuk meg az európai, mint a kínai raktárból. Ez pedig azt is eredményezi, hogy hamarabb megkapjuk a csomagot és még az áfa/vámköltséggel sem kell foglalkoznunk!

 

Alfawise H6S akkumulátoros porszívó – Kicsomagolás

Különleges extra designt nélkülöző, újrahasznosított kartondobozban érkezett meg a porszívó, ami mellé úgy bezsúfolták az extra kiegészítőket, hogy szinte még egy papír zsebkendő sem fért volna el a csomagban. Kapunk itt jó pár érdekességet, amit nem is gondoltam volna. A töltőadapter természetesen európai szabványú, így nem kell átalakítókkal bajlódnunk, bedugjuk és használjuk. A kiegészítők sorát gazdagítja a mellékelt két darabos, mosható HEPA filter, egy keskeny fej, egy kefe fej és egy cső nyakú átalakító, a sor végét pedig egy hosszabbító cső zárja. Utóbbit nem tudtam hová tenni, de aztán rájöttem, hogy ezzel az autó első ülései közé is beférünk, illetve azokra a kisebb helyekre, ahová a porszívó feje túl nagy lenne.

Az Alfawise H6S kialakítása egész áramvonalasra sikeredett. Súlyára nyugodtan mondhatjuk azt, hogy könnyű, de a méretéhez képest mégis, egész markáns tömege van. Kereken egy kilogrammot nyom a mérlegen. Mérete 42 x 12 x 13 centiméter, a fekete/fehér színekkel gazdagított külsőt a portartály füstszürke dobja fel. A H6S fogásra jó, nem recseg a műanyag borítás, nincsenek illesztési problémák, jól össze van rakva a kis porszívó.

A fogantyúja felett találjuk a be/kikapcsoló gombot, ami mellett egy három visszajelző ledből álló akkumulátor kapacitásjelzőt találunk. Töltés közben is itt kapunk értesítést az akkumulátorró, ami 2.200 mAh kapacitással rendelkezik. Egy félkör alakú gombbal oldható ki a tartály, aminek labirintusszerű kialakítása miatt lehetőségünk van folyadékok felszívására is. Az 500ml kapacitással rendelkező tartályba 150 milliliter mennyiségű folyadék fér.

Az Alfawise márkajelzés alatt találjuk a légkiömlő nyílásokat, a porszívó végén pedig a töltőcsatlakozót találjuk.

 

Alfawise H6S akkumulátoros porszívó – A nagy próba

 

Alfawise H6S & BlitzWolf BW-AR182

Majdnem teljesen feltöltve érkezett a porszívó, így nekiálltam az autó kitakarításának. A gyárilag ismertetett  100W teljesítmény mellé párosított 7000Pa szívóerő nem rossz teljesítmény egy ilyen kis porszívótól, és méretéhez képest valóban van ereje. A henger alakú toldóval és a kefe végű átalakítóval szépen kitakaríthatjuk az autókárpitot. A flexibilis nyakú cső bár nem egy kimagasló minőségű és nyeklik-nyaklik, azonban arra mégis jó, hogy olyan helyekre is beférjünk vele, ahová a porszívó feje alapesetben nem.

A konyhai takarításban is hasznunkra lehet. Nem csak az olyan játszi könnyedséggel felszippantható anyagokkal boldogul el, mint kenyérmorzsa, cukor és rizs, hanem még folyadék felszívására is használhatjuk.

Rizs felszívása lassítva

A leírás szerint maximálisan 150 ml folyadékot tud tárolni a tartályban, így kiöntöttem egy tálba egy kisebb pohárnyi vizet és megnéztem hogyan boldogul vele. Szó nélkül felkortyolta azt, így a kiömlött kávé vagy bor sem okozhat problémát az asztalon, bár nem hiszem, hogy valaha is egy porszívóért nyúlnék, ha kiömlene a reggeli kávé a konyhapultra. De ami egyből az eszembe jutott az nem ez volt, hanem az, ha szövetből kellene a vizet valamennyire eltávolítanunk. Így akkor is hasznát vehetjük, ha a nyári esőben nem tekertük volna fel az autó ablakát és elázott volna az ülésünk. Tökéletes szárítást valószínűleg nem várhatunk majd el tőle, de valamennyire csökkenthetjük a folyadék tartalmát.

Víz felszívása lassítva

Kíváncsi voltam, hogy meddig bírja a porszívó szuflával, így egy teljes merítés utáni töltés következtével addig járattam, amíg le nem merült. A gyári adatok 25 percet írnak, amit valóban hoz is a kis Alfawise H6S. A LED kijelzőn láthatjuk a maradék akkumulátor kapacitást, de amikor már csak az utolsó jelző LED van hátra, akkor már csak 2-3 percünk marad használni azt. A töltési idő azonban nem kevés! Teljesen lemerített állapotban 4 órán keresztül kellett az adapterén lógnia, mire mind a három visszajelző LED kigyulladt.

 

Vélemény

 

Kis mérete miatt a szőnyeg porszívózására nem ajánlott, de olyan helyekre viszont igen, mint például az autó, ahová nem feltétlenül tudunk magunkkal 220V-os hosszabbítót kihúzni. Így akik lakótelepen laknak, azoknak sem lesz nagy tortúra az autó kiporszívózása. A szívóerő elegendő, az akkumulátor teljesítménye ugyancsak. A BlitzWolf porszívó sem bírt többet használati időben. Egyedül az akksi töltése az, ami hosszú, de annyira nem haragudhatok rá, mert a BlitzWolf ugyanekkora kapacitással rendelkező akkumulátorát is ennyi ideig kell tölteni. Ha nem minden napi használatra tervezünk vele, hanem csak feltöltjük, hogy bármikor munkára fogható legyen a konyhában, autóban, akkor jó társ tud lenni.

Szerencsére remek árazást kapott, így európai raktárból áfa és vámmentesen 35.99$-ért (~11.000 forintért) vásárolhatjuk meg

 

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5815043572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása