BlitzWolf BW-FYE6 TWS Bluetooth fülhallgató teszt

2019. szeptember 13. 08:44 - nezdmitrendelszblog

blitzwolf_bw-fye6-9.JPG

A BlitzWolf BW-FYE3 után nem csak a kíváncsiság hajtott az egy modellszámmal magasabb ligában játszó BW-FYE6 felé. Hanem az a teljesen más megjelenés iránt vágy is, ami szemet gyönyörködtetően menővé teszi az AirPods szerű, fekete zongoralakk és fém színű TWS Bluetooth fülhallgatót. Amivel egycsapásra prémium megjelenésűvé változik az USB Type-C portos töltődokkolóval rendelkező BlitzWolf BW-FYE6 füles.

 

BlitzWolf BF-FYE6 TWS Bluetooth fülhallgató teszt - Kicsomagolás

 

Ha így folytatja a gyártó, akkor lassan elismerően bólinthatunk a házon belül megdizájnolt termékein. De azért ne szaladjunk ennyire előre, hiszen a már megszokott zöld-fehér csomagolással járó low budget sokkot, még most sem sikerült levetkőzni a feltörekvő kínai gyártónak. A belső teret uraló habszivacs ágyban pihen az FYE3-tól eltérően teljesen más, immár lekerekített formavilággal rendelkező tároló doboz. Mellette egy hófehér dobozban már sejthetjük, hogy a töltéshez szükséges fekete színű USB Type-C véggel rendelkező rövid kábelt kapjuk. Leírás gyanánt pedig egy részletes, Angol nyelvvel is ellátott füzetke lesz a partnerünk.

A már említett tok nem csak más formát, de más megjelenést is kapott. Eltűnt a füstszürke fekete borítás, amit az FYE3-nál láthattunk. De erre meg is van a magyarázat, hiszen ott az átlátszó fedélre azért volt szükség, hogy láthassuk a fülhallgatók töltés visszajelző ledeket. Itt azonban már egy fejlettebb megoldáshoz nyúlt a gyártó, hiszen a doboz elején egy kijelző is helyet kapott, ami töltés közben kijelzi a tok akkumulátorkapacitását. Így már nem fog kellemetlen meglepetést okozni, ha véletlenül lemerül a tok, mert már tudni fogjuk, mikor van szüksége egy kis energiára. A szürke alsó és felső részt egy ezüst díszcsík töri meg. Bár nem fém, de jól néz ki. A tok alján a típusszám, a szükséges bementi feszültség és a négy kis láb található, ami nekem annyira nem tetszett. Ha már ennyire minőségi megjelenésre gyúrt rá a BlitzWolf, akkor inkább egy gumírozott talpat láttam volna szívesen. De persze egy szavam sem lehet, hiszen nem egy több tízezer forintos termékről beszélünk, ahol illik minden apró kis részletre odafigyelni.

Szemből nézve a már említett kijelző, amin fehér színnel jelenik meg az akkumulátor töltöttség kijelzés, ha behelyeztük a füleseket. Manuális akkumulátor kapacitás ellenőrzésre nincs lehetőség, ha erre lennénk kíváncsiak. Csak akkor „él” a kijelző, ha töltődnek a fülesek. Jobb oldalon a sokaknak kellemes meglepetés, a modern Type-C csatlakozó található, amivel feltölthetjük a tok 800mAh kapacitású akkumulátorát.

A fedelet felnyitva elénk tárul maga, a szépséges BW-FYE6 fülhallgató, ahogyan lágyan pihen a számára kialakított fekhelyben. A fedélen pedig az ágy másik felét találjuk, hogy összecsukva, kellemes szorítással tartsa a helyén a fülhallgatót. A „DESIGNED BY BLITZWOLF” felirat nem csak azért tetszik, mert kicsit feldobja a kinyitott felső és alsó rész közötti fekete űrt, hanem azért is, mert ezt a formát magának a gyártónak köszönhetjük. Csak remélni tudom, hogy folytatják ezt a munkát, hiszen egy remek külsővel rendelkező terméket készítettek. Nem csak a fülhallgató, de még a tok is jól néz ki. Az alul réz töltőcsatlakozókkal megágyazott részben pihen a páros. Szerencsére fel is tüntették nekünk magán a dobozon is a jobb és baloldali irányokat, hogy még véletlenül se cseréljük fel azokat.

Az Apple AirPods fülhallgatóval divatba hozott hosszított szárú megoldást alkalmazta a BlitzWolf BW-FYE6 is. Az elegáns sötétszürke, már-már fekete külső borítás a fémes csillogása ellenére műanyagból készült. A szár alján egy ezüstszínű véget kapott, ami mögött a mikrofon rácsa található meg. A világosabb színű spirális oldalsó rész alatt egy apró LED kapott helyet, amely nem csak a töltésről ad visszajelzést, hanem a Bluetooth kapcsolatól is.

A fülkagylóba illeszthető kialakításnak köszönhetően és ahhoz, hogy még intenzív mozgás közben se essen ki a fülünkből, egy kis kidudorodott részt kapott a hangvető cső felső része, ami kényelmes használatot tesz lehetővé. Itt a borításon és a fülhallgató belső felén, a rész töltőérintkezők között is megtalálható az oldalak jelzésére szolgáló betűjel. A driver szár függőleges és vízszintes irányban is körülbelül 45 fokban lettek elfordítva. Akinek nem lenne megfelelő méretű a gumiharang, azok a töltőkábel mellé csomagolt dobozban találnak még egy kisebb és egy nagyobb példányt is.

 

BlitzWolf BF-FYE6 TWS Bluetooth fülhallgató teszt – A nagy próba

 

A fülhallgatókat kivéve a dobozból, azonnal bekapcsolnak és összekapcsolódnak. Nekünk már csak párosítani kell őket a telefonunkkal, ami csak másodpercek kérdése. Szerencsére a töltés visszajelzésről is információt kapunk a Bluetooth menüben és az értesítési sávot lehúzva. Így használat közben is tudom, mekkora töltöttséggel rendelkeznek a kis akkumulátorok.

Egy kis bejáratás után jöhettek a kedvenc zeneszámok. A BW-FYE3 és BW-FYE6 is Bluetooth 5.0 kapcsolaton keresztül kommunikál, ami természetesen visszafelé kompatibilis, így a 4-es verziószámú vezeték nélküli kompatibilis. Támogatják a HFP, HSP, A2DP és AVRCP protokollokat is. Míg az FYE3 az AB1526P, addig az FYE6 az AB1536 chipet kapta. A korábbi modell 1193+-3 dB, addig az újabb modell 83+-3dB értékkel rendelkezik, impedancia érték 32Ohm, frekvencia 20-20KHz.

Nincs kimondott „V” karakterisztikájú hangja, így akinek a magasabb és mély hangok a kedvencei, mint nekem is, azok egy kis hangszínszabályzással élhetnek, amit meghálál a kicsike. Magas hangerőn sem torzít, még akkor sem, ha kicsit belepiszkálunk az equalizerbe. Mélyekkel véleményem szerint jól el van látva, nem az a dobhártyarepesztő alap mély tartomány, hanem pont az a fajta, hogy minden stílusú számot meghallgathassunk vele úgy, hogy ne érezzük se azt, hogy sok vagy épp kevés lenne. Én egy kicsit emelkedettebb magas hangokat jobban eltudnék képzelni, hogy azok jobban csilingeljenek, de alapesetben meg lehetünk elégedve a hangjával. Valahogyan nincs meg benne az a dinamizmus, mint az FYE3-ban, az inkább a zúzósabb zenékhez tervezett füles, ez pedig a lágyabb dalokhoz került kialakításra. Úgy, hogy van benne potenciál, így a már említett hangszínszabályzás megteszi a magáét, hogy a mosoly is kiüljön az arcunkra.

A spirális bordázattal rendelkező oldalsó részek érintése szolgál a hívások fogadására és a jobb/bal oldalon lévő dupla kattintás pedig a zeneszámok váltására. Az FYE3 érintésvezérlése jól működött. Azonban itt nem touch, hanem "tap control" vezérlésnek hívják, tehát nem érintésérzékeny, hanem meg kell koppintanunk a fülhallgató ezüstös, spirális részét, ha számot váltanánk az előző vagy következő dalra vagy felszeretnénk venni a bejövő hívásokat. Nekem az FYE3 érintésérzékeny vezérlése jobban tetszett.

A beszélgetésekkor jól jön a hosszított szár, hogy közelebb került a mikrofon rész a szánkhoz. Ám metrózás közben azért akadhatnak esetek, amikor a nagy zaj miatt már nehezen hall minket a vonal túlsó felén lévő beszélgetőpartnerünk.

A BlitzWolf BW-FEY6 töltő dobozát az USB Type-C porton keresztül 1-1.5 óra alatt tölthetjük fel. Míg a fülhallgatók töltéséhez kicsivel több, mint 1 órára van szükség, amivel 3.5-4 óra üzemidő hozható ki belőle használattól függően, ami nem rossz érték. A 800mAh kapacitású tárolóval pedig 4 alkalommal tölthetjük fel a fülhallgató párokat, így ha hosszabb távra megyünk, akkor sem kell félnünk, hogy zene, illetve headset nélkül maradunk.

 

BlitzWolf BF-FYE6 TWS Bluetooth fülhallgató teszt - Vélemény

 

Igényes megjelenés, töltődoboz akkumulátor kijelzés, ezek azok az újdonságok, amik nekem hiányoztak. Azonban a hangminőséget az FYE3 modellhez képest kevesebbnek érzem, és azt is jobbnak láttam volna, ha nem a koppintás alapú vezérlést eröltetik. De egy biztos, hogy a BlitzWolf fülhallgató közül, külsőre nálam ez a befutó.

Eredeti áron 49.99$-t kérnek a BlitzWolf BW-FYE6 fülhallgatóért. Azonban, amíg él a kedvezmény kód, addig 38.99$-ért (11.800 forintért) vásárolhatjuk meg, amit az EU Priority Line szállítással áfa és vámmentesen rendelhetünk meg

A BlitzWolf BW-FYE6 fülhallgatót itt találod meg

Kedvezmény kód: BGBGFYE6

 

A BlitzWolf BW-FYE3 fülhallgató 27.99$-ba (8.500 forintba) kerül, amit itt találsz meg

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5515069830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása