Ulefone Power 6 teszt

2019. október 01. 07:28 - nezdmitrendelszblog

ulefone-power-6-header.jpg

Kíváncsian vártam, hogy mit tudott letenni az Ulefone a Power 6 készülékével. Megállja a helyét a napi használatban az alacsony áron kapható 6.350mAh kapacitású akkumulátorral rendelkező készülék? Vagy, ahogy letette a gyártó az asztalra, azonnal le is esik róla? Akku kapacitás ide vagy oda, a Helio P35 processzorra nagyon kíváncsi voltam, hogy mit tudott mindebből kihozni az Ulefone és ezzel együtt beváltja az ígéretét és tényleg egy jó középkategóriás modellt kapunk?

Ulefone Power 6 teszt – Kicsomagolás

 

Kis extravagáns, kissé szálcsiszolt fém mintázatúra hajazó, élénk kék csomagolást kapunk. Nem egy átlagos külső, az egyszer már biztos, elég figyelemfelkeltő lett ez a design. A beltartalomra sem lehet panaszunk, ugyanis mindent megkapunk, amit csak várnánk. Jó, mindent nem, mert headset nincs a csomagban. De ez már évek óta nem dívik a gyártóknál, hogy egy fülest is tegyenek a pakkba. De viszont van nekünk kijelzővédő fólia a telefonon, plusz egy a csomagban, SIM tű, szilikon tok.

A mellékelt tok nem a sima átlátszó fajtából való, hanem legalább valami egyediséget is megpróbáltak belecsempészni. Van még itt nekünk egy leírás, spirálisan feltekert piros színű USB Type-C végű kábel, egy Type-C/3.5mm jack átalakító is, amiből sejteni lehet, hogy a telefonon ne is keressük a fülhallgató aljzatot. Végül pedig egy 5V/3A teljesítményre képes töltő, amivel gyorsan kiszámolható, hogy maximálisan 15W teljesítménnyel tölthetjük fel a nem kisméretű akkumulátort. Azért egy ekkora akksihoz lehetett volna combosabb adapter is, mint a HOMTOM-nál is látott 5V/5A teljesítményű cucca, de majd kiderül milyen töltési értékeket kapunk a valós használat alatt.

A telefon összeszerelésére nem lehet panaszunk, nem csak a 15.9 x 7.58 x 1 centiméteres mérete, de a 207 grammos súlya is tekintélyt parancsolóan férfias lett. Aki szereti a nagyobb méretű telefonokat, azok örülni fognak az Ulefone Power 6 méreteinek. Az előlapon, a már említett előre felhelyezett fólia csücsül. A kijelző sem kicsi, 6.3 colon foglal helyet a 2340 x 1080 pixel, a megfelelő betekintési szögekről az IPS panel gondoskodik. A kijelző alatt egy 8mm-es sáv húzódik. Az oldalsó kávák sem nem kicsik, se nem nagyok. Ez azért mégis csak egy olcsó modell, tehát ne várjunk tőle Xiaomi Mi MIX keskenységű oldalakat. A kijelző felett a noccs apró szigete lógatja be az előlapi kamerát, ami 16 megapixeles felbontással és f/1.8 rekeszértékkel rendelkezik, ami így papíron nem is mutat rosszul.

Baloldalon a SIM tálcát találjuk, ami két NANO SIM vagy egy SIM és egy memóriakártya fogadására képes. A készülékből két modellt dobott piacra a gyártó egy EU Version és egy Other Area modellt. Termesztésen mi az EU Version modellt próbáltuk ki, tehát B20 támogatással is rendelkezik, így korlátok nélkül száguldhatunk a hazai 4G hálózaton.

Jobboldalra a hangerőszabályzó és a be/ki kapcsoló gomb került. Amin nekem tetszik, hogy egy függőleges kis piros csík is helyet kapott. Nem is annyira észrevehető, de jól mutat. A ház olyan kék színben tündököl, hogy odavonzza a tekinteteket, persze, ha nem a mellékelt szilikon tokban használjuk. Vékony halszálka jellegű mintázatot kapott, ami nem teszi egyhangúvá a méretes hátlapon lévő szabad tereket. Felül egy lekerekített oldalakkal operáló szögletes szigeten ül a két hátlapi kamera és a kéttónusú LED villanó is, alatta pedig a kör alakú ujjlenyomat olvasó található. A telefon felső élére nem került semmi sem, alulra a mikrofon és hangszórórács között helyezkedik el az USB Type-C port.

 

Ulefone Power 6 teszt – A nagy próba

 

Az első bekapcsolást követően 54GB szabad tárterületünk marad, amit szabadon felhasználhatunk. Ez a modell is már a legújabb Android 9 Pie rendszerverziót kapta meg, 2019.05.05-i biztonsági csomaggal. A telefon nyelvét természetesen magyarra is állíthatjuk, de pár helyen sajnos előfordulnak fordítási pontatlanságok.

A telefonra felkerült a Google féle fotók, Duo, Files, Message és a Play Áruház, Zene és Filmek is. Ezen kívül kapunk hangrögzítőt, FM rádiót (fülhallgató használata szükséges), egy Műszerek alkalmazás gyűjteményt, teendők appot és egy System Manager alkalmazást. A Műszerek szoftvercsomagban iránytű, hangerősségmérő, lépésszámláló, nagyító, szögmérő és még jó pár kiegészítő megtalálható. A System Manager egy takarító alkalmazás, amivel alkalmazásokat törölhetünk, fagyaszthatunk, cache-t törölhetünk és alkalmazásokat zárolhatunk.

Az alkalmazásváltó megnyitásakor információt kapunk a memória kapacitásáról. Az appok bezárásánál pedig fura módon folyamatosan azt írja ki, hogy az akkumulátor 0 fok alatt van. Ami érdekes, de ez legyen a legkevesebb. A rendszersebesség nem teljesen fluid. Bár a Helio P35 processzor nem egy felsőkategóriás erőgép, azért az ember azt elvárná, hogy nem reccen meg a rendszer itt-ott, de sajnos ez nem teljesen van így. Nem használhatatlan, élhető. De aki egy teljesen gördülékeny felhasználói élményhez szokott, azoknak bánthatja a szemét a néha előforduló dadogások a működésben. Szerencsére ezek általában akkor fordulnak elő, amikor például egy csevegőalkalmazást először nyitunk meg. Amikor már betöltötte a rendszer az appokat a méretes 4GB memóriába, onnantól szerencsére már helyreáll a világ rendje.

A Helio P35 processzor papíron jól mutat. A 12 nanométeres gyártástechnológiájával készült CPU váltotta a P2X szériát, ami így gazdaságosabb energiafelhasználással és VoLTE támogatással is fel lett vértezve. A 8 magos Helio P35 (MT6765V) maximálisan 2.3GHz-re képes, a grafikus gyorsítást az IMG PowerVR GE8320 végzi. Az AnTuTu benchmarkjában 85436 pontot értünk el vele és természetesen lefuttattuk vele a többi, szokásos tesztünket is. Az AnTuTu benchmark pontszáma alapján nem olyan rossz ez a CPU, ha megnézzük, mit találunk a konkurenciánál.

A Vernee V2 Pro a Helio P23 CPU-t kapta meg, ennél egy leheletnyivel gyorsabb a P35, bár a grafikai feladatokat mért benchmark alapján pedig pont, hogy alább maradt az Ulefone Power 6 a riválissal szemben. Qualcomm fronton a Snapdragon 625 lehetne a partner, ami rengeteg mobiltelefonban is helyet kapott, köztük a Xiaomi Mi A2 Lite készülékben is. Valami oknál fogva a GFX Bench nem szerette a telefont, így ezekről a pontszámokról le kellett mondanunk, hiszen le sem futott vele a teszt.

  Ulefone Power 6 Xiaomi Mi A2 Lite Redmi 7 VERNEE V2 PRO VERNEE MIX 2
Processzor Mediatek Helio P35 MT6765 Snapdragon 625 Snapdragon 632 MediaTek Helio P23 MediaTek Helio P25
Kijelző felbontása 2340 x 1080 2280 x 1080 1520 x 720 2160 x 1080 2160 x 1080
           
Antutu 7 85436 78280 102680 82783 75917
3D Mark Slingshot Extreme 475 480/425 514/542 441/413 695
GFX Bench T-rex FPS 18 FPS 21 FPS 37 FPS 21 FPS 20  FPS
GFX Bench Car Chase FPS 2.9 FPS 3.4 FPS 7.8 FPS 3,8 FPS 3.6 FPS
Geekbench 4.0 Bench Single/Multi Core Nem futott le 796/4262 1236/4309 794/3678 868/3149

 

Az Asphalt 9 az alapértelmezett beállításon valamiért meg-meg akadt, de amikor feltettem HIGH-ra, akkor viszont remekül játszható volt. Ami kellemes meglepetés, de nem igazán értettem, hogy az alapbeállításon miért akadt meg, a maximumon pedig miért ment simán a játék. A PUBG Mobile pedig Balanced/Medium beállításon már néha-néha megreccent.

A modernizált HelioP35-nek köszönhetően már Bluetooth 5.0 vezeték nélküli kapcsolatot kapunk és kezeli a 2.4 és 5GHz-es WiFi hálózatokat is. A SIM tálcára két szolgáltatói kártyát helyezhetünk és természetesen támogatja a hazai B20 hálózatot is. Másodlagos, zajszűrő mikrofont nem kapott a telefon. Nem tapasztaltam beszélgetési problémát és a vonal másik felén lévő beszélgetőpartnerek sem panaszkodtak, hogy rosszul hallanának. A telefon alján található mono hangszóró nem a legjobb darab. Mélyeket és magasakat ne keressünk, ellenben van hangja és legalább nem recseg.

Ha pedig szükségünk lenne a belső 64GB méretű tárhely kibővítésére a fényképeink, videóink tárolásához, akkor az egyik SIM kártya helyett egy 256GB kapacitású memóriakártyát is használhatunk. A helymeghatározást a GPS, Glonass és Beidou műholdakat is használja és elég gyorsan, pár másodperc alatt jelet is talált a készülék és stabilan tartotta azt.

A telefon kék hátlapjára szerelt ujjlenyomat olvasó nem a villámgyors sebességéről híres és a pontosságával sem áll teljes mértékben a helyzet magaslatán. 10 alkalomból 7-szer sikerült sikeres feloldást aposztrofálnia. Az előlapi kamerának köszönhetően megpróbálkozhatunk az arcalapú feloldással is. Ám ennek is megvannak az árnyoldalai, főleg szürkületben már érezhetjük a telefon bizonytalanságát. De sajnos nappal sem tökéletes a működése, körülbelül olyan hatásfokkal működik, mint az ujjlenyomat olvasó szenzor. Érdekes, hogy fejjel lefelé, de még a telefont 90 fokkal elfordítva, a normál álló helyzetből, már nem képes feloldani a mobil.

 

Ulefone Power 6 teszt - Kamera

 

Az előlapi kamera 16 megapixeles felbontással rendelkezik. Nem csinál rossz képeket előlapi kamera révén, bár egy 16 megapixeles egyéghez képest, azért nem mondanám kiemelkedőnek.

A hátlapon lévő dupla szenzoros kameraszett 16 megapixeles, f/1.8 rekeszértékkel rendelkezik és egy kiegészítő, 2 megapixeles kamerával rendelkezik, amit egy kéttónusú LED villanó támogat meg. Az elkészített képek minősége nem rossz a kategóriában. A képekbe belenagyítva azonban már látszódik, hogy a vonalélesség nincs teljesen rendben. A világos részek hajlamosak kiégni, bár ha megfelelő helyre tudunk fókuszálni és nem manuálisan állítjuk a kamerát, akkor azért az ügyesebbek nem fognak jelentősen ezzel a problémával találkozni. Minden másra ott van a manuális mód. Van nekünk bokeh effekt is, de ezt inkább hanyagoltam, mert csak egy szoftveres feature az egész. Éjszaka már kezd romlani a képminőség, így ha nem rendelkezünk segédfénnyel és kevés lenne már a vaku ereje, akkor állíthatjuk az ISO értéket 100-1600 között és játszhatunk az expozíciós értékkel is. De az az igazság, hogy ha lehet maradjunk a telefonnal nappali fotóstémák keresésénél.

Videót maximálisan 1920 x 1080 pixeles felbontásban rögzíthetünk 16Mbps adatfolyammal. Az autofókusz sokszor bezavar a képbe, hogy állandóan megpróbálja állítani az élességet. Van EIS, azaz elektronikus képstabilizátor, de nem túl nagy hatásfokkal működik. Így majdnem olyan remegésekkel teli felvételeket kaptam a használatával, mint nélküle.

A műanyag hátlap alá épített akkumulátor a Power névhez hűen nem egy kis eresztés. 6350mAh kapacitással rendelkezik, amit a mellékelt európai szabványú, 15W teljesítményű töltővel tölthetünk fel az USB Type-C portján keresztül, ami két órát vesz igénybe. Három nap nem, de két nap szűken hozható a Power 6-tal, ami nem rossz., bár egy ekkora akksitól többet vártam volna.

 

Ulefone Power 6 teszt - Vélemény

Jó hír a méretes akkumulátor és az, hogy a csomagban kapunk egy Type-C/3.5mm jack átalakítót, plusz kijelzővédő fóliát és egy minőségibb tokot is. Sajnos 3.5 milliméteres fülhallgató csatlakozó nincs és lemaradt az értesítési LED is. A rendszer a legújabb Android 9 verzió, bár azt nem lehet tudni milyen sűrűn ad majd ki az Ulefone frissítéseket a modellhez. A kamera elfogadható a kategóriában, a rendszersebesség nem tökéletes, de élhető. Az akkumulátor pedig két napig is bírja.

Az Ulefone Power 6 három színben is választható, fekete, kék és piros verzóban is megvásárolhatjuk. Jelenleg 169.99$-ba (52.100 forintba) kerül, amit a Netherlands Registered(PDM) vagy EU Priority Line szállítások egyikével áfa és vámmentesen rendelhetünk meg. Jó alternatíva lehe a Xiaomi házatájáról a  szintén magyar nyelvű menüvel és B20 támogatással rendelkező, 4GB/128GB-os Redmi Note 7 modell, ami a kedvezmény kóddal pont annyiba kerül (249.99$-ról 169.99$-ra csökkenthető az ára), mint az Ulefone Power 6, így én inkább a Xiaomi telefont választanám!

Ulefone Power 6

A Netherlands Registered(PDM) vagy EU Priority Line szállítások egyikével áfa és vámmentesen rendelhetünk meg  

Redmi Note 7

Kedvezmény kód: BGN7128CL

Az EU Priority Line szállítással áfa és vámmentesen rendelhetjük meg  

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr3515185052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása