Samsung EVO Plus 128GB microSD memóriakártya teszt

2019. október 08. 07:17 - nezdmitrendelszblog

samsung_evo_plus_128gb_microsd-1100841.JPG

Ismét egy memóriakártya teszttel jelentkezünk. Ezúttal egy márkásabb darab járt nálunk. Az Alfawise 128GB-os modellje után megérkezett a Samsung hasonló méretű kártyája, ami már a 4K felvételek rögzítésére is alkalmas. Ezt a tudását még a csomagoláson sem felejtették el feltüntetni.

 

 

Samsung EVO Plus 128GB microSD memóriakártya teszt – Kicsomagolás

 

A kártya csomagolása nem sokban különbözik a korábban próbált 64GB méretű modelltől. A fotók és videók rögzítéséhez már jó ideje ezt a kártyát használom a Panasonic G80 gépemben is. Gyors, nincs vele gond, megbízható kártyának bizonyult a több, mint egy év során.

Egy különbség azonban felfedezhető a két modell között, mégpedig egy pozitívum, hogy a 128GB méretű microSD mellé már egy átalakítót is kapunk, ami persze nem egy nagy tétel, de jó hír, hogy ezt nem nekünk kell beszerezni.

A kártyán az U3 feliratot találjuk, tehát a kártya garantáltan alkalmas 30mb/s sebességű írásra. Ez persze nekünk elég kevés lenne, de szerencsére már a csomagoláson is ennél nagyobb számokat láthatunk. 100mb/s és 90mb/s tempókat (a gyári érték szerinti olvasási és írási sebességre értendő), ami jó hír, hiszen ebből már egyből tudhatjuk, hogy nem egy lassú kártyával van dolgunk.

samsung_evo_plus_128gb_microsd-1100841.JPG

 

Samsung EVO Plus 128GB microSD memóriakártya teszt - A nagy próba

 

A kártyára természetesen ráeresztettem a CrystalDiskMark alkalmazást, de egy teszt nem teszt és szeretem látni a valós életből merített adatokat is, így ezután jöhet a Total Commander által mért másolási sebesség. Itt egy 40GB méretű fájlt másoltam fel kétszer egymás után. Ezzel a memóriakártya tempóját is ellenőrizni lehet és a két darab fájl felmásolása után azt is, hogy mennyire melegszik fel a 128GB méretű tároló.

 

A CrystalDiskMark 84.15mb/s olvasási és 72.3mb/s írási sebességet mért. Ezek után jöhetett a 40GB-os fájl kétszeri felírása, majd visszaolvasás Total Commanderen keresztül. Az írási sebesség átszámolva 75mb/s volt. A meglepő az volt az egészben, hogy szinte végig tartani tudta ezt a sebességet, mindkét esetben. A két fájl felmásolása után jöhetett a kézhő teszt, hogy mennyire melegszik fel a kártya. Jelentem semennyire! Ez jó hír, hiszen nincs túlmelegedés, tehát valószínűleg semmi gond sem lesz vele hosszú távon sem, ahogy ez be is igazolódott a Samsung 64GB-os kártyájával is, amit már több, mint egy éve használok.

A visszaolvasás is remekül ment, itt 86.3mb/s körüli értéket kaptam, ami szintén igen jó eredmény.

 

Samsung EVO Plus 128GB microSD memóriakártya teszt - Vélemény

 

Az olcsó memóriakártyák közül sok tudja a 80mb/s körüli olvasási tempót, de kevés az a típus, ami 70mb/s feletti írásra képes. Így a Samsung EVO Plus 128GB microSD memóriakártya nálam 5/5 pontot kapott. Főleg, hogy a kedvezmény kóddal jelenleg 25.99$ helyett, 17.99$-os (5.500 forintos) áron kapható, szállítás biztosítás nélkül! Így remek vételnek bizonyult!

 

A Samsung EVO Plus 128GB microSD memóriakártyát itt találod meg

Kedvezmény kód: GBCNSXU3128GB

 

 

Ha pedig egy 64GB méretű pendrivera lenne szükséged, amin USB3.0 és Type-C csatlakozó is van, akkor jó hírünk van! A BlitzWolf® BW-UPC1 64GB USB 3.0 Alumínium házas pendrive 14.9$, azaz ~5.550 forint a kedvezmény kóddal!

blitzwolf bw-upc1_header
Kupon: BGBWGKYH8
Link: BlitzWolf® BW-UPC1

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr7615208162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása