BlitzWolf BW-BH1 Bluetooth headset teszt

2019. november 08. 17:48 - nezdmitrendelszblog

bw-bh1-headset-header_1.jpg

Nem egy következő TWS teszt következik, hanem a gyártó olcsó és egyetlen ilyen terméke járt nálunk. A BlitzWolf BW-BH1 Bluetooth headset, hogy vezetés közben is minden fontos hívást el tudjunk intézni. Erre pedig a 3.500 forintos eszköz teljesen ideális.

  

BlitzWolf BW-BH1 headset - Kicsomagolás

 

Nem egy nagy termékkel van dolgunk, ennek megfelelően a csomagot se nagyon rejtsük el a karácsonyfa alá, mert aztán vízkeresztig ott marad. A zöld-fehér dobozban egy kis szivacs ágy tartja a helyén és óvja a BW-BH1-et. Az alsó részben találjuk az angol nyelvű leírás, tartalék gumi harangot, USB töltőkábelt és egy akasztót, hogy a fül mögé felhelyezve stabilan álljon a headset a fülünkön.

Szerencsére könnyű, hiszen annyi grammot nyom, ahány centiméter hosszú. Jelen esetben ez 5.6 grammot jelent. Kicsi, de nem annyira kisméretű, ami hátrány lenne a beszélgetéseknél. Hossza, a már említett 5.6 centiméter, így közelebb kerül a mikrofonnal ellátott vég a szánkhoz, mint egy sima Bluetooth fülhallgatónál. A fekete házon a gyártói felirat mellett egy kis ujjlenyomatformát gravíroztak a szár végére. Fizikai gombot nem kapunk, így ez a mart felület rejti az érintésérzékeny vezérlőgombot, ami sokkal könnyebbé és komfortosabbá teszi a használatot. De a pozícóját az első időszakban szokni kell, én folyamatosan mellé nyúltam.

A szár szánk felöli végén kapott helyet az értesítési LED, ami piros és kék színekben képes jelezni nekünk, ha merül az eszköz, illetve ha kész a párosításra. Érdekes módon híváskor nem jelez, bár ennek is megvan a magyarázata. A fülünkben hordva nem valószínű, hogy van a földön olyan ember, aki ezt észrevenné.

A hangvetőn található gumihoz kapunk egy tartalékot is. Nem egy harangformát kapunk, mint azt a fülhallgatóknál megszoktunk, hanem egy kis csőrben végződik, ami 45 fokban el lett forgatva a driverhez képest. A túlsó oldalán egy gumi fület is kapunk, ami a fülkagyló belső részére fekszik rá. Ezáltal jobban tartja a headsetet a fülünkben. De a huzamosabb ideig történő használathoz az akasztót is használhatjuk, amit csak fel kell pattintanunk rá és elvezetni azt a fülünk mögött.

A BW-BH1 oldalán egy kis gumi ajtó mögött találjuk a microUSB portot, amin keresztül elláthatjuk energiával a fülhallgató 80mAh kapacitású akkumulátorát.

 

BlitzWolf BW-BH1 headset – A nagy próba

 

A mobiltelefonunkkal Bluetooth 4.1+EDR kapcsolaton keresztül kommunikál és ismeri az A2DP/AVRCP profilokat is. Még IPX4 védettséggel is ellátták, így nem okoz gondot neki az sem, ha elázunk az esőben. A csatlakozás a mobiltelefonhoz könnyen ment, körülbelül 5 másodpercbe telt az egész és már használhattam is.

Mivel egy telefonos hívások lebonyolítására készült eszközről van szó, nem számítottam tőle sokra zenelejátszás téren. Nem is baj, hogy nem voltak nagy elvárásaim, mert zenehallgatáshoz egyáltalán nem ideális. Ahogyan az sem, hogy csak az egyik fülünkben szól valami. De a BlitzWolf BW-BH1 sem alkalmas zenehallgatásra, ezt tényleg beszélgetésre találták ki. Persze a bátrabbak elindíthatnak rajta valami kis zenét, amíg a főnök a megbeszélésen ontja magából a senkit sem érdeklő újításait. De alapjáraton nem zenelejátszásra használatos a termék. Még azért sem mert különböző multimédiás tartalmak közben egy halk sistergő hangot hallunk a háttérben, ha nem szól közben muzsika. Ez a hang viszont hanghívásoknál nem köszön vissza, ott nincs ez a gond.

A headsetet az érintő gomb hosszan tartó lenyomásával kapcsolhatjuk ki, illetve be. Hívásfogadáskor csak meg kell érintenünk ezt a gombot, aminek újbóli érintésére pedig bonthatjuk a kapcsolatot. Van lehetőségünk gyors újra tárcsázásra is. Így a legutóbb hívott telefonszám újbóli hívásához nincs szükség elővennünk a telefonunkat. Elég csak kétszer megérintenünk az ujjlenyomat mintával ellátott felületet és újra hívja az utolsó telefonszámot, ami nagy könnyebbség, ha épp vezetünk.

A hívásminőséggel nincs baj. A hosszított szár résznek köszönhetően kicsit közelebb is kerül a mikrofon a szánkhoz. Ám mivel nem közvetlen a szánknál van a mikrofon, mint egy mobiltelefon esetében, így egy kicsit halkabban hallhatnak minket a vonal túlsó felén. Hangerőt nem tudunk rajta szabályozni, csak a mobiltelefonunkon. Pedig én eltudtam volna képzelni egy hosszított irányban érzékelő érintőfelületet, amin végig húzva az ujjamat változtathatnám a hangerő mértékét. Persze, akkor valószínűleg nem 10.99$-ba kerülne az eszköz, hanem jóval többe. Így nem is kötök ebbe bele.

Az is pozitívum, hogy bekapcsoláskor nem egy kínai, hanem egy angol női hangot hallunk, ami jelzi, hogy az eszközt bekapcsoltuk és bemondja az akkumulátor kapacitását. Erre használat közben is figyelmeztet, ha vészesen lemerülne az eszköz. De például 50%-os töltöttségnél is kaptam tőle visszajelzést. A 10 méteres maximális távolság itt is megvan a mobilunk és a hedset között. Ha a füles elvesztette a kapcsolatot, három rövid csippanással jelez. Ha pedig visszatértünk a telefonunk hatósugarába, automatikusan újra felépül a kapcsolat.

A 80mAh kapacitású akkumulátort szerencsére viszonylag gyorsan, 1 óra alatt feltölthetjük a microUSB portján keresztül, amivel körülbelül 5-5 ½ óra beszélgetési idő hozható vele.

 

BlitzWolf BW-BH1 headset – Vélemény

 

Nem a legtöbb extrával megáldott eszköz és valószínűleg nem is a világon található legjobb minőségű headsetről beszélünk. De amit tudnia kell, azt valóban tudja, emellett pedig olcsó is. Hiszen a 10.99$-os (3.500 forintos) ár, egyáltalán nem mondható soknak. A Banggood webáruháznál most egy ajándék kis szövet szütyőt is kapunk a headset mellé.

A BlitzWolf BW-BH1 headsetet itt találod meg

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6815297698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása