BlitzWolf BW-OLT1 napelemes lámpa teszt

2019. november 08. 17:46 - nezdmitrendelszblog

blitzwolf-bw-olt1_1.jpg

Szeretnénk a teraszra, a bejárati ajtóhoz vagy a garázshoz egy lámpát, akkor mi a legjobb megoldás? Kábelezés, fúrás-faragás? Nem! Egy napelemes lámpa, amit csak felcsavarozunk, és már használhatjuk is. Pont ezért esett a választásom a BlitzWolf BW-OLT1-re!

 

BlitzWolf BW-OLT1 – Kicsomagolás

 

Azt hiszem, talán nem kell az unalomig ismert csomagolást pedzegetnem. Akik nem találkoztak még a gyártó termékeivel, azoknak lehet újdonság a BlitzWolf név. A gyártó híres a minimalista csomagolási módszeréről, hogy mindent egy zöld-fehér dobozba pakol bele. Lassan már egyfajta névjeggyé válik ez a színkombináció náluk.

A dobozon belül semmi extra sallang, csak egy nylon zacskóba bújtatott lámpa, a felszereléshez szükséges csavarok és egy leírás lesz a társunk. Külsőre elég masszív termék benyomását kelti. Elsőre elrettentő lehet az a 62 darab apró LED és az F–117 Nighthawk lopakodóra emlékeztető külső. Ennek köszönhetően nem csak egy irányba képes szórni a fényt, mint az átlagos LED lámpák, hanem kétoldalra, vízszintesen és alulra is. Emiatt tetszett meg a BlitzWolf BW-OLT1.

16.2 x 11.1 x 4.8 centiméteres mérettel rendelkezik, ami talán kicsit nagyobb, mint a kategória átlag, de itt nem is 24-36 LED került beépítésre és a napelem is nagyobb az átlagosnál, aminek kellett a hely. Megfordítva a lámpát, teljesen fém hatást kelt a kidolgozás, pedig műanyaggal van dolgunk. Egyedül egy kapcsolót találunk, amit gumiborítás véd az esőtől. IP64 minősítéssel rendelkezik, így bírnia kell az esőt is. Persze, ha egy vödör vízbe merítjük, akkor valószínűleg az nem tesz jót neki. De mivel a mostani időjárásban esőben is volt részünk, így külön örültem, hogy mostanra érkezett meg.

Fény és mozgásérzékelő szenzorral látták el. Azaz, ha a 8-10 méteres érzékelés távolságon belül mozgást érzékel, automatikusan felkapcsol. Természetesen nem kell attól tartanunk, hogy nappali fény mellett lemerül az akkumulátor és éjszaka már nem fog világítani. Erre hivatott a fényérzékelő szenzora, ami nappal inaktívvá teszi és csak éjszaka, azaz szürkülettől szürkületig lép működésbe.

A 300 gramm tömegű lámpa elég könnyű ahhoz, hogy ha a házon hungarocell szigetelés található, egy sima hungarocell tiplivel is felfogathatjuk. Azaz természetesen kettővel, a két felfogatási ponton. A csomagban mellékelt csavarokat és tipliket nem is használtam, hiszen sima facsavarral erősítettem fel a lámpát.

 

BlitzWolf BW-OLT1 – A nagy próba

 

A két csavar becsavarása után semmi dolgunk sincs. De azért szerelés előtt ne felejtsük el bekapcsolt állapotba helyezni a lámpát. Amint megtörtént a felszerelés, onnantól már csak várnunk kell, hogy a nap feltöltse a 2.200mAh kapacitású akkumulátort. A gyári adatok szerint a fény és mozgásérzékelő szenzor 120 fokos szögben érzékel, maximálisan 8-10 méter távolságban. A 62 darab SMD2835 LED 6500K színhőmérsékletre képes, azaz hideg fehér fényt kapunk, maximális fényereje pedig 350Lm.

Mozgásérzékelést követően a lámpa felkapcsol, és 30 másodpercig világít. A gyári 8-10 méteres távolság körülbelül meg is van. A bejárati ajtó felett egy izzószálas, 40W-os lámpa található. Természetesen annak a fényével nem veheti fel a versenyt, erről nem is ábrándoztam. Viszont éjszakai egész szép körben képes szórni a fényét, így a kültéri lámpát egyre kevesebbszer használom. A fényét nézve és a gyári adat szerinti max 350Lm körülbelül egy normál, 4-5W-os LED lámpa erejének felel meg, ami nem rossz.

Amit hibaként lehetne felfogni, az a fényérzékelő miatt van. Szürkületkor észrevettem, hogy amint sötétebb lesz, felkapcsol a lámpa, majd pár másodperc után lekapcsol. Teszi ezt akkor is, amikor nincs mozgás körülötte, csak az első sötétebb, délutáni órák elkezdődnek. Ez addig tart, amíg nem lesz egy árnyalatnyival sötétebb odakint, hogy ne azon a határmezsgyén mozogjon a lámpa, hogy most épp szürkület van vagy épp még világos. De amint lejjebb megy a nap, utána már nincs meg ez az anomália.

Most, hogy ezeket a borongós nappalokat éljük, kíváncsi voltam, hogy mennyi időre elegendő az akkumulátora. Persze nem szaladtam ki minden 30 másodperc elteltével és mértem meg, hogy mennyi ideig képes világítani. Csak egy a normál, mindennapi felhasználást néztem, amikor az ember még jön-megy a kertben vagy ki-be a bejárati ajtón naplemente után. Így reggel 5 órakkor is volt még benne szufla, hogy érzékelje, elindultam dolgozni, bár nem a maximális fényerőn dolgozott. Nyáron, a szikrázó napsütésben valószínűleg jobban tölti majd a napelem az akkut, de ez a szürkület nem igazán kedvez neki.

 

BlitzWolf BW-OLT1 – Vélemény

 

A 2.200mAh kapacitású akksi jó hír, a mozgásérzékelés rendben működik. Igazából nem panaszkodhatom rá, rendben teszi a dolgát. A gyári adatok szerint 0-45 Celsius a számára optimális hőmérséklet, de ezzel nem fogok foglalkozni. Kint hagyom egész télre, ha már felszereltem. Ha az olcsóbb kínai, nevesincs modellek bírták a hideget, akkor bízom benne, hogy a BlitzWolf is bírni fogja.

A 12.99$-os ár, azaz a körülbelül 3.850 forintos ár nem nagy tétel érte, így bátran ajánlható a könnyen felszerelhető, mozgás és fényérzékelő BlitzWolf BW-OLT1 lámpa

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5315297692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása