Doogee S95 Pro teszt – Moduláris hangfal és akkumulátor kiegészítővel

2019. december 26. 19:56 - nezdmitrendelszblog

doogee-s95-pro-header.jpg

A Doogee S95 Pro mobilt sok „leg” jelzővel illethetjük. Ez a telefon kapta meg a MediaTek jelenlegi legjobb „P” szériás processzorát, a Helio P90-et. Ez most a Doogee legerősebb telefonja, és a Forbes és TechCrunch szerint is a legek közé sorolható a moduláris telefonok között. Ennek köszönhetően külső hangszóróval és plusz akkumulátorral szerelhetjük fel. De újdonság a 48 megapixeles Sony kamera is, amivel szintén megütni kíván egy bizonyos mércét a méretes strapamobil.

 

Doogee S95 Pro teszt - Kicsomagolás

 

Egy méretes ékszerdobozt kapunk, egy mágnesesen záródó lapos fekete doboz képében és ez még csak a külső borítás, hogy védje a beltartalmat, ami nem kevés kiegészítőből áll. Így pedig, a külső héj után még egy dobozzal találjuk szembe magunkat, ami a csomag felső részén kapott helyet. Az alsó polcra kerültek azok a moduláris kiegészítők, amiket a drágább csomagot megvásárolva kapunk a mobiltelefonhoz. Így kapunk a telefon hátuljára felcsatlakoztatható hangszórót és egy 3850mAh kapacitású külső akkumulátort is.

A telefont is tartalmazó dobozban a maximálisan 24W teljesítményre képes EU szabványú gyorstöltőt és az USB Type-C kábelt találjuk. A leírást tartalmazó papírszelencében még egy tartalék kijelzővédő fóliát is kapunk, ha megsérülne a telefonra előre felhelyezett darab. A strapatelefonokhoz szokott kezeknek valószínűleg fel sem tűnne a telefon 285 grammos súlya. Azonban az átlag felhasználó most biztosan egy „hű” meglepetést jelző szócskával indított és ezt a meglepettséget az sem tudja csillapítani, ha azt mondom, hogy a sokak által ismert iPhone X súlyához képest 110 grammal többet nyom a Doogee S95 Pro. A strapabíró mobilokhoz képest átlagosnak mondható ez a tömeg és a 16.8 x 7.93 x 1.38 centiméteres méret is.

A Doogee S95 Pro IP68 és IP69 védettséggel és MIL STD 810G tanúsítvánnyal is rendelkezik, azaz mérsékelten vízálló és akár 1.5 méteres magasságból történő esésnek is ellenáll. Felépítését nézve rettentő masszív. Külön tetszett, hogy úgy alakították ki a borítást, hogy egy véletlen leejtéskor a kijelző is védve legyen. A gumírozott és az esést csillapítandó megnövelt oldalsó sarkak felső részei egy leheletnyivel, egészen pontosan 1 milliméterrel, de a kijelző fölé magasodnak. Ezáltal pedig, ha épp kijelzővel fejjel lefelé érne földet a telefonunk, akkor ezek az oldalsó kitüremkedések megóvják a kijelzőt, nehogy az a sima talajjal érintkezzen.

Nagyon ráfeküdtek a Doogee mérnökei a külsőt tekintve, hogy valahogy vékonyabbá, szerethetőbbé és vizuálisan is kecsesebbé tegyék. Ezért a telefon hátoldalának oldalsó részét lecsapták és méhsejt mintázattal látták el. Felülre került az aranyszínű sávval körbe ölelt három szenzoros kamera, negyedikként, hogy teljes legyen az indukciós főzőlap szerű elrendezés, egy kéttónusú LED villanót is kapott. A kétoldalt található hátlapi kitüremkedések, amik végig futnak a telefon hátulján nem csak design elemek, hanem egy tized milliméternyire megemelik a telefont, hogy ne érjen le a kamera, ha letesszük az asztalra.

A Doogee felirat alatt találjuk a 4x4-es leosztású érintkezőket, amik a moduláris kiegészítőkkel kommunikálnak. Mellette, kétoldalt egész designosra sikeredtek a hátlapi hangszórónyílások. Olyanok, mintha valamilyen sportautó levegő beömlői lennének. Ahhoz, hogy megfeleljenek az IP védettségnek, a hangszórókra egy alig látható sűrű szövésű háló is került.

A telefon tetején és alján is mikrofont kapunk. Az alsó részen találjuk az USB Type-C portot, amit egy kis ajtó véd, hogy ne érintkezzen se vízzel, se szennyeződéssel. A telefon baloldalán találjuk az egyik SIM tálcát, merthogy ebből kettőt is kapunk. A baloldalira helyezhetjük rá a memóriakártyát vagy a másik szolgáltatói kártyát. A csavarokkal tagolt oldalsó élen egy gyorsgombot találunk, aminek a telefon menüjéből adhatunk külön funkciókat. Szimpla, dupla gombnyomásra vagy a gomb hosszan nyomva tartásával három funkciót is hozzárendelhetünk. Hozzá társíthatjuk a hangrögzítőt, zseblámpa funkciót, SOS jelzést és a bekapcsolható játékmód is.

Jobboldalon a másik SIM tálcát találjuk, alatta a hangerőszabályzó, be/ki kapcsoló gomb és az ujjlenyomat olvasót találjuk. A gombok lágyan járnak, jó a nyomáspontjuk, egy kis apró kattanással jelzik használatukat. A telefon mérete miatt a hangerőszabályzó gombokhoz nyújtózni kell, az ujjlenyomat olvasóhoz kicsit lejjebb kell nyúlni. Pont a bekapcsológomb található az arany középúton. Az összeszerelés remek, az anyagok jók. Nem recseg, nem ropog semmi, jól össze van rakva a Doogee S95 Pro.

 

Doogee S95 Pro teszt – A nagy próba

 

A Doogee S95 Pro Android 9 rendszert futtat. Reméljük, lesznek olyan jószívűek a gyártónál és elkészítik rá a 10-es Android verziót is. A Doogee teljes mértékben kihasználta a MediaTek Helio P90-ben rejlő tulajdonságokat. A chip maximálisan 8GB rendszermemóriát képes kezelni, amit meg is adott neki a gyártó. Nem sok strapatelefont kapunk 8GB memóriával. Üdvözítő, hogy a sebességre jó hatással lesz az a Samsung chip, ami már UFS2.0-s, így kellő sebességet kapunk a mindennapokban.

A MediaTek Helio P90 már 12 nanométeren készül. A nyolc magos processzor legerősebb Cortex-A75 magjai 2.2GHz-re képesek, míg a hat darab lassabb, Cortex-A55 mag 2.0GHz-re képes. A grafikus gyorsító szerepét a 970MHz-en üzemelő PowerVR GM9446 tölti be. A P90 szépen teljesít az AnTuTu-ban is, hiszen 217.939 pontot ért el, amivel a középkategória felső fokán foglal helyet. Így pedig a Qualcomm Snapdragon 710 és 730 közé tehetjük az AnTuTu pontszáma alapján.

  Doogee S95 Pro ELEPHONE S8 Redmi 7 ONEPLUS 5T Mi 9T Pro
Processzor Mediatek Helio P90 MediaTek Helio X25 Snapdragon 632 Snapdragon 835 Snapdragon 855
Kijelző felbontása 1080 x 2160 2560x1440 1520 x 720 2160 x 1080 2340 x 1080
           
Antutu 7.0.4 219057 105665 102680 215129 420386
3D Mark Slingshot Extreme 1192/1481 1012 514/542 3567/2777 5510/4775
GFX Bench T-rex FPS 50 FPS 25  FPS 37 FPS 60 FPS 60 FPS
GFX Bench Car Chase FPS 7.4 FPS 4 FPS 7.8 FPS 24 FPS 33 FPS
Geekbench Bench Single/Multi Core Geekbench 5.0 399/1486       Geekbench 5.0 724/2690

 

Nincs gondja a játékokkal sem, az Asphalt 9 High beállítások mellett is szépen futott. A PUBG Mobile pedig közepes beállítások mellett is játszható volt. 10 perc játék után nem úgy kezd el melegedni, mint az átlagos telefonok, hogy a kamera körüli rész kezd el áthevülni. Itt a teljes hő eloszlik és ugyanolyan langyos lesz a telefon teteje és alja is.  A Helio P90 processzornak köszönhetően, na meg persze az UFS2.0-es tárhelynek is nagy szerepe van abban, hogy nem akadozik a rendszer. Az AndroBench tesztben 519MB/s és 191.35MB/s olvasási és írási sebességet mértünk. A 8GB memória pedig több, mint elegendő. Bár a rendszer nem túl spórolós. 12-14 alkalmazással már simán betelik 5GB memória, de még így is bőven marad elég erőforrás, hogy minden flottul működjön.

A Doogee-től már megszokhattuk, hogy kapunk néhány extra szoftvert. Szerencsére a rendszer nincs tele felesleges vagy kéretlen alkalmazásokkal. Kapunk hangrögzítőt, fülhallgatót antennaként használó FM rádiót, lépésszámlálót és a műszerek csomagot. Ebben találunk iránytűt, hangerősség mérőt, szögmérőt, nagyítót és pár olyan alkalmazást, amit talán egyszer egy évben használunk, de amikor kell, akkor ott lesz a telefonunkon.

A hátlap alá épített 5150mAh kapacitású telepet a Doogee-nak köszönhetően 1 óra 45 perc alatt feltölthetjük, a mellékelt 24W-ra képes adapterrel. Ez pedig 2 nap használati időre elegendő. Ha pedig felcsapjuk rá az extra hátlapot, akkor már három napot is simán kihozhatunk belőle. A két NANO SIM kártyát támogató készülék természetesen tudja a hazai B20-as 4G-t is. A beszélgetési hangszóró kellően hangos, hogy még a zsúfolt metrón is jól halljuk a hívott felet. Kezeli a 2.4 és 5GHz-es WiFi-t is, kapott NFC-t is, így akár még fizethetünk is vele. Természetesen van itt nekünk bluetooth is, a GPS pedig az eddigi legpontosabb, amit telefonban láttam és navigálás közben is megfelelően működik. A GPS teszt alapján 1 méteres pontosságot jelzett az alkalmazás, ami nem semmi és kezeli a GPS, Beidou, Galileo és Glonass műholdakat is.

 

Modularitás Doogee módra

 

Két kiegészítőt is adnak a telefon mellé, ha az extrákkal ellátott változatot vásároljuk meg. Ez pedig nem más, mint egy hátlapra felcsatlakoztatható akkumulátor és egy külső hangszóró. Mindkét hátlapon USB Type-C csatlakozót találunk, ezen keresztül tölthetjük fel őket.

A hátra felcsapható akkumulátor kapacitása 3500mAh. 5V/2A teljesítménnyel tölthetjük fel, így viszonylag hamar elláthatjuk energiával. Azonban 5V/1A-t képes leadni, így természetesen a telefon akkumulátor kapacitásának több, mint a felét megkapjuk. Azonban ez nem tudja olyan sebességgel tölteni a telefont, mint a hálózati adapter. Így akik hosszú útra mennek, azok inkább a hátlappal együtt használják a telefont, semmint a telefon töltésére, hogy aztán újra használhassák a mobilt a hátlap nélkül. Ha feltesszük a hátlapot, a töltés nem indul el automatikusan. Ehhez nyomva kell tartanunk a hátlapon található bekapcsoló gombot. A pót akkumulátor és a hangszóró esetében is mágnesek tartják a kiegészítő elemeket a hátlaphoz, pont megfelelő erővel.

A hangszóróval együtt már egyáltalán nem fér be a zsebünkbe a mobil. Az akkumulátoros hátlap is necces, de az még talán megoldható. Bár jól ki leszünk tömve, ha így szeretnénk magunknál hordani a telefont. A telefon hátlapi hangszórója nem a legjobb minőségű. Hangosnak hangos, de a Xiaomi ebben sokkal jobb nála. Nem baj, itt van nekünk az akkumulátorral ellátott, hátlapra felcsatlakoztatható kiegészítő, ami 27mm-es hangszórókkal rendelkezik. A 6W-os hangszóró már sokkal szebb minőségben képes megszólaltatni a zenéinket. Maximális hangerőn sem torzít, és aki nem figyel oda, annak könnyen leveheti a fejét, ha nem tudja a helyén kezelni azt, hogy itt most nem egy kis telefon csipogót kapunk, hanem egy mini hangfalat. Persze nem ezzel fogjuk a szilveszteri házibulit végig üvöltetni.

De azért megvan a magához való hangja, hogy magunkra haragítsuk a szomszédokat. A hangja szép tiszta, bár nagyjából a magas és középtartomány az uralkodó, basszusból nem sokat kapunk, sőt nagyon ne is keressünk. A gyári adatok szerint 10 óra zenelejátszás érhető el a beépített akkumulátornak köszönhetően, de ez persze hangerő függő. Én inkább 7 órának mondanám azt az időt, amit kihozhatunk a mini, moduláris hangfalból.

 

Doogee S95 Pro teszt – Kamera

 

A 48 megapixeles fő kamera az a Sony IMX582, ami a Xiaomi Mi 9T-ben is helyet kapott. Mellé kapunk még két 8 megapixeles optikát, hogy meglegyen a nagylátószögű és a kétszeres optikai zoom mód is. Nagyon csábítóak ezek az adatok, ám a való életben csalódnom kellett. Az egy dolog, hogy most ebben a szürke ködös időben nem lehet túlságosan szép képeket lőni... De ez nem csak az időjárás hibája.

A nagylátószögű lencse olyannyira csapnivaló, hogy olyan halszem optikával ellátott produktumot kapunk, a közepén sem éles, de a szélein már homályos és torz képpel, hogy ennél csúnyábbat nem sok helyen láttam. A promó anyagban 10x optikai zoomra hivatkoznak, ami aztán a kisbetűs részben már 10x-es digitális nagyításra avanzsálódik. Hát, a 10x digitális zoom, az tényleg digitális. De még a 2x-es nagyítás sem a külön lencsetagnak köszönhető, hanem csak a kameraszoftvernek, ami csak szoftveresen nagyít bele az elkészült képbe. Ezáltal pedig nem lesz túl jó az eredmény.

A 48 megapixeles fő szenzor 9792 x 4896 pixel felbontású képeket készít, átlagosan 10-14 megabájtos méretben. Ezzel azért már jóval szebb képeket lőhetünk, de azért ne legyünk túlságosan boldogok. A vonalélesség nagyjából rendben van, de még ebben a szürke időben is hajlamosak kiégni a világos részek. Kromatikus aberrációból pedig több van, mint amit egy átlagos mobiltól elvárnánk.

Videót akár 4K felbontásban is rögzíthetünk. A FullHD siralmas 9mbps bitráttal rögzül, a 4K anyag pedig 40mbps-sel, ami nem túl sok. Képstabilizálást is kár keresnünk, sajnos nem csak optikait, hanem elektronikusat sem kapunk.

 

Doogee S95 Pro teszt – Vélemény

 

Az S95 Pro jól néz ki, jót tesz neki ez a modern külső. A Helio P90 jól szuperál, egy szavunk sem lehet a teljesítményre. A 128GB-os UFS2.0 tárhely gyors, a 8GB memória több, mint elegendő. Így pedig a hardveres alapokat nézve le a kalappal a Doogee előtt. Jó hír az IP68/69 és a katonai tanúsítvány, hogy bírja a nagy igénybevételt. Az akkumulátor két napra elegendő és viszonylag gyorsan is felölthetjük. A kamera a gyenge pont, amivel jó lenne valamit kezdenie a Doogee-nak.

A modularitás, hogy egy másodperc alatt újraéleszthetjük a telefonunkat a felcsatlakoztatható akkumulátorral, kimondottan üdvözítő. Más kérdés az, hogy erre kinek lesz szüksége, hiszen akár egy sima power bank-ot is ráköthetünk, hogy feltöltsük róla a telefont. A kiegészítő hangszóró ugyancsak kellemes csalódás volt, de nem tudom, hogy a hétköznapokban mennyi haszna van. Én például szerintem soha nem használnám ki ezt a funkcióját.

Épp ezért jó, hogy a Doogee két csomagot kínál számunkra. Az egyik a moduláris kiegészítőkkel felszerelt csomag, a másikban pedig az extrák nélkül kapjuk meg a mobiltelefont és ezzel máris kerek 100$-t spórolhatunk.

DOOGEE S95 Pro 8GB/128GB 369.99$ (~110.000 forint)

100 darabra él a kedvezmény kód, amivel 299$-ra csökkenthető az ár (90.000 forint)! 

Kedvezmény kód: M3EEAB64429EB000

 

DOOGEE S95 Pro 8GB/128GB 469.99$ (~140.000 forint)

 

A karácsony alkalmával sok más, Doogee mobiltelefon is akciós lett! Így akár már 24.000 forinttól megvásárolható a Doogee S40 Lite vagy a Doogee N20 mobiltelefon!

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr3215367030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása