DIGOO DG-TH8380 időjárás állomás teszt

2020. január 23. 08:41 - nezdmitrendelszblog

Nem árulok zsákbamacskát, ha azt mondom, a DIGOO termékek sosem tartoztak a kimagasló minőségű produktumok közé. Inkább elvannak a maguk középszerűségével. De a DIGOO DG-TH8380 időjárás állomás mellett még én sem mehettem el szó nélkül, hogy még a lakás melegéből, a kijelzőre pillantva is azonnal láthassam, hogy mennyire kell majd rétegesen öltözködnöm.

DIGOO DG-TH8380 időjárás állomás - Kicsomagolás

 

Középszerűséget mondtam volna? A kijelentés helytálló, hiszen egyáltalán nem egy prémium márka minősége jelent meg előttem, amikor a kezemben tartottam az eszközt. Sőt, inkább mondanám, olcsónak, mind anyaghasználat, mind megjelenés tekintetében. Bár a beltéri egység nem is néz ki olyan rosszul, azért a felhasznált műanyag nem a legtutibb darab. A dobozon belül a gyermeki énünk érezheti kellemesen magát a buborékfóliába csomagolt eszközöknek köszönhetően. A csomagban egy beltéri, egy kültéri egység és egy leírás lapul.

Mind a két kiegészítő AAA méretű elemmel működik, amit magunknak kell beszerezni hozzá. Míg a kültérinek 2, addig a beltéri egységnek 3 darabra lesz szüksége. Kopogós hófehér műanyag ház, tapintásra sem a legjobb változatból. A külső érzékelőn egy visszajelző LED található, ami a működésről ad információt. Az elemtartó fedél alatt egy-egy kapcsolót találunk, amivel három különböző csatornát választhatunk, hogy még véletlenül se zavarja semmi a két eszköz kapcsolatát.

A beltéri egységet kijelzővel is ellátták. Természetesen nem kell bonyolult grafikai elemekre gondolni. A ház és a gomb piktogramok rajzoltak, csak a hőmérséklet és páratartalom kijelző kapott valódi LCD panelt. Szerencsére egy kis kitámasztóval is ellátták és akár a falra is felakaszthatjuk. A tetején egy méretes gomb által kapcsolható be a háttérvilágítás, ami 20 másodperc után elalszik. A beltéri egység 0 és +50 Celsius fok között képes mérni, míg a kültéri -20 és +60 Celsius fok közötti mérésre képes. Páratartalmat pedig mindketten 20 és 95% között képesek mérni.

 

DIGOO DG-TH8380 időjárás állomás teszt – A nagy próba

 

Beletettem az elemeket mindkét eszközbe, a kültéri mehetett kintre, a beltéri pedig a konyhába. Így saccra két fal és 10 méter távolság választotta el a két egységet (a gyári adatok szerint nyílt terepen ez 100 méter is lehet). Mivel szobahőmérsékletből vittem ki a külső szenzort, ezértmajdnem 10 perc kellett neki, mire szépen, komótosan lecsökkent a jelzett hőmérséklet. Apropó hőmérséklet! A beltéri szenzor hőmérséklet és páratartalmat is képes mérni, akárcsak a kültéri.

A lakáson belül könnyű dolgom volt, hiszen a ház fűtését vezérlő digitális termosztáton is van hőmérő. Meglepetésemre tizedre pontosan megegyezett a két hőmérő által mért adat, ami dicsérendő. A kültéri hőmérséklet mérésben pedig egy régi, de még a mai napig működő higanyos hőmérő segített. Itt is hasonló értéket kaptam. Persze nem tudtam tized Celsius fokra pontosan meghatározni a mért értéket, de a számok itt is stimmeltek. Az kellett mondjam, ami által kellemesen kellett csalódnom a termékben, hogy ez a része működik. Azonban a páratartalom mérés a beltéri egységnél kevesebbet, a kültérinél többet mutatott, mint amennyi valójában lenne. Így a kültéri szenzor nem egyszer mutatott 90%-os páratartalmat, sőt volt az 98% is. Pedig semmi csapadék, csak „metsző” -2 Celsius fokos hideg volt. A beltéri egység azért szerencsére nem téved ekkorát, de a Xiaomi hőmérséklet és páratartalom kijelzős érzékelőjéhez képest 10-15%-kal kevesebb páratartalmat mutatott.

Normál és bekapcsolt világítás mellett

A DIGOO DG-TH8380 időjárás állomást úgy hirdetik, hogy érintésérzékeny kijelzővel látták el. Ami részben igaz is, hiszen három érintésérzékeny gomb található rajta, amivel az időt, dátumot, Fahrenheit/Celsius értéket tudjuk beállítani és visszanézhetjük a maximum és minimum hőmérsékletet az eszközön. A csatornaválasztó gomb nyomva tartásával pedig resetelhejtük a két eszköz kapcsolatát, ha elvesztenék a jelet egymás között. Erre nekem is volt példa, amit nem értettem miért történt. De a két hetes tesztidőszak alatt, szerencsére ez csak egyszer fordult elő.

 

DIGOO DG-TH8380 időjárás állomás teszt – Vélemény

 

Beltéri és kültéri hőmérséklet kijelzésre tökéletes, a páratartalom mérés nem az erőssége. Nem néz ki rosszul és egyszerű, mint a faék. Az energiahasználatról még nem tudok beszámolni, hogy mennyi időre elég ez a pár AAA ceruzaelem, ami valószínűleg a hideg miatt előszőr a kültéri egységben fog lemerülni. Tudja azt, amire szánták, nem kerül sokba, így megvagyok elégedve a kis DIGOO termékkel. A csúcs már csak az lenne, ha Bluetooth kapcsolaton keresztül a mobiltelefonra is át tudná küldeni az időjárás adatokat, de az már valószínűleg egy másik árkategóriás termék lenne. A készleteket most töltik fel újra, így most megint előrendelhető a DIGOO DG-TH8380 időjárás állomás. Kedvezményt is szereztünk hozzá, így ennek megfelelően 17.2$-ba, azaz ~5300 forintba kerül.

A DIGOO DG-TH8380 időjárás állomást itt találod meg

Kedvezmény kód: 935d63

Banggood vásárlási segédlet

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr8515422274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása