Blitzwolf BW-VP1 projektor teszt

2020. február 01. 08:15 - nezdmitrendelszblog

blitzwolf-bw-vp1-header.jpg

A BlitzWolf BW-VP1 projektor kicsi, olcsó és 720p-ben képes kilőni a falra az estére választott filmet, a focimeccset vagy épp a gyerekeknek a legújabb mesefilmet.

 

Blitzwolf BW-VP1 projektor teszt - Kicsomagolás

 

Mindegy, hogy kicsi vagy nagyméretű az a BlitzWolf kütyü, amit rendeltünk, az unalomig ismert zöld-fehér csomagot kapjuk kézhez, amiben a műanyag habszivacs óvja a HD felbontású projektort és tartozékait. Nincs itt semmi féle csalás, tényleg kicsi a projektor. A 19.78 x 15.2 x 7.45 centiméteres méret mellé 1.1 kilogrammos súly társul. Ha hurcibálni szeretnénk, akkor külön örülni fogunk eme pozitív tulajdonságának. A kiegészítők sora kimerül egy AV kábelben, egy európai szabványú tápkábelben és a mellékelt távirányítóban. Még HDMI kábel sem jár a csomagban, csak egy menetes, állítható talp. A kiegészítők számát látva azt is mondhatnánk, hogy költséghatékonyságból ötös, bár ha ennyire csínnyán bántak a tartozékokkal, akkor már az AV kábel is kikerülhetett volna a csomagból vagy éppenséggel lecserélhették volna egy HDMI-re.

Mindenhol a szürke műanyag borítás uralkodik, itt-ott kicsit megbolondítva, hol függőlegesen csíkozott, hol pontozott textúrával. Semmi extra idom, semmi porgyűjtő hullámos rész, mintha egy tégladarabot fröccsöntöttek volna és abba pakoltak volna bele minden alkatrészt. A frontrészen egy kupak alatt találjuk a fókuszgyűrűvel és trapézkorrekcióval ellátott lencsét. Becsületükre váljék, hogy arra is gondoltak, ha távirányítóval használnánk a projektort, akkor nem ártana, ha előre és hátra is tesznek egy infra vevőt, így ezt is kipipálhatjuk. Oldalra került az AV, VGA és HDMI bemenet, egy USB port és egy audió kimenet. A hátsó panelen a már említett infra mellett a tápcsatlakozó aljzatát találjuk. Körben szellőzőnyílások és a hangszóró rácsa található a kis dobozon. Felülre kerültek a navigációs gombok, amik sajnos elég hangosan kattannak.

   

Blitzwolf BW-VP1 projektor teszt – A nagy próba

 

Szerencsére sok dolog nem kell hozzá, hogy beüzemeljük. Kell a kábele, egy laptop, médialejátszó, játékkonzol vagy szinte bármi más, aminek HDMI kimenete van és kezdődhet a szórakozás. 28 és 100 col közötti képet vetíthetünk ki a falra, azaz egy 90-295 centiméter átmérőjű vizuális élményt kapunk. Mielőtt még valaki azon gondolkodna, hogy akkor miért venne egy 120 centis tévét, amikor akár 295 centiméterben is élvezheti a mozizást, azoknak azt ajánlom, hogy kicsit várjanak még a projektor vásárlással, még be kell számolnom pár dologról. A faltól lévő távolság a minimum és maximum képméret, 1-3 méter között van, így meg kell keresnünk majd azt a helyet, ahol egyáltalán nem fog minket zavarni használat közben a projektor. A szabványos ¼-es menet által akár a plafonra is rögzíthetjük, de mivel csak egy menet található rajta, így bár nem fog leesni a mennyezetről olyan konzolt kell keresnünk, amivel pontosan beállíthatjuk majd a projektor dőlésszögét.

A projektort akár a BlitzWolf BW-BS0 Pro állványra is rögzíthetjük

A kis eszközzel maximálisan 1280 x 720 pixeles képet kapunk, természetesen a bemenet lehet FullHD is, de attól még mindig csak HD felbontású képet fogunk látni. A fókuszgyűrűvel beállíthatjuk a képélességet, lehetőségünk van trapézkorrekcióra is, azonban az itt is észrevehető, hogy a kép középpontja élesebb, mint a széleken. Zoom nincs rajta, ezt ne is keressük, az már más kategória. A gyári adatok szerint a fényerőssége 2800 Lumen. Fénymérővel még most sem rendelkezem, de ha egyre több projektor fog megfordulni nálam, lassan azt is be kell szerezzek. Nappali fény mellett olyan a képe, mint amikor vonaton utazva, egy ködös tájat szemlélnénk. Így kell neki a szürkület, de inkább a teljes esti sötétség, hogy minden részletet láthassunk. Természetesen állíthatjuk a fényerősséget, ami nappal még jótékony hatással is van a képre, de éjszaka minden csak kifakul tőle.

Egy könnyen kezelhető felületet kapunk, amiben minden fontos és egyszerű menüpont elérhető. Van magyar nyelvi támogatás is, de előfordulnak félrefordítások. Nem Android rendszert futtat a kis eszköz, de azért egy-két dolgot így is megtehetünk vele. Például USB porton keresztül lejátszhatunk rajta mp3 fájlokat vagy nézhetünk jpg képeket. Videófájlok közül támogatja az ismertebb mp4, mov és mkv fájlokat is. Azonban volt, amit lejátszott ezek közül a fájlok közül és volt, amit nem. Ahogyan a két hangsáv is használható (egyes videóknál), máskor meg nem választhatunk, sőt olyan is volt, hogy hang nélkül indult el a film. Nekem mondjuk, eszembe nem jutna pendrive-ról filmet nézni rajta keresztül, ha van egy KODI-s médialejátszóm, esetleg laptopom. Nem csak a vezérlés könnyebb egy külső lejátszó által, de sokkal jobban testre szabhatóvá válik így egy média lejátszása. Nem utolsó sorban bármilyen fájlt lejátszhatunk, hiszen a projektor majd csak a képet adja nekünk.

Így azért már látszik, mekkora képmérettel van dolgunk

A beépített hangszóróból előtörő hangok minőségét egy ősrégi televízió hangszórójához tudnám hasonlítani. Erős hangja van, képes ordítani is, de ne várjunk semmilyen audio orgiát, dübörgő mélyeket és kristálypoharakat megcsilingeltető magasakat.

Filmnézésre jól használható, de ne várjunk tőle pengeéles képet, ez mégis csak egy 720p-s projektor. Ha van egy méretes falfelületünk vagy már vászonnal is rendelkezünk, akkor biztos, hogy sokkal nagyobb élményben lesz részünk egy filmet nézve. Főleg, ha a barátokat szeretnénk lenyűgözni, hogy a focimeccset akár 295 centiméteres képátlón izgulhajtuk végig. És biztos, hogy a gyerekeknek is tetszeni fog a nagyméretben való mesenézés. Bár a nagy méret miatt nem érdemes közelről nézni, mert azért már ott vannak a pixelek, de pár méteres távolságból élvezhető. A ventilátor nem igazán csendben teszi a dolgát, de hallottam már ennél rosszabbat. Közvetlenül a projektor mellett ülve olyan hangja van, mintha egy légkeverő lenne mellettünk. Szerencsére filmnézés közben már nem tűnik fel a folyamatos szélzúgás, de először szembetűnő volt.

 

Blitzwolf BW-VP1 projektor teszt – Vélemény

 

A HDMI bemenetnek köszönhetően nem csak TV adást vagy filmet nézhrzünk, de még játékkonzolt is ráköthetünk, így a Playstation vagy XBOX képe is kilőhető a vászonra. Olcsó és akár még európai raktárból is megrendelhetjük. Így nem csak áfa és vámmentesen, hanem rövid szállítási idővel is kézhez kaphatjuk. A gyári adatok szerint az izzó élettartama 50.000 óra, így elvileg jó sokáig gond nélkül használhatjuk a kis projektort. A mindennapokban maradok a TV mellett, de megtartom, mert azért egy-két esetben jó látni, hogy mekkora kép megjelenítésére képes, ha a barátokkal szeretnénk filmezni. Vagy a kertben még a ház falára is vetíthetünk és szinte semmi sem kell hozzá, hogy egy kerti mozit tartsunk. Erre pedig kiválóan alkalmas a Blitzwolf BW-VP1 projektor.

Angliai raktárból a rendelésnél a kedvezmény kódot beírva 74.89$-ba ( 23100 forintba) kerül a Blitzwolf BW-VP1 projektor

Kedvezmény kód: BGHU542

 

Kínai raktárból szintén 74.89$-ba került a kedvezmény kóddal, de itt az áfa és vámmentes szállításhoz az EU Priority Line szállíátst válasszuk

Kedvezmény kód: BGHU542

(Ha kell egy kis segítség, Banggood regisztráció és rendelés menete)

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5715449606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása