Heti szemezgető 159.

2020. február 02. 17:14 - nezdmitrendelszblog

heti_szemezgeto_uj.jpg

Még mindig tart a kínai újév, így nem sok újdonsággal jelentkeztek a nagyobb webáruházak. Azonban mi újra itt vagyunk egy válogatással, amiben hoztunk pár újdonságot is, de pár régi kedvencet is becsempésztünk, amiket szívesen használnánk.

 

usams_usb_hub.jpg

Kicsi, de hasznos az USAMS kiegészítője, amivel a laptopunk USB portját oszthatjuk szét, hogy több eszközt is csatlakoztathassunk hozzá. Három fajtából választhatunk, az USB3.0 csatlakozóval, Type-C és USB+Type-C csatlakozóval ellátott modellből, amivel egy kis multifunkciós eszközként szinte minden számítógéphez csatlakoztathatjuk.

A kis elosztón 1x USB 3.0 és 3x USB2.0 csatlakozó található meg. Akár merevlemezt is csatlakoztathatunk hozzá, hiszen a nagy energiafelvétel miatt még egy microUSB porttal is ellátták a mini hubot, így nagyobb áramfelvétel esetén egy külső adapterről szolgáltathatjuk a meghatóhoz szükséges energiát. Az USAMS USB HUB szerencsére nem kerül sokba, hogy elosszuk a szűkös USB portokat. 7$-t kérnek érte, azaz 2200 forintba kerül.

A USAMS USB HUB-ot itt találod meg

 

 ______________________________________________

 

 

baseus_gravity_linkage.jpg

Biztos sokan vannak olyanok, akik nem szeretnék a mobiltelefonjukat az autó szellőzőjén tartani. A lamelláknak sem tesz jót, mert könnyen letörhetnek. És a nyári klíma és a téli fűtés sem tesz jót a mobiltelefonunknak. Pont emiatt jön jól az új Baseus mobiltelefon tartó!

baseus_gravity_linkage_2.jpg

A Baseus egy gravity, azaz egy olyan tartót rakott össze, amit ha kinyitunk és behelyezzük a telefonunkat, a mobil súlyától az alsó tartó lejjebb csúszik, ezáltal a két oldalsó kar pedig automatikusan rázáródik. Így nem kell különféle gombos, vagy rugós mechanizmussal bajlódnunk. Szerencsére az alsó tartó résznél még a töltőkábelnek is maradt hely.

Nem csak a szélvédőre, hanem a műszerfalra is feltehetjük a vákuumos autós telefontartót, amiért most 12.1$-t (~3700 forintot) kérnek

 

 ______________________________________________

 

 90aa3312-d214-471d-b99d-a4284923889a.jpg

Egyre nagyobb teret hódítanak a vezeték nélküli fülhallgatók. Az Apple által elindult úton sok neves és kis gyártó is elindult már saját termékével. Nálunk is járt már BlitzWolf és Xiaomi vezeték nélküli fülhallgató is. Az új TWS füles a QCY és Xiaomi műhelyéből került ki. A T3 fülhallgató Bluetooth 5.0 vezeték nélküli kapcsolatot használ, aminek hatótávja maximálisan 10 méter lehet. Ez a modell a megszokottaktól eltérően más külsőt kapott, a T3 már inkább hasonlít az Apple AirPods-ra, mint a BlitzWolf FYE3-ra.

90aa3312-d214-471d-b99d-a4284923889a_1.jpg

A fülhallgató szára beépített mikrofonnal rendelkezik. A hosszított forma által, habár nem olyan sokkal, de egy kicsivel mégis közelebb kerül a mikrofon rész a szánkhoz, mint a driver mellé épített mikrofonos fülhallgatók esetében. A vezérléshez érintésérzékeny felületet kapunk, így csak meg kell érintenünk a fülhallgató külső felületét, hogy zeneszámot váltsunk, fogadjuk a bejövő hívásokat vagy szabályozzuk a hangerőt.

A vezeték nélküli Xiaomi QCY T3 TWS fülhallgatókban 60mAh kapacitású akkumulátor kapott helyet, amiket a tárolódobozként is használatos töltőn keresztül láthatunk el energiával. Ez a kis doboz 600mAh kapacitással rendelkezik, így a két fülhallgatót 5 alkalommal tölthetjük fel teljesen általa, mielőtt magát a tartót töltenünk kellene az oldalán található microUSB porton keresztül. A fülhallgató 49$-ba (~15000 forintba) kerül, ami az EU Priority Line szállítással áfa és vámmentesen rendelhető meg.

Az új Xiaomi QCY T3 TWS bluetooth 5.0 fülhallgató

 

 ______________________________________________

 

 

htb1ed5drapok1rjszkbq6x1ixxas.jpg

A HIMO elektromos kerékpárokhoz tervezett lakatot, normál kerékpárokkal is használhatjuk. Elég méretes, 150 centiméter hosszú, spirálisan feltekert 4.5 milliméter vastagságú, sodrott acélból készült. Kívül természetesen gumi és műanyag borítást kapott, hogy ellenálljon az idő vasfogának.

Két kulcsot kapunk hozzá. De természetesen a lakat zárásához, erre nem lesz szükségünk, csak a nyitáshoz. A Xiaomi Mijia HIMO L150 kerékpárlakat 12.2$-ba kerül az AliExpress-en

A Xiaomi Mijia HIMO L150 kerékpárlakatot itt találod meg

 

 ______________________________________________

 


cleargrass_cgd1.jpgEgyszerű, gomb nélküli kialakítást kapott a ClearGrass CGD1, ami Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakoztatható a mobiltelefonunkhoz vagy Bluetooth gateway-hez. A 4800 forintba kerülő órával egyszerre válthatunk ki több eszközt is. A Sensirion érzékelővel a hőmérséklet mérési ± 0,2 ℃, a páratartalom mérési pontossága ± 2%. -9.9 és + 49.9 Celsius fok között képes mérni a hőmérsékletet és 0-99.9 százlék között a páratartalmat.cleargrass_cgd1_3.gif

A kék, zöld és fehér színben választható óra Bluetooth 5.0 kapcsolatot kapott, ezért nincs szüksége gombokra sem az idő beállításához, sem az ébresztő funkcióhoz. Mindent a mobiltelefonunkon keresztül állíthatunk be. Ahhoz, hogy éjszakai is jól láthassuk az időt, csak nyomjuk meg az óra tetejét a talp irányába és bekapcsol a háttérvilágítás. Ennek intenzitását az alkalmazásból több fokozatban is állíthatjuk.

cleargrass_cgd1_4.gif

Az ébresztő beállításához a mobiltelefonunkra van szükségünk. Az óra jelzését követően lehetőség van 10 perc szundi beállítására, kétszer megnyomva az órát pedig kikapcsolhatjuk az ébresztést. 

A Xiaomi ClearGrass CGD1 órát itt találod meg

A Xiaomi ClearGrass CGD1 óra nemrég jelent meg, így az előrendelői akcióban 13.99$-ba, azaz 4300 forintba kerül. Ezzel pedig kiválthajuk a hőmérséklet és páratartalom érzékelő szenzort és az ébresztőórát is.

*A BGFT93 kóddal most egy kicsit olcsóbban vásárolható meg!

 

 ______________________________________________

 

 

qcy_t5_4.jpgMegérkezett a QCY T3 utódja a T5 modell, ami a gyártó ígérete szerint sokkal szebb és karakteresebb hangokat képes visszaadni. Megmaradt a töltőbölcső, a vezeték nélküli kapcsolódás, így még a kábellel sem lesz bajunk. A Xiaomi QCY T5 fülhallgató a legújabb Bluetooth 5.0 technológiát használja, ezáltal támogatja a HFP/HSP/A2DP/AVRCP/AAC/SBC profilokat is. Mindent megkapunk, ami kényelmessé teszi a használatot. Érintésérzékeny vezérlés, hosszított szár és töltés visszajelzés a töltőbölcsőn.

qcy_t5_3.jpg

A fülhallgató kagylószerűen nyitható tokja 380mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amit USB porton keresztül tölthetünk fel. A kis fülhallgatók 40mAh kapacitású akkumulátort kaptak, ami 4-5 óra zenehallgatásra elegendő. IPX4 vízállósággal rendelkezik és nem hangosan kattanó fizikai gombot, hanem érintésérzékeny felületet kapott, amin keresztül válthatunk a zeneszámok között vagy felvethetjük, letehetjük az épp folytatott hívásainkat. Természetesen Android és iOS kompatibilis, így akár a Google hangasszisztenst, Siri-t, de még a Xiao AI rendszert is használhatjuk.

qcy_t5.jpg

A fülhallgatók nagyon könnyűek, csak 4.3 grammot nyomnak. A hosszított szár pedig a telefonhívások lebonyolításában lesz a segítségünkre, hiszen megnyújtott nyaka révén közelebb kerül a beépített mikrofon a szánkhoz. Ezáltal a vonal túlsó felén lévő fél, erőteljesebben, jobban fog hallani minket.

A Xiaomi QCY T5 fülhallgató 30.99$-ba (~9500 forintba) kerül

 

Blitzwolf BW-VP1 projektor teszt – Otthoni mozizás olcsón

blitzwolf-bw-vp1-header.jpg

Több, mint tartalék – Doogee N20 teszt

maxresdefault_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6615448404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása