Kipróbáltuk a legújabb BlitzWolf BW-FYE8 TWS fülhallgatót

2020. február 06. 06:49 - nezdmitrendelszblog

bw-fye8-header.jpg

Több dolog miatt is vártam az új BlitzWolf BW-FYE8 TWS fülhallgatót. Átdolgozott külsőt, fejlett érintésérzékeny vezérlést és DDD (Dual Dynamic Driver) kialakítást kapott a jobb zenei élményért. Jól néz ki és nem is drága, mi kell még?

A tesztpadon már tiszteletét tette nálunk a két tesó, a BW-FYE3 és BW-FYE6 fülhallgató is. Így kíváncsian vártam mit tudott újítani a BlitzWolf ezen a téren. Valami olyasmit vártam, mint a nálunk járt két fülhallgató elegye és ez részben szerencsére meg is valósult.

 

„A BlitzWolf BW-FYE8 doboza a megszokott zöld-fehér színekkel operál. 
A külső nem, de amit a belső rejt, az jól néz ki”

A csomagon belül, a szivacságyban egymás mellett pihen a töltődoboz és a két fülhallgató. Mellettük egy fekete dobozban találunk egy rövid microUSB kábelt és két pár gumiharangot. Ahány BlitzWolf fülhallgató, annyi különböző designt kell megrajzolniuk a tervezőasztalon a tervezőknek. Az eddigi lapos, téglalap alakú doboz terveket lesöpörve az asztalról, egy ovális, magas és igazán minőségi érzést keltő, fém házas tároló dobozt kapunk. Az 500mAh kapacitással rendelkező doboz hátulján a töltésre szolgáló microUSB portot, elöl pedig a márkajelzés felett, a doboz akkumulátorkapacitásának töltésjelzőjét láthatjuk. A tokot felnyitva azonnal felvillannak a visszajelző ledek, hogy jelezz felénk az akkumulátor kapacitást

A BlitzWolf BW-FYE8 TWS fülhallgató a Qualcomm QCC3020 alacsony fogyasztású jelfeldolgozóját használja. Bluetooth 5.0 kapcsolaton keresztül kommunikál, ami természetesen visszafelé kompatibilis, így régebbi telefonunkkal is használhatjuk majd a fülest. AAC, SBC és aptX támogatással is rendelkezik, beépített mikrofonját pedig zajszűréssel is ellátták. Aminek minőségében a hosszított szár segít, hogy ha kicsivel is, de közelebb kerüljön a mikrofon a szánkhoz. A "True Wireless Sound", azaz TWS megoldásnak köszönhetően teljesen vezeték mentesen használhatjuk a fülhallgatónkat. Azaz nincs szükség kábelre a két oldal között, hiszen a zenelejátszó eszközön kívül a páros füles is vezeték nélküli technológiát használ a kapcsolat kialakítására.

IPX5 védelemmel rendelkezik, így egy zivatarban sem kell attól tartanunk, hogy baja esne a fülhallgatónknak. A Dual Dynamic Driver fülhallgató 2 x 6 milliméteres grafén bevonatú meghajtói nem csupán két dinamikus meghajtó, hanem frekvenciaosztásos technológiát is használ. Ezáltal nagyobb hangrészletesség jellemzi az ilyen felépítésű fülhallgatókat. Jobban megjelenhetnek a magas és mély hangok. Éppen ezért alacsony frekvencián a kettős dinamikus meghajtók jobbak, mint a kiegyensúlyozott armatúrás társaik. Ezt láthatjuk is, hogy két meghajtó található meg egymás felett, amik a hangvető csőbe továbbítják a hangot. A gumiharang nem annyira lágy, mint a Mi Hybrid IV fülhallgatómon, cserébe a zöld-szürke színeknek köszönhetően fiatalos megjelenésű. A külső zajokat jól kizárja, hogy csak a zenére koncentráljunk. De én hosszabb használat után lehet, hogy ki fogom cserélni két puhább harangra a gyári megoldást.

Specifikációja szerint az alábbi értékekkel rendelkezik:
  • Impedancia: 16Ohm,
  • Érzékenység: 97dB,
  • Frekvencia: 20Hz-20Khz,
  • Támogatott profilok: HSP/HFP/A2DP/AVRCP,
  • Audio protokoll: Apt-XM/ AAC/ SBC,
  • Súly: 70 gramm,
  • Kapcsolat: Bluetooth 5.0,
  • Töltési idő: 1-2 óra,
  • Használat idő: 4 óra

 

A BW-FYE8 hosszított szárral rendelkezik, így függőlegesen kell behelyeznünk őket a tartójukba. Behelyezéskor azonnal bontják a vezeték nélküli kapcsolatot és elindul a töltésük. Kivételkor automatikusan bekapcsolnak és, ha nem kapcsoltuk le a telefonunkon a Bluetooth-t, akkor másodperceken belül már fel is épül a mobiltelefon és a fülhallgatók közötti vezeték nélküli kapcsolat. Ennyire egyszerű a használatuk, csak az első csatlakozáskor kell engedélyezni a Bluetooth menüben a párosítást, onnan pedig nem lesz semmi más dolgunk, csak használni.

 

A végre működő érintésérzékeny vezérlés!!!...

 

Az „L” alakú, műanyag borítású szár ismét fényes borítást kapott. Alul a töltésre szolgáló két érintkezőt találjuk, a szár oldalán egy apró visszajelző LED található, ami kék, illetve piros színben jelez, ha nem kapcsolódik az eszköz a telefonunkhoz. Ugyan nem kapott semmi jelzést, de a fülhallgató értesítési led feletti része érintésérzékeny. Emlékeztek még a BW-FYE6 modellre, ami bár úgy tűnt érintésérzékeny, mégsem volt az!? Ott kicsit meg kellett kopogtatni a füles felületét, ha váltani szerettünk volna a zeneszámok között. Ezzel szemben a korábbi FYE3 érintésérzékeny volt, így akkor nem is értettem, ezt miért hagyta ki akkor a BlitzWolf…

Szerencsére az FYE8 érintésérzékeny, így nem kell kellemetlenül kopogtatni a felületét. Sőt, a legjobb dolog benne, hogy érintéssel még a hangerőt is szabályozhatjuk. Ez már nagyon hiányzott! Nem csak elindíthatunk, megállíthatunk zeneszámokat egy érintéssel, dupla érintéssel előre és vissza léphetünk, ha a jobb vagy a baloldali fülest megérintjük. Hanem szintén, ha a jobb oldali fülhallgató érintésérzékeny felületét hosszan megérintjük, akkor hangerőt növelhetünk. A baloldali hosszabb megérintésével pedig csökkenthetjük a hangerőt. Ez a funkció már réges-rég óta hiányzott, de végre ezt is tudja, amit sok társa még most sem ismer.

 

„Két meghajtó egy fülesben, a szebb hangokért”

 

Amíg nem indítunk el egy zeneszámot, addig van egy alap, halk, sistergő hangja a füleseknek, ami egy lassú, klasszikus művet hallgatva zavaró lehet. Egy halk fehérzajhoz tudnám hasonlítani, amit szerencsére elnyomnak a hangszerek hangjai. A BW-FYE3 több basszust produkált nála, ám a BW-FYE8 esetében valóban van értelme a két meghajtós megoldásnak, mert jobban érezhető a közép és magas tartomány, nulla hangszínszabályzás esetén is. Ám basszusokból kevesebbet kapunk, míg az FYE3 igazi „leviszi a fejed a mély” kategória, addig az FYE8 ad magasat is, ad közepeket is és ad mélyeket is, ha arra van szükségünk. Aki egy kis equalizerrel szeretné a saját profiljához formálni a karakterisztikáját, az könnyen megteheti, hiszen van benne tartalék bőven. Így még a dobhártyát károsító mélyek is előcsalhatók. +50%-os mélyhang kiemelést is elvisel, de az már rengeteg, én maximum 5-10% pluszt adnék neki. Viszont a hangját nézve szebb képet ad, mint amit a BW-FYE6 produkált. Nem is beszélve az érintésérzékeny vezérlésről, ami ugye ott csak a kopogtatós irányítás működött.

Szerencsére nincs késleltetés, nem fognak csúszni a YouTube videók és filmek hangjai sem. A telefonhoz csatlakoztatva nem volt véletlen kapcsolat bontás vagy akadás sem. Azonban a laptophoz kötve, néha meg-megakadt a lejátszott zene. Körülbelül 10 perc alatt egy másodpercre, viszont ez folyamatosan bekövetkezett bizonyos időközönként. Telefon és táblagép esetében viszont nem tapasztaltam ezt. Lehet valami laptop driver a hiba vagy bezavarja a vezetéknélküli egér, billentyűzet, esetleg WiFi hálózat a fülhallgató frekvenciáját.

Természetesen hívást is bonyolíthatunk a fülhallgatókon keresztül. A töltőcsatlakozók között találjuk meg az apró mikrofonokat, amivel szerencsére mindkét oldal rendelkezik. Zárt környezetben jól használható, a beépített mikrofonon keresztül is jól hallottak minket. Még a városban sétálva sem ütköztem problémába, azonban a hangos tömegközlekedési ezközökön már szinte esélytelen a használatuk. Akkor már kiütközik az a probléma, hogy a mikrofon nem közvetlenül a szánk vonalában található, mint egy mobiltelefon esetében és ilyenkor már a zajszűrés sem segít ezen.

A gyári adatoknak megfelelően hozza a leírásban szereplő 4 óra zenelejátszást, amit teljesen vegyes használattal, egy kis klasszikus, pop, disco egyveleggel ki lehet belőle hozni. Egy Xiaomi Mi 9T Pro mobiltelefont használok, így az értesítési sávon látom, hogy mekkora akkukapacitással rendelkezik a fülhallgató. De ezt a Bluetooth menüből százalékra pontosan is megnézhetjük. A fülhallgatók töltéséhez csak be kell tennünk őket a tokba, amivel maximum 4 alkalommal tölthetjük fel őket a tárololó doboz akkumulátoráról. Utána a töltő doboz akkumulátorát is el kell látnunk energiával. A töltéshez teljesen lemerült állapotban 1 ½-2 órára van szükség. Viszont így a töltőbölcsőnek hála, akár 16 órán keresztül is használhatjuk a fülhallgatókat.

 

BlitzWolf BW-FYE8 TWS fülhallgató vélemény

 

Hogy is tudnám behatárolni a felhasználói élményt és a hangminőséget? Minden tekintetben jobb lett, mint a BlitzWolf BW-FYE6. Fejlett érintésérzékeny vezérlést kapott, amivel még a hangerőt is állíthatjuk. A hangja szebb, mint az FYE6-é. Tisztábban szól, mint az FYE3, viszont nincs benne annyi basszus, mint a halálcsillag külsejű társában. Talán az lenne a legjobb minősítés, ha egy középszerű vezeték nélküli fülhallgatót szeretnél, akkor jó választás a BlitzWolf BW-FYE8. Van ennél sokkal jobb minőségű, sokkal kényelmesebb, sokkal jobb üzemidővel rendelkező füles a piacon. Viszont én emiatt fogom nyugdíjazni az FYE6-ot, annál mindenféleképp jobban szól, így azt már nincs értelme megtartanom, ez a füles jobb nála.

BlitzWolf BW-FYE8 TWS fülhallgató tetszett. Hozta azt a gyártótól elvárható szintet, amit az ára is képvisel. Egyáltalán nincs túlárazva a minőségét tekintve. Egy kis kedvezmény kóddal még a végösszegből is csökkenthetünk, így egyáltalán nem rossz ajánlat az FYE8, ami 36.99$-ba (~11.500 forintba) kerül.

 

A fülhallgatót itt találod meg

Kedvezmény kód: BGFYE8CF

(Limitált kupon: BGFBFye8 amivel 35.99$-ra csökkenthető az ára)

Az EU Priority Line szállítást választva pedig be lehetünk biztosítva, hogy áfa és vámmentesen érkezik meg hozzánk a csomag

 

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr3615460678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabroca 2020.02.23. 08:47:42

Rendeltem egyet, 12465 Ft lesz szállítással együtt, 6-14 munkanap, ajándék vezetékes fülhallgatóval. Kiváncsi vagyok mikor jön és beválik-e.
süti beállítások módosítása