Heti szemezgető 163.

2020. február 29. 08:27 - nezdmitrendelszblog

Az élet apró dolgai

heti_szemezgeto_uj_66.jpg

Itt vagyunk egy újabb válogatással a heti szemezgetőben. 256 és 512GB-os memóriakártya, ételt melegítő ételhordó és még jó pár apróság.

 

 

A Xiaomi Mijia család MMC-W505 nevű új tagja a Bluetooth kapcsolattal ellátott okos lázmérő, ami már a Xiaomi Home alkalmazással is összekapcsolható, így a méréseinket az alkalmazásban tárolhatjuk.

35-42 Celsius fok között képes mérni, ami csupán 30 másodpercig tart. Az LCD kijelzője háttérvilágítást is kapott, így sötétben is jól látható a kijelzőn megjelenő érték. A mobiltelefonunkkal Bluetooth 4.2 kapcsolaton keresztül képes kommunikálni. A telefonos alkalmazásba akár 9 személyt is felvehetünk, így külön beállítható és visszanézhetőek a mért eredmények.

A Xiaomi Mijia lázmérőt itt találod meg

 

_____________________________________________

 

A Samebike elég erősen képes volt meglovagolni az elektromos kerékpározás egyre népszerűbb hullámát, aminek újabb üdvöskéje a 21 sebességgel ellátott kerékpárjuk, ami egy akkumulátor csomagnak köszönhetően tisztán elektromos üzemmódban, akár 35-40 kilométert is megtehetünk vele.

samebike_my-sm26_6.jpg

Az első kerék lengéscsillapítást is kapott, így egy rázósabb útszakaszon is simábban gurulhatunk keresztül. A fékezésben az első és hátsó tárcsafékek segítenek. Az elektromos motor maximálisan 350W teljesítményre képes, amivel az elérhető legnagyobb sebesség 30km/h lehet. Egy feltöltéssel maximálisan 35-40 kilométert tehetünk meg vele tisztán elektromos üzemmódban. Természetesen nem feltétlenül kell használnunk az elektromotor jótékony hatását, így normál üzemmódban is kerékpározhatunk. Azonban lehetőség van kombinált üzemmódra is, amikor mi sem fáradunk annyira, hiszen a tekerésbe besegít az elektromos motor, és így az elektromos hatótáv is kitolható, hiszen nem csak a motor hajtja meg a kerékpárt. Ezzel a móddal akár 70-80 kilométert is megtehetünk, hogy a kerékpározásba besegít az elektromos hajtás.

samebike_my-sm26_2.jpg

A Samebike MY-SM26 elektromos kerékpárt ellátták első és hátsó lámpákkal is, amik az akkumulátorból kapják a működésükhöz szükséges áramot. A kormányon egy apró fedélzeti komputert is kapunk, amivel kijelzi az akkumulátor kapacitását, a sebességünket, a megtett távolságot, stb. A kormányon a markolat felett a fékkarokat, a markolat alatt pedig az elektromos hajtás gázkarát találjuk. Így bármikor, akár csak pár másodpercre is beindíthatjuk az elektromos rásegítést, ha épp egy emelkedőre szeretnénk felhajtani.

samebike_my-sm26_1.jpg

Jó hír, hogy a kerékpár akkumulátora ez kulccsal záródó megoldással eltávolítható, így nem kell az egész kerékpárnak a töltő mellett lennie. Ez főleg akkor jöhet jól, ha munkába járásra használnánk a Samebike MY-SM26 elektromos kerékpárt. Így csak le kell vennünk az akkumulátort, hogy azt a munkahelyünkön feltöltsük. A Samebike MY-SM26 elektromos kerékpár európai raktárból rendelhető, így nem kell áfa, vám költséget fizetnünk, de szerencsére a szállítás is ingyenes.

A kerékpár 789.99$-ba (247.000 forintba) kerül, amit itt találsz meg

 

 _________________________________________

 

A 128GB méretű microSD memóriakártya sem túl gyakori a környezetemben, de a KODAK megfejelte ezt a méretet. Méghozzá úgy, hogy a legnagyobb kapacitással rendelkező kártyájuk, ennek a méretnek a négyszeresét tudja, azaz 512GB-ot!

A CLASS10 U3 V30 A1 sebességgel megáldott kártya a gyári adatok szerint 100MB/s olvasási és 80MB/s írási sebességre képes. Nem csak 512GB-os, hanem a kisebb, már ha lehet ilyet mondani egy 256GB-os kártyáról, de ezt a kisebb kapacitással rendelkező memóriakártyát is megvásárolhatjátok. Méghozzá olcsóbban, ha felhasználjátok a kedvezmény kódot.

A 256GB-os 39.99$, az 512 GB-os 83.99$-ba kerül a kedvezmény kóddal. Az áfa és vámmentes szállításhoz az EU Priority Line opciót válaszd

A Kodak memóriakárátyát itt találod meg

Kupon : BGN227V

 

_______________________________________________

 

  

A Xiaomi számos termékkel képviselteti magát, azonban az adattárolók piaca az a terep, ahol eddig még nem nagyon találkozhattunk ezzel a névvel. Így szinte kötelező volt, hogy megjelenik valamilyen adattárolóval. Most itt van a 64GB kapacitású pendrive-ja. Kíváncsian várjuk mikor mutatja be saját SSD meghajtóját a gyártó.

Megjelenését nézve nem az olcsó műanyagházas vonalat követi a desgin. Fém, azaz alumínium házat kapott, aminek a végén nem csak desgin elemként, hanem a könnyebb hordozhatóság, na meg az USB portból való eltávolíthatóság érdekében egy műbőr pántot is kapott.

A letisztult külsővel rendelkező pendrive 64GB-os kapacitással rendelkezik, így valószínűleg szinte minden felhasználó számára elég lesz ez a kapacitás. A sebességről az USB3.0 csatlakozófelület gondoskodik, hogy gyorsan felmásolhassuk rá a kívánt fájljainkat és a nagy sebességű csatlakozón keresztül visszaolvashassuk az adatokat. A Xiaomi 64GB-os pendrive most olcsóbb, mint korábban volt, jelenleg 14.99$-ba (~4700 forintba) kerül.

A Xiaomi 64GB-os pendrive-ot itt találod meg

 

________________________________________________

 

 12V-24V/110V-240V 1.2L EU Plug Portable Removable Electric Lunch Box Car School Office Bento Box Food Heater Box

Az nem újdonság, hogy a munkahelyre csomagolt ebédünket egy ételhordóban vigyük magunkkal. A helyzet akkor válik kellemetlenné, amikor azt nem tudjuk megmelegíteni. Erre kínál megoldást ez az elektromos ételhordó.

Az ételhordó 1.2 literes kapacitással rendelkezik és 40W teljesítményű fűtőszálat kapott. A csomagban kapunk hozzá egy európai szabványú hálózati kábelt és egy szivargyújtós vezetéket.

A fűhető ételhordót itt találod meg

Kupon : BGLunch98

 

________________________________________________

 

 

Xiaomi Era Clean ultrahamg alapú tisztítója egy szempillantás alatt tisztává varázsolja az ékszereinket, óráinkat, szemüvegeinket. Mi is kipróbáltuk a terméket. Csak fel kell töltenünk vízzel, bele kell tennünk a tisztítani kívánt tárgyat. A 45.000Hz rezgés által képes eltávolítani a kosz és olajszennyeződést, az ujjlenyomatokat. Így szemüvegeket, órákat, karkötőket, nyakláncokat is tisztíthatunk vele. A nagy rezgésszámnak köszönhetően 50-500 mikron méretű kavitációs buborékok keletkeznek, amik bejutnak a résekbe, repedésekbe és ott fejtik ki a hatásukat. Azt nem mondom, hogy maradéktalanul sikerült kirezegtetni a legkisebb résből is az oda ragadt szennyeződést, de nem végzett rossz munkát.

A Xiaomi Era Clean ultrahangos tisztító 27$-ba (~8500 forintba) kerül

 

____________________________________________

 

 

A legújabb Xiaomi Mijia T300 elektromos fogkefe megint egy újabb gyöngyszem a Xiaomi higiéniás termékei között. Az elsősorban az olcsóságáról híres (valóban nagyon olcsó, hiszen 2800 forintba kerülő) T100 modell utódjának tekinthető.

Egy letisztul megjelenésű, szónikus, elektromos fogkefét kapunk, a T100 modellhez képest kissé átszabott külsővel. Két erősségi (sebesség) fokozattal, egy váltakozó és egy normál, 31.000 rezgés/perc erősséggel. IPX7 vízálló kivitelt kapott, a fogkefe 30 másodpercenként jelez, hogy váltsunk fogást és 2 perc, azaz az ideális fogmosási idő után automatikusan lekapcsol. A beépített akkumulátora napi kétszeres használat mellett is 25 napra elegendő energiát biztosít.

Nem csak a magasabb rezgésszám újdonság az előző modellhez képest, hanem a fogkefére helyezhető gyűrűk is, amivel meg tudjuk különböztetni a Xiaomi Mijia T300-at a család többi tagjának hasonló fogkeféjétől.

A beépített akkumulátorát már nem microUSB, hanem USB Type-C porton keresztül tölthetjük fel. mindössze 4 óra töltési idő alatt, 25 napra elegendő energiával láthatjuk el a beépített telepet.

Még kapható a kisteső, az előd T100 modell is, méghozzá igen jó áron a maga 2800 forintos árcédulájával, így a dönts már csak rajtunk áll, hogy melyikkel szeretnénk meglepni magunkat.

Az új, Type-C csatlakozós Xiaomi Mijia T300 modell 29.99$-ba kerül

A Xiaomi Mijia T100 8.79$-ba kerül

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5615496678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása