Xiaomi Smartmi maszk sportoláshoz

2020. március 24. 19:42 - nezdmitrendelszblog

 

A Xiaomi főként a városban sportolni vágyóknak tervezte meg a Xiaomi Smartmi maszkját, amivel az apró, szemmel láthatatlan port és szennyeződést szűrhetjük ki a PM2.5-ös szűrőjének köszönhetően.

Mi ez az PM2.5-ös érték? Azt gondolom senkinek sem lesz újdonság, ha azt mondom, hogy a mikrométer, a milliméter ezred része. A 100 mikron méretű részecskéket, azaz az egy tized milliméter nagyságú apró szennyeződések már könnyedén szállnak a levegőben, így be tudjuk lélegezni őket, de ezek még túl nagyon ahhoz, hogy komolyabb gondot okozzanak. Megtapadnak az orrüregben, a nyálkahártyákon, és ha kifújjuk az orrunkat, akkor főként ezeket az apró oda nem illő szennyeződéseket távolítjuk el. A baj akkor kezdődik, ha nem 100 mikronos szemcsékről beszélünk, hanem 10 vagy 2.5 mikron méretű részecskékről. A 4 mikron alatti méretűek már bejutnak a tüdőbe is, a 2.5 mikron méretűek viszont nem csak, hogy bejutnak, de nehezen is ürülnek ki onnan.

Az ívelt kialakítással rendelkező Xiaomi Smartmi maszk, 97%-os hatékonysággal szűri meg a 2.5 mikron feletti részecskéket. A maszk 9.69$-ba kerül, amit itt vásárolhatsz meg.

Szólj hozzá!
Címkék: tech tomtop

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr8615552974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása