BlitzWolf 256GB-os BW-PSSD1 külső SSD teszt

2020. április 17. 06:47 - nezdmitrendelszblog

Még az előrendelői akció folyamán beraktam a kosárba a BlitzWolf BW-PSSD1 SSD meghajtóját. Így, ha te is az elsők között rendelted meg, akkor valószínűleg már a te asztalodon is ott van a gyártó legújabb flash alapú tárolója. Nem sokkal nagyobb, mint egy pendrive, de annál sokkal gyorsabb. A 256GB-os méret pedig sokaknak több, mint elegendő.

 

256GB-os BlitzWolf BW-PSSD1 SSD teszt – Kicsomagolás

 

A BlitzWolf-tól megszokott módon, újfent egy nem annyira extravagáns és túlgondolt zöld-fehér dobozt kapunk, amiben egy kis szivacs ágyon ül az alumínium házzal rendelkező SSD. Alatta egy kábelt találunk, amivel a Type-C porttal rendelkező meghajtót csatlakoztathatjuk a szabványos USB portunkhoz. De szerencsére gondoltak azokra is, akik már csak a modern Type-C porttal rendelkeznek, így kapunk egy átalakítót is, amivel a kábel szabványos USB végét alakíthatjuk át.

A BlitzWolf BW-PSSD1 SSD már az USB 3.1 szabványnál tart. Természetesen visszafelé kompatibilis, így akkor sem kell kétségbe esnünk, ha a számítógépünk csak az USB2.0 kapcsolatot támogatja. A gyári adatok szerint maximálisan 430MB/s olvasási és 370MB/s írási sebességet érhetünk el. A meghajtó pehelykönnyű, csupán 30 grammot nyom. Mérete 10 x 29.5 x 9 milliméter. Így nem csak a nadrág, de akár az ing zsebében is hordható. Kis méretének köszönhetően az ultrabookom táskájában is úgy el tud bújni, hogy külsőre semmi dudorodás sem vehető észre a táskán.

Simán elbújik egy táskában

Az alumínium borítás és a könnyű súly nem ad olyan masszív érzetet, mintha egy fémtömböt tartanánk a kezünkben, de ez az alumínium borítás felel a termelt hő leadáséért is. Hátul csak a főbb adatokat találjuk, az elülső felén az USB Type-C port kapott helyet, a túloldalon pedig csak egy rácsozott műanyag borítás zárja le a meghajtó végét.

A számítógéphez csatlakoztatva azonnal láthatóvá vált a meghajtó, ami exFAT fájlrendszerre formázva érkezett. Jöhetett a szokásos CrystalDiskMark benchmark, majd az éles teszt, ami a valóélet-beli használatot imitálta. Így a meghajtóra felmásoltam 6 darab 30GB-os fájlt.

A CrystalDiskMark benchmark majdnem hozta azt a gyári értéket, amit a BlitzWolf is megadott a sajtóanyagban. De egy teszt nem teszt és nem mindig szabad hinni a benchmark alkalmazásoknak sem. Így jöhetett a Total Commander, amivel addig másoltam a fájlokat az SSD-re, amíg az meg nem telt.

A másolás indulásakor szemlátomást igazán kellemes sebességet tudott hozni. A közelébe sem ért a valós megadott sebesség értéknek, de a körülbelüli 200MB/s sem mondható annyira rossznak. Azonban itt jött el az a pillanat, amire a benchmark nem jelzett ki. Mégpedig az, hogy ha huzamosabb ideig másolunk a meghajtóra, akkor egy idő után a sebesség képes elég durván visszaesni. Az alumínium ház viszonylag gyorsan képes felmelegedni, ilyenkor körülbelül 45 Celsius fokossá válik és ekkor következik be a sebesség csökkenés is. A kezdeti 200MB/s körüli sebességet tartva, később szépen csökkent ez az érték, majd a leglassabb másolási érték 50MB/s körülire állt be. Ez pedig sajnos köszönő viszonyban sincs a gyártó által megadott értékekkel. De azért vagyunk itt mi, hogy kipróbáljuk az új termékeket, amik érdekelhetnek benneteket. Ha kicsit hagytam pihenni a meghajtót, hogy hüljön és újra másoltam rá, akkor megint a 200MB/s értékkel pörgött, így a melegedés okozza a lassulást.

Az olvasási értékeket nézve nem volt gond vele. Természetesen a megadott 430MB/s a gyártónál is a maximum maximuma, amit optimális körülmények között, laboratóriumi tesztekben biztosan produkálni képes az SSD. Ám mivel az átlag felhasználó roppant egyszerű módon csak otthon vagy a munkahelyén szeretné használni az eszközt, ezért kellenek az egyéb mérések is. Az olvasási tesztben szerencsére nem volt akkora sebesség csökkenés, mint írás közben, itt konstans 200MB/s körüli sebességet mértem.

 

256GB-os BlitzWolf BW-PSSD1 SSD teszt – Vélemény

 

A gyártó legújabb külső SSD meghajtója után felemás érzéseim vannak. Sajnálom, hogy a sebességét nem képes fixen tartani, hanem a kezdeti, átlagosnak nevezhető adatátvitelről képes drasztikusan csökkenni a sebessége. A meghajtó szerencsére megvásárolható európai (CZ) raktárból is, amire kedvezmény kódunk is van. Így nem csak olcsóbban, de áfa/vámmentesen rendelhető meg, rövid szállítási idővel, a szállítás pedig ingyenes. A kedvezmény kóddal 49.99$-ba (16.400 forintba) kerül a BlitzWolf BW-PSSD1 SSD.

A BlitzWolf BW-PSSD1 külső SSD meghajtót itt találod meg

Kedvezmény kód: BGN428W  

Ezen az oldalon külsö és belső BlitzWolf SSD meghajtókat is találsz

(Ha kínai raktárból rendelsz, akkor az EU Priority Line szállítás áfa és vámmentes)

 

Akció kereső – Banggood & Gearbest kuponok, akciók 2020.04.14.

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on

A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5715617436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása