18W-os Bakeey vezeték nélküli töltő teszt

2020. május 15. 07:46 - nezdmitrendelszblog

Ha korábban valaki azt mondta volna nekem, hogy majd egy eszközzel feltölthetem a mobiltelefonomat, okosórámat és a vezeték nélküli fülhallgatómat, valószínűleg jót nevettem volna rajta. Most pedig itt van a Bakeey vezeték nélküli töltője, amivel mindezt megoldhatjuk.

 

Az Androidos okosórák és mobiltelefonok mellett rendelkezem Apple eszközökkel is. Így az előző tesztben kipróbált, ugyancsak Bakeey töltőállomás után kíváncsian vártam, mikor érkezik meg hozzám a gyártó újabb terméke.

A névadásban kissé vérszegény gyártó csak Bakeey 10W Qi wireless charger-nek nevezte az előd modellt, a mostani pedig a Bakeey 18W nevet kapta. A két töltő külsőre teljesen különbözik. Míg az előző modell szürke színben olyan volt, mint egy futurisztikus töltő mindenes, addig az új modell csak egy fehér színű ovális lapformával örvendeztetheti meg a minimalista stílust kedvelőket. Mondanom sem kell, hogy ez a minimalista megoldás nekem sokkal jobban tetszik.

 

Kicsomagolás

 

Egy lapos dobozban kapjuk meg a terméket, ami mellé egy USB Type-C végű kábelt és egy angol/kínai nyelvű leírást kapunk. Ez a töltőpad is elsősorban az Apple termékekre fókuszál. Azonban mivel a Qi szabvány nem csak egy gyártó privilégiuma, így ugyanúgy feltölthetjük róla Android rendszerű mobiltelefonunkat is vagy akár bármilyen vezeték nélküli töltést támogató fülhallgatót is.

Mivel a megrendelt vezeték nélküli fülhallgatóim (mert nem csak egy jön tesztre � ) még nem érkeztek meg, így amint nálam lesznek, frissíteni fogom ezt a cikket.

Az ovális, hófehér töltőpad 20 x 9,2 x 1 centiméteres méretekkel rendelkezik, egy szürke csík fut körbe oldalt. Az alján gumitalpakat kapunk, hogy még véletlenül se karcoljuk össze a bútorunkat. Három eszközt tölthetünk róla, melyek helyét ikonokkal jelöltek. A mobiltelefont baloldalra, a vezeték nélkül tölthető fülhallgatót középre, az Apple Watch okosórát pedig jobb oldalra, a gyári Apple töltőhöz hasonló kis mélyedése helyezhetjük bele.

Elöl egy visszajelző ledet is kapunk, ami üresjáratban nem világít, de amint ráteszünk egy eszközt és elkezdi tölteni, felvillan és addig világít, amíg fel nem tölti azt. Ez egy jó ötlet volt a gyártó részéről, és az is, hogy a narancssárga fény nem világít erősen, így éjszaka sem zavaró.

 

A nagy próba

 

A Bakeey töltőjének ahhoz, hogy minden eszközt egyszerre képes legyen feltölteni a lehető leghamarabb, 18W-ra képes töltőhöz kell csatlakoztatnunk. Mivel a kedvenc BlitzWolf telefon töltőm ennyit képes kiadni magából, ezért megint ő segített a teszt elkészítésében. Az egy kábeles megoldásnak köszönhetően nincs szükség egy csomó vezetékre az asztal körül, éppen ezért tetszik a Bakeey vezeték nélküli megoldása.

A gyártói adatok szerint a mobiltelefon töltéséhez maximum 10W-ot képes leadni, ám az Apple iPhone 11 mobiltelefon csak 7.5W-ot képes felvenni. Az Apple Watch órát 2W-tal, vezeték nélkül tölthető fülhallgatókat pedig 2.5 és 5W-tal képes tölteni. A leírás szerint maximum 8mm távolság lehet a töltő és a mobiltelefon között. De szerencsére nincs olyan vastag telefon tok, ami átlépné ezt a határt. A mobilt ráhelyezve, felvillant a töltőpad visszajelzője és egyidejűleg a telefonom is jelezte, hogy megindult a töltési folyamat. Kábelen keresztül majdnem 3 óra kell, hogy feltöltsem a telefonomat a gyári, 5W-ra képes töltőjével. A vezeték nélküli töltés pedig 25%-ról 100%-ra 2.5 órán át tartott. Ez az érték még mindig eltér egy gyorstöltős, kábeles megoldástól, de még mindig gyorsabb, mint a készülék mellé csomagolt 5W teljesítményű adapterrel.

Azonban amíg az Apple Watch töltése nagyon lassúnak bizonyult a korábbi Bakeey töltővel, a maga 5-6 órás idejével, itt 2 órával számolhatunk, ami szinte a gyári értéket hozza.

 

Vélemény

 

Nekem az egyszerű kivitelű minimalista stílusával, sokkal jobban tetszik ez a töltőállomás, mint a korábbi modell. Egyszerű, de mobiltelefont, okosórát és fülhallgatót is tölthetünk róla. Nem kell a kábelekkel bajlódni, nem kell egyszerre több vezetéket és adaptert használnunk. Így a két nálam járt modell közül ez fog nálam maradni, ebben biztos vagyok. A Bakeey vezeték nélküli töltő mindenese bár nem tűnik túl olcsónak, de ha belegondolunk mennyi plusz kábel és adapter vásárlását és használatát ússzuk meg vele, már nem is tűnik olyan soknak a 28.31$-os (9.200 forintos) ár.

A Bakeey vezeték nélküli töltőállomást itt találod meg

A többi vezeték nélküli töltőt itt találod meg

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!
Címkék: tech Bakeey

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr1715695768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása