Tronsmart Onyx Ace vezeték nélküli fülhallgató teszt

2020. július 21. 07:38 - nezdmitrendelszblog

aptX/AAC/SBC támogatással érkezett a Tronsmart Onyx Ace, ami nem a szilikon párnás agyba dugós kivitelt, hanem a half in-ear megoldást képviseli.

 

Tronsmart Onyx Ace – Kicsomagolás

 

A lila-fehér színösszeállítással rendelkező doboz bőszen hirdeti, hogy a beszélgetés javítása érdekében négy mikrofonnal is rendelkezik az Onyx Ace. A beltartalom kellemes, bár nem ad semmi extrát, a fedelet leemelve egy műanyag előlap fedi a kiegészítőket, így a fülhallgató párost és a töltő tokot.

A töltőbölcső pajzsszerű formája fehér-ezüst színekben pompázik. A Tronsmart logó felett a töltöttség visszajelzést találjuk, ami négy apró hófehér ledet kapott. A fedél felnyitásakor és töltéskor felvillanak az apró visszajelzők, hogy lássuk a tok akkumulátor kapaciását. Ha behelyezzük a füleseket, a töltési folyamatról az alsó és felső LED villan fel és ad nekünk visszajelzést.

A tok alján a töltésre szolgáló USB Type-C portot találjuk. Sajnos itt sem úgy oldották meg a tokot, hogy ha kinyitjuk azt és megdöntjük, ne csukódjon le a teteje, pedig jó lett volna, ha ezt megvoldják.

A fülhallgató páros nagyon könnyű lett. mindkettő kapott egy fehér visszajelző ledet. A szár alján, a töltőcsatlakozók között találjuk a beszélgetési mikrofont, a zajszűrésért felelős pedig az ezüstszínű érintésérzékeny felület tetején kapott helyet.

 

Tronsmart Onyx Ace

 

Kialakítását tekintve jól illeszkedik a fülbe a Tronsmart Onyx Ace. A mobiltelefonnal gyorsan összepárosodott, ha ezen a lépésen túljutottunk, akkor mihelyst felnyitjuk a töltőbölcsőt, a fülesek azonnal aktiválódnak és csatlakoznak a telefonunkhoz.

Első ránézésre nem úgy tűnik, de kisebb és könnyebb, mint a Baseus Encok W04 Pro. A kialakítását tekintve valahogy jobban illeszkedik a fülembe, mint a Baseus terméke. A hangját nézve, hiába nem earbuds megoldást alkalmaztak, ami jobban kizárja a külső zajokat és a gumiharangnak köszönhetően koncentráltabban juttatja el a hangokat a fülbe. Mégsem éreztem kevésnek a mélyeket, ami kellemes meglepetés volt. Bár magasakból nem kapunk olyan sokat, azért szerencsére a mélyeket kihallani a muzsikákból, de nincs meg az a dobhártya rezegtető basszus, mint egy komolyabb earbuds füles esetén. Kicsit babráltam a hangszínen és egy rockosabb profilt kiválasztva már kezdtek helyén lenni a dolgok. Így azt kell, hogy mondjam, jobban szól, mint a Baseus Encok W04 Pro.

A gumiharang nélküli kialakításnak köszönhetően nincs az a hosszú távon érezhető bedugult fül utánérzése az embernek. Ez persze lehet jó és rossz is, például így a külső zajokat nem zárja ki annyira, mint az earbuds társai. A 13 milliméteres driverekkel rendelkező fülhallgató támogatja a Qualcomm® aptX™ technológiáját is, emellett AAC támogatással is rendelkezik, amelynek az iOS eszközököket használók örülhetnek.

A leírása szerint összesen négy mikrofont kapott, amiből kettő a jobb és baloldalon található beszélgetésért, a másik kettő pedig a zajszűrésért felel. Tény, hogy jobban kiszűri a zajokat, mint a Baseus terméke, amit nem nehéz, túlszárnyalni mert az nem kapott zajszűrést. Itt sem úgy működik, hogy egy mellettünk elrobogó vonat hangját is kizárja, de beszélgetés közben, a másik félnél tompábban hallhatóak a körülöttünk lévő külső zajok. A beszélgetési minőséggel nem volt gond, de persze ezt beárnyékolja a TWS füles technológia, hogy a mikrofon nem a szánk közelében van, mint eg vezetékes példánynál, hanem az a fülünk alatt kapott helyet. De mindenféleképpen nagy előny, hogy a Baseus csak egy mikrofonnal rendelkezett, a Tronsmart Onyx Ace pedig kettőt kapott.

A vezérlést a jobb és baloldalon is található érintésérzékeny felület felel. Ennek köszönhetően állítható a hangerő, amit sajnos az érintésérzékeny felületnek köszönhetően véletlenül is irányíthatjuk, ha csak épp megigazítanánk a fülünkben a fülest. Válthatunk a zeneszámok között, fogadhatjuk és letehetjük a hívásokat és használhatunk hangasszisztenst is.

Tronsmart Onyx Ace Bluetooth 5.0 TWS Earphones 4 Microphones Qualcomm QCC3020 Independent Usage aptX/AAC/SBC 24H Playtime Siri Google Assistant IPX5 - White

Az alacsony energiaigénnyel rendelkező Bluetooth 5.0 kapcsolat természetesen visszafelé kompatibilis. Egy feltöltéssel a gyártói adatok szerint 5 órán át használhatunk, amit tud is az Onyx Ace. A töltőbölcsővel pedig akár 24 óra zenelejátszást is elérhetünk vele. A tokot és füleseket körülbelül 90 perc alatt tölthetjük fel. Míg a fülhallgatókat csak bele kell helyeznünk a pajzs formájú tokba, magát a tokot USB Type-C porton keresztül láthatjuk el energiával. A semi-in-ear kialakításával akár még sportolhatunk is, engem nem hagyott cserben intenzív mozgás közben sem. Az IPX5 tulajdonságának köszönhetően azt is kibírja, ha séta közben elkapna minket egy nyári zápor.

 

Tronsmart Onyx Ace – Vélemény

 

Akik nem szeretik a gumi harangos, fülbe dugós megoldásokat, azok meg lesznek elégedve a Tronsmart Onyx Ace tudásával. Árát nézve olcsóbb, mint a Baseus terméke, a hangja pedig jobb nála, így azt hiszem egyértelmű, hogy a két versenyző közül nálam a Tronsmart Onyx Ace a befutó. A Geekbuying-nak köszönhetően európai raktárból rendelhető meg a fekete és fehér modell, méghozzá ingyenes szállítással. Így pedig 29.39$-ba, azaz 9200 forintba kerül, ami egyáltalán nem rossz ár érte.

A  Tronsmart Onyx Ace fülhallgatót itt találod meg

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on

A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr5016040000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása