Xiaomi okos otthon ... Xiaomi smart home

2016. október 09. 19:14 - nezdmitrendelszblog

A Xiaomi-t mint gyártót sokan a mobiltelefonjaik és a méltán híres okos-karkötőik miatt ismerik, pedig nem csak ezen a piacon vetették meg a lábukat. A mindenki által ismert Mi és Redmi széria tagjait sok ember használja megelégedéssel. Sokan szeretik az okostelefonok MIUI felületét. A nemrég bemutatott Mi Band 2 fitnesz karkötő elődje is 20 millió eladással büszkélkedhetett. De találunk nálunk okos mérleget, okos levegő tisztítót, Androidos multimédia boxot, az általam is tesztelt külső akkumulátort, fülhallgatót. Ha nem is minden piaci szegmensben, de jó pár téren megvetették a lábukat és ahol megjelennek, ott biztosan tudnak valami újat mutatni. Most, ahogy körülnéztem az interneten, láttam meg, hogy az otthonok felokosítására is vannak ötleteik. 

Xiaomi Smart Home



Először, amikor csak a képeket néztem a termékről, illetve termékekről, (mert akkor még nem állt össze a fejemben, hogy ez egy kvázi ökoszisztémává bővíthető) megmondom őszintén fogalmam sem volt, hogy mi lehet az, amit éppen látok. A leírás elolvasása után kezdett valami összeállni a fejemben és áthelyeztem a látottakat/olvasottakat a saját környezetembe és nem is gondoltam rossz dolognak. Hát ez az, amiért most TE ezt olvasod.
Röviden úgy tudnám szemléltetni, hogy adott egy ingatlan, legyen az a házad, lakásod, a koleszban a szobád vagy altbérleted, bármi... Mindenki szeretné biztonságban tudni a személyes dolgait. Valaki körbekamerázza a házát, vesz egy kutyát, riasztót szereltet be, ezzel szemben a Xiaomi termékcsaláddal kis összegből, tudod védeni a személyes dolgaidat. Tehetsz fel mozgásérzékelős szenzorokat, hogy tudd, mikor megy be valaki a házadba, de tehetsz fel kamerát is, hogy lásd mi történik a házzal amikor távol vagy. Rakhatsz az ajtódra, de akár az ablakodra is érzékelőt, hogy megtudd ki mikor nyitja ki azokat, sőt még a hűtő ajtajára is felrakhatod, hogy lásd a gyermeked mikor megy éjszaka a szülinapi tortájából repetáért.

Mindezek vezérléséért a Xiaomi Gateway felel, egyfajta központi vezérlő, amit csak be kell dugni a konnektorodba, csatlakoztatni a wifi hálózatodhoz, hogy minden komponenssel kommunikálni tudjon, összepárosítani az okostelefonoddal és már kész is. Maga az egység jelenleg amit eddig láttam sajnos nem kapható EU szabványú aljzattal, tehát be kell szereznünk hozzá egy átalakítót, ami az amerikai típusról alakítja át a saját konnektorunkba illő csatlakozóra, nem kell megijedni ez nem egy nagy tétel. 100-240V között használható, úgyhogy emiatt sem kell aggódni. 16 millió szín megjelenítésére képes, egyenként variálhatunk kedvünkre milyen legyen az alap színeSegítségével, ha a mozgásérzékelő szenzor előtt valaki elhalad, képes a Gateway a látható és hallható jelzésen kívül riasztást küldeni telefonunkra is, hogy valaki behatolt a helyiségbe. Ugyan így igaz ez az ajtóra vagy az ablakra rakható nyitás szenzorról is, itt is képes a jelzésre. Emellett a hozzá vásárolt kamerával fel is vehetjük a behatolót. 



Ha a mozgásérzékelőt például a hálónkba tesszük, akkor a Gateway képes felkapcsolni és világítani, hogy ne a sötétben botorkáljunk. Mindezek mellett kapható hozzá egy okos gomb is, amivel minden funkciót egyetlen gombnyomással aktiválhatunk, legyen az egy riasztás törlése, az összes eszköz engedélyezése. Ha megvesszük hozzá az konnektorba dugható okos elosztót, akkor például az éjjeliszekrényen lévő gomb megnyomásával elindíthatjuk a kávéfőzőt, lámpát, tv-t kapcsolhatunk le és fel. Tehát szinte mindent megcsinálhatunk. Bizonyos kereteken belül csak a képzeletünk szab határt.



A kezdő csomagban a Gateway és egy ajtó és egy ablak nyitó szenzor kapunk. Mindezek mellé megvásárolható a mozgásérzékelő szenzor, az okos gomb, kamera, okos hő- és páratartalom mérő, levegő tisztító, stb..., amire csak szükségünk van. Annyi eszközt csatlakoztatunk hozzá amennyit szeretnénk. 

A termék linkje

Alant a sok kiegészítőből pár darab.

Okos gomb

Mozgásérzékelő szenzor
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr8212064017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása