LEAGOO KIICAA MIX - Árból ötös, kijelzőből 5.5-es

2017. október 06. 10:05 - nezdmitrendelszblog

1_26.jpg
Nem szeretnék nagy szavakat használni, de a Leagoo KIICAA MIX a legolcsóbb olyan mobiltelefon, ami a Xiaomi Mi MIX-el kezdődően olyan vékony kijelző méretekkel rendelkezik, amiért pár évvel ezelőtt csak ámultunk és bámultunk volna. Le is lövöm a meglepetést, hiszen 109$-ba kerül, és ez nem elírás. Átszámolva tehát 28.000 jó magyar forintba kerül. De, hogy mit is ad ennyi pénzért?
 

Az első dolog, ami feltűnik egy ilyen telefonon, hogy más. És elkezd az ember gondolkodni, hogy oké ez egy telefon, de valami mégis olyan fura rajta. Ekkor esik le a tantusz, hogy ez valami új, valami más. Kicsit fura, de jó. A MIX kijelzője egy SHARP gyártmányú 5.5 colos IPS panel, ami FULL HD, azaz 1920 x 1080 pixel felbontású. Ezen az áron már ez is újdonság, hiszen nem szoktak egy ilyen alacsony árú készülékbe 401ppi-s FULL HD panelt rakni. De a Leagoo tovább megy ennél, hiszen voltak olyan merészek, hogy a mostani trendeknek megfelelően vékony kjelzőkerettel látták el két oldalt és felül is a MIX-et. Így nincs az a jól megszokott kijelző mellé épített vastag oldalak. Így sikerült elérniük, hogy hiába a nagy képernyő, mégis egy aránylag kis telefont alkottak a kávák lehagyásával. A telefon mérete 14.17 x 7.58 x 0.79 cm, súlya 158 gramm.

A készülék meghajtásáról egy MediaTek MT6750T processzor gondoskodik. Ilyen processzor dolgozik a korábban bemutatott Ulefone MIX-ben és az UMiDIGI Crystal-ban is. Ez a processzor egy nyolc magos egység, aminek maximális órajele 1.5GHz. A memória sem szűkös, hiszen 3 GB-ot kapunk, a tárhely mérete pedig 32 GB, amit 256 GB-ig tovább bővíthetünk memóriakártyával. 
Nem spóroltak ki semmit sem a telefonból. Az előlapra került a Home gombba épített ujjlenyomat olvasó. A szelfizni vágyók az előlapi 13 megapixeles kamerának örülhetnek. A hátlapra egy 13 + 2 megapixeles dupla optika páros került LED villanóval. Belül a 802.11b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0, GPS is a repertoár részét képezi. Nagyon jó hír, hogy ennyi pénzért támogatja a magyarországi B20-as LTE-t is, illetve egyeszerre két NANO SIM kártyát képes kezelni. Akkumulátora 3000mAh kapacitású, amit már a modern USB Type-C porton keresztül tölthetünk. A készüléken Android 7.0 fut, amin választható a magyar nyelv is. Pozitív hozzáállás a gyártó részéről, hogy a csomagban mellékel egy USB Type-C portos fülhallgatót és egy szilikon tokot is. 
8_4.jpg
Az EU Express szállításnak köszönhetően nem kell a telefonra áfát fizetni, amivel nagyon sokat spórolhatunk. Remek ajándék lehet már a karácsonyfa alá is.
 

A terméket itt tekintheted meg

Vagy akár egy kattintással meg is oszthatod
 
 
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr4412933029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrperfect 2017.10.10. 21:59:51

kérdés: hol van a hangszóró ebben?

nezdmitrendelszblog · www.nezdmitrendelsz.blog.hu 2017.10.10. 22:53:49

@mrperfect: A beszélgetési hangszóró a készülék tetején kapott helyet, a másodlagos hangszóró a telefon alján.
süti beállítások módosítása