Mini M8S TV Box... Multimédia doboz

2016. július 29. 17:52 - nezdmitrendelszblog

Szeretnék egy ilyet. Egy ilyet szeretnék, de nagyon. Ilyen és ehhez hasonló gondolatok járnak most a fejemben. Sőt, most szereztem nektek egy kis kedvezményt rá, úgyhogy gyorsan csapjatok le rá. A kütyük nemzedékévé válunk lassan és szinte elkerülhetetlen, hogy ne vegyenek körbe minket a kis világunk műszaki cikkeinek újdonsült tagjai, hogy ráébresszenek arra, hogy ez kell, és folyamatosan ezt sulykolja, hogy szinte már nekem kellemetlen, hogy mégis, hogy a fenébe éltem eddig nélküle???
Persze nem kell és nem is szabad így élni, hogy tárgyakhoz ennyire kötődjünk és semelyik műszaki cikk sem lehet ennyire fontos egy ember életben. Ez is csak egy kis könnyebbséget ad a mindennapokban.
Lassan minden okossá válik. Okostelefon, okos autó, okos mosógép, okos tv. De álljunk meg itt egy szóra. Hát az én tévém nem is okos. Ha jól emlékszem idén tölti a 6. évét. Nagyon jól szuperál most is, 40"-os, FULL HD-s, lejátssza merevlemezről a zenéket, filmeket, képeket, de...
És ott az a "de", hogy miért nem kezeli rendesen a feliratokat, hiába állítom át a régiót, hiába konvertálom át más formátumba. Nem tudok YouTube-ot nézni a TV-n, nem lehet a telefonnal készített képeket, videókat megnézni, mert nem támogatja a funkciót és még sorolhatnám.
Na de itt jön a képbe ez a TV Box.


 A neve Mini M8S és mindent tud, amire nekem szükségem lenne. Először is a mérete: 11.00 x 11.00 x 1.70 cm. Egy kis lapos fekete dobozka, aminek a hátulján található egy szabványos USB 2.0 port, egy HDMI 4.0 (4K videó támogatás 60fps mellett), 10/100Mbit-es LAN és egy SPDIF kimenet a táp csatlakozó társaságában. Oldalán található ugyan csak egy USB port és a MicroSD kártya helye, ami maximálisan 32Gb méretű kártyát tud kezelni. Töltője, ami kérhető EU szabványú fejjel és 2A-t ad le. 
A csomag tartalma maga a szerkentyű, egy távirányító, 1 darab HDMI kábel, töltő adapter, és egy angol nyelvű használati útmutató.

Nem tudom érdemes-e szót ejteni a támogatott formátumok kezeléséről, mivel Android rendszer fut rajta, abból is az 5.1-es verzió, így szinte bármit lejátszhatunk vele, ha feltelepítjük a kívánt alkalmazást. Alapból ezek a formátumok támogatottak: 
-Video: AVI, DAT, ISO, MKV, MOV, MP4, MPEG, MPG, RM, WMV 
-Audio: AAC, FLAC, MP3, OGG, RM, WMA, kezeli a DTS hangot is. 
-Kép: JPG 


Térjünk át a belsőre. A kis dobozkánkat egy Amlogic S905 nevű, 4 magos, 64 bites, magonként 2Ghz-es processzor hajtja meg, Mali-450 video vezérlővel. 2.4Ghz-es wifi és Bluetoth 4.0 támogatású, tehát vezérelhetjük vezeték nélküli egérrel vagy billentyűzettel is. Támogatja az Apple féle AirPlay és az Androidos Miracast funkciót, tehát telefonunk képét megjeleníthetjük TV-nken. Így már nekem is könnyebb lesz a felvett videók vagy képek visszanézése nagy képernyőn, minden féle másolgatás nélkül. Belső tárhelye 8Gb, ami így elsőre kevésnek tűnhet, de ez egy média lejátszó, amihez úgyis pendrive-ot, merevlemezt, memóriakártyát csatlakoztatunk, vagy a neten böngészünk, filmet nézünk. Belső memóriájának hála zökkenőmentesen fog minden működni, ugyanis 2Gb RAM található benne. A Box-on gyárilag telepítve van a méltán híres KODI alkalmazás, amellyel multimédiás mindenessé varázsolhatjuk kis fekete dobozunkat. Illetve, ha úgy tartja a kedvünk, akár játszhatunk is rajta, így egy játék konzolként funkcionálhat a nappalinkban.

Most a lenti linken keresztül olcsóbban, 37.99$-ért megvásárolhatjátok ingyenes postaköltség mellett, amíg az akció tart. Ami a kínai raktárból szállítva EU-s töltőfejjel, középárfolyamon számolva 10.000 forint felett van pár százassal. Hölgyeim, akinek a párja szereti a filmeket és hozzám hasonlóan szereti kihasználni műszaki dolgainak minden képességét, akkor ez egy jó kis ajándék lehet. Ha párom olvassa ezt a cikket, akkor nem kell félned, nem kell megvenned ezt nekem. Már megrendeltem magamnak... :)
Szólj hozzá!
Címkék: usb mobiltelefon

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr1512064057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása