Elephone W2... A csinos kis okos

2016. augusztus 20. 08:41 - nezdmitrendelszblog

A jelenleg kapható, saját pénztárcámhoz mért okosórák nem kimondottan fogtak meg külsőre soha sem. És most kiemelném az előbb említett jelzőt, tehát nincs 50-60-70.000 forintom vagy még több pénzem arra, hogy okosórát vásároljak magamnak, de még ez alá az összeg alá is eléggé lefelé kéne menni, hogy szert tegyek egy ilyen eszközre, pedig, ha valamilyen úton-módon egyszer csak valaki azt mondaná nekem, hogy tessék haver, választhatsz magadnak egyet a piacon lévő termékek közül teljesen ingyen... Először is az nagyon jó lenne. Másodszor, azonnal elkezdeném bújni a netet, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb számomra.
Titkon mindig is egy olyan jellegű okosórát gondoltam magamnak, ami mellőzi a kijelzőt, hiszen úgyis összekapcsolnám azt a telefonommal, így minden olyan információt, amihez eleve egy kijelzőre lenne szükség, azt a telefonomról le tudnám olvasni. Ergo neki csak a saját funkcióját kellene, hogy ellássa, azaz, külsőre legyen egyszerűen csak egy óra. Hogy miért? Nem tudom, biztos az én perverzióm, de engem sokkal jobban megfog egy óra kinézete, mint egy kijelzőn cserélgethető számlapok sokasága.
Ha most végig kellene mennem azokon a dolgokon, hogy ki milyen funkciókat szeretne az okosórájába, akkor ez egy nagyon hosszú cikk lenne. Ez nem egy szereld magad írás lesz.



Láttam már nem egy nekem tetsző analóg okosórát, de amit most találtam, arra azt mondom, hogy ennyiért ez nem is rossz. A 2006-ban alapított Elephone nevű gyártóról biztos hallott már az, aki követi a mobil kommunikációs híreket. Az első ilyen jellegű termékük a W1 nevű kijelzővel ellátott termékük volt. Tavalyi évben pedig bemutatták a W2 nevű modellt, ami merőben különbözik az előző verziótól, a mai cikk tárgya is ez lesz. Mi az, hogy lesz, már most írom is.


Tehát maga az óra két színben kapható ezüst és aranyban tündököl, mindkettőhöz barna bőr szíj tartozik. A csomagolásban megtalálható maga az óra, a bőrszíj, amit magunknak kell rá applikálni (gondolom nem kell hozzá műszerész végzettség). Egy csavarhúzó, két darab elem és egy használati útmutató. Az óra házának mérete 41x10 mm. Magát a mechanikát és az óra okos részét egy normál CR2032 típusú elem hajtja. Ezt csak azért jegyzem meg, mert Kínából megrendelve ez az elem is bagatel összeg. Mellékelnek egy csavarhúzót is az óra mellé a csomagban, amivel leszedhetjük a hátlapot és otthon, magunknak ki is tudjuk cserélni az elemet. Folyamatos Bluetooth kommunikáció mellet 3 hónap az üzemideje, ha nem szeretnénk használni az óra okos funkcióit, akkor 3 évig is elketyeg vele. 



A számlapot zafír üveg védi, maga az óra pedig rozsdamentes acélból készül. Az óra megjelenése elegáns, a tizenkettes mutató alatt a gyártó logója, felette egy apró LED, ami ha pirosan világít merülő félben van az óra, kék színben, ha alvásunkat figyeli és zöld, ha a mozgásunkat akarjuk monitorozni vele. A funkciók közül az óra jobb oldali alsó gombjának nyomva tartásával válthatunk. 



Alul a tok ívét követve 10 kis LED található, mely az óra alsó gombját megnyomva felvillan 10 perces időtartamra osztva, mennyit mozogtunk. A legutolsó, akkor villan fel alapállapotban, ha nem fogadott hívásunk volt. A felső gombot megnyomva ellenőrizhetjük melyik funkcióban van az óra, nyomva tartva azt, pedig ki és be kapcsolhatjuk. Ha pedig az alsó gombot kétszer megnyomjuk, az megrezegteti a telefonunkat, kvázi megtalálhatjuk vele, ha hatósugaron belül van.



Nézzük mit is tud pontosan ez a csinos okosóra. Swiss Ronda szerkezet, IP53-as védettség, energiatakarékos Bluetooth 4.0 kommunikáció. Bejövő/nem fogadott hívás jelzése rezgés funkcióval. Lépés számláló, alvás monitorozó, ébresztés funkció. Hogy kihasználhatjuk az óra összes funkcióját, szükségünk van az áruházból letöltött szoftverre. 



Segítségével távolról vezérelhetjük a telefonra telepített szoftverben a kamerát, ilyenkor az óra bármely funkció gombját megnyomva távolról készíthetünk képet a telefonunkkal. De itt kaphatunk képet a megtett lépésikről/mozgásunkról, alvásunkról, stb... Kompatibilitás minimum Android 4.3 és Bluetooth 4.0 támogatása.

A terméket itt tekinthetitek meg most elég durván akciós áron.

Mond el hozzászólásban, mit gondolsz róla. Szeretnél te is egy ilyet? A lent található linkeken meg is oszthatod.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr3212064053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása