Oukitel K4000 Pro... Hosszú útra

2016. szeptember 14. 20:58 - nezdmitrendelszblog

Aki most adja mobiltelefon vásárlásra a fejét, annak talán érdemes megnézni a hazai boltok és a külföldi webshopok ajánlatait. Általánosnak mondható, hogy a külföldről rendelt termékek olcsóbbak a hazai kereskedők termékeinél. Persze mondhatjuk, hogy egy "kintről" rendelt terméknél nincs sok esetben hazai garancia, és általában ennél a pontnál szokott megszakadni a rendelés folyamata. De honnan tudjuk azt, hogy amit itthon vásárolunk magunknak és a garanciális időn belül nem hibásodik meg, az miért ne lenne igaz egy más országból rendelt termékre is? Így, ezeket mérlegelve nem rossz ajánlat ez a telefon.



Mivel már lassan kezdünk hozzászokni az Ázsiai piacról beáramló márkanevek dömpingjéhez, így ez a név sem cseng már annyira ismeretlenül sokaknak.

Specifikáció

A telefon mérete 14.56 x 7.20 x 1.25 cm, súlya 162g. A két színben elérhető (fekete és fehér) készülék kijelzője 5.0"-os HD (1280X720) felbontású, szélei lekerekítettek. A házért piros pontot érdemel(ne) a gyártó, mert ebben a kategóriában sem kell lemondanunk a minőségibb életérzésért, fém oldalsó keret öleli körbe a telefont, viszont hátul csak egy bőr hatású műanyag hátlap néz velünk farkasszemet. A telefon elején a közelség és fényérzékelő, mellette a hangszóró és a papíron jól mutató 5 mpixeles, valójában csak egy interpolált 2mpx-es optika került. Alul három darab érintésérzékeny gomb található. Hátul a 8, valójában 5mpx-es szenzor, egy LED villanó, a gyártó logója és a hangszóró található. A manapság használatos ujjlenyomat olvasó kimaradt a repertoárból, ami költséghatékonyság szempontjából nem feltétlenül probléma. Bal oldalt a bekapcsoló gomb, jobb oldalon a hangerő szabályozót tálaljuk. Bluetooth 4.0 és OTG támogatással, 802.11a/b/g/n wifivel, GPS-el rendelkezik. 



A meghajtásért az MTK6735 64bit-es processzora felel, magonkénti 1.0 Ghz-es sebességgel. A családban nálunk van egy ugyan ilyen procival szerelt Meizu M2 telefon, azon szerencsére semmi lassulás vagy akadozás nem érzékelhető a mindennapi alkalmazások használatakor. Bízva az Oukitel mérnökeiben, itt sem lesz okunk panaszra. Memóriából jó hír, hogy 2Gb jutott neki, tárhelye 16Gb-os, amit 32Gb-ig bővíthetünk Micro SD kártyával. A telefon rendszere Android 5.1, támogatja a magyar nyelvet és a hírek szerint úton van a 6.0 Marshmallow, amit akár OTA-n is frissíthetünk majd. Két Micro SIM kezelésére alkalmas és támogatja a 800Mhz-es frekvenciát is.



Az ütős részét a végére hagytam, 4600mAh-s akkumulátorral rendelkezik, amit a gyári töltő 1.5A teljesítménnyel 3 óra alatt feltölt. A gyártó adata szerint 6 napot is kibír normál használat mellett egy feltöltéssel. Persze tudjuk, hogy papíron minden jól mutat, de, hogy nem kell a telefont naponta tölteni, az is biztos. Egy hosszú útra kitartó társunk lesz.



Tehát a mostani akciós árért, azt nem mondom, hogy kihagyhatatlan ajánlat, de erősen megfontolandó, aki most szeretne telefont vásárolni óccsóért. 2GB RAM, 16Gb RAM, bővíthető tárhely, méretes akkumulátor, nem bivalyerős, de szépen dolgozó processzorral nem lövünk mellé. Ha az oldalon EU-s raktárból rendelünk, akkor kicsit többe kerül a telefon, viszont mobil alkalmazáson keresztüli vásárlás esetén kicsit olcsóbban megvehetjük és ilyenkor még adót, vámot sem kell rá fizetünk, így 25.000 forintért a miénk lehet a telefon.


A termék linkje
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr2512064037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivancsi 2017.02.03. 10:55:48

ja nem lovunk melle rendeltem 2x is! az elso nagyon szar azaz ROSSZ volt majd postavisszakinya... a masodik csak siman szar... orultem hogy megszabadultam tole! :)
süti beállítások módosítása