Onda V820w ... Windows vagy Android, egyre megy

2016. október 03. 18:32 - nezdmitrendelszblog

Már jó ideje kapható az Onda dual OS-es táblagépe. Mi is az a dual OS? Esetünkben egy számítógépen vagy táblagépen kiválasztható, hogy Windows vagy Android rendszer induljon el. Éppen amelyiket használni szeretnénk. Korábban nézelődtem az ilyen típusú gépek között, de mivel volt már táblagépem, ezért nem szántam rá magam a vásárlásra. Jelenleg egy Acer Iconia W4-820 táblagépem van, ami szintén 8"-os és ugyan ez a hardver van benne, ugyan csak Windows-t futtat, de nekem ez a kijelző, ez a méret teljesen megfelelő. Tökéletes második gépnek. Ha akarom kézben használom, ha akarom lerakom az asztalra, csatlakoztatok egy egeret és már használhatom is.



Az Onda ahogy az előbb is írtam, 8 colos kijelzővel rendelkezik, felbontása 1280 x 800, tíz ujjat érzékel egyszerre. Processzorból egy négy magos 64 bites Intel Atom Z3735F dolgozik, magonként 1.3GHz-en. Antutuban kicsivel 35.000 pont felett van az eredménye. Memóriából 2Gb-ot, tárhelyből 32Gb-ot kapott. Ha szűkében lennénk a tárhelynek, akkor Micro SD kártyával 128Gb-ig bővíthető. 



Előlapi kamerája 0.3, a hátlapon elhelyezkedő 2 megapixeles, nem ezekkel fogunk sztár fotókat lőni, az biztos. Ha gyorsan kell valami, ha valamit le szeretnénk fényképezni és csak ez a táblagép van kezünk ügyében, akkor vész megoldásként használható, de egyébként felejtsük el. Rendelkezik Micro HDMI kimenettel, segítségével megjeleníthetjük a táblagép képét a tévénken. Ezek mellett található rajta egy fülhallgató csatlakozó és egy Micro USB port, amin keresztül tölthetjük, de akár OTG kábel segítségével pendrive-ot, egeret, billentyűzetet is csatlakoztathatunk hozzá. Bluetooth 4.0, 802.11b/g/n wi-fi is megtalálható benne. Viszont nincs benne GPS. Mérete: 20.7 x 12.3 x 0.9 cm, súlya 334g. Akkumulátora 4200 mAh, töltője 2A-t képes leadni.



Most következik a lényeg, a gép előtelepített Windows 10-el és Android 4.4-et futtat. Nem kell aggódni, a rajta lévő Windows operációs rendszer legálisan van fent és minden frissítést azonnal megkapunk hozzá. Előtelepítve megkapjuk hozzá az Office-t is, amit egy évig díjmentesen használhatunk. Nem kell semmiről sem lemondanunk, hiszen egy teljes értékű operációs rendszert kapunk, így bármilyen asztali gépünkön található alkalmazásunkat futtathatjuk rajta. 



Ha pedig az Android rendszert preferáljuk, akkor csak ki kell választani indításkor és már használhatjuk is.



A termék linkje
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr10012064021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása