Xiaomi hordozható egér teszt

2017. május 04. 17:52 - nezdmitrendelszblog

Kicsi, lapos és jól néz ki. Akár Apple termék is lehetne.

20161108164652_61006_2.jpg
Amikor először kinéztem magamnak, hogy megvásárolom a Xiaomi egerét, szinte abban a pillanatban le is mondtam róla, hiszen a közel 30$ az az összeg, amit nem vagyok hajlandó kiadni egy elektromos rágcsálóért. Közben telt az idő és ez jótékony hatással volt az árcédulára. Végül az eredeti ár majdnem feléért sikerült lecsapnom rá.

Nem tudom, ki, hogy van vele, de nekem a képeket látva egyetlen márka ugrott be szinte azonnal, amin a natúr fém szín és a fehér kombinációja jelenik meg javarészt számítástechnikai termékeiben. Megvan, mire gondoltam? Az Apple-re. Ha neked esetleg más márka ugrott be, akkor írd meg nekünk hozzászólásban. Ha lenne egy MacBook-om, teljesen harmonizálna a Xiaomi egerével és sokaknak fel sem tűnne a turpisság, dizájnban teljesen illene hozzá.

 

Kicsomagolás

Az átlátszó fóliával borított és a termék képével ellátott dobozból húzható ki a cikk főszereplője, a bölcsőben pihenő, Xiaomi kisméretű hordozható egere. A dobozban egy használati utasításon kívül egyebet nem találunk. A legfontosabb információk a fehér papírdoboz hátulján olvashatóak. Többek között az is, hogy Windows, Mac OS és Android kompatibilis, illetve amiért különösen megtetszett, hogy egyaránt csatlakoztatható a mellékelt USB-s 2.4 GHz-es rádiófrekvenciás adapterrel, illetve a támogatott Bluetooth 4.0-val számítógépünkhöz és más készülékünkhöz is. Hiszen, míg az asztali gépünkhöz az USB dokkolóval, addig ha úton vagyunk, akkor a vezeték nélküli kapcsolat segítségével használhatjuk a laptopunkkal, így nem kell lemondanunk a megszokott eszközünkről, ez esetben egerünkről, ha más számítógépet szeretnénk használni. Ezt a pozitívumát, úgy érzem fontos kiemelnem, mert nem sok olyan egér létezik a piacon, ami mind a két módon használható. És itt kell külön megjegyeznem a könnyű hordozhatóságot is, ami a széles kompatibilitás mellett, a fő irányvonal. Mérete igen szolid, hosszúsága és szélessége 11.02 x 5.72, magassága pedig csupán 2.36 centiméter. Súlya a mérlegen 78 grammot nyom.

A felső fém színű borítás alumíniumból készült, ami prémium érzést ad a terméknek. A jobb és bal gombok, egy fehér műanyag körben kaptak helyet, közöttük a röccenés mentesen gördíthető, oldallapozást segítő tekerőt találjuk. A rágcsáló többi része ugyancsak műanyagból épül fel, ami az oldalsó kerettől egészen az aljáig egybe fut. Alul, ha jól megfigyeljük, két kör motívumot látunk. Az elsőn található egy kis visszajelző LED és egy kis leírás fogja körbe, amit ha használatba vettük az egerünket, el is távolíthatunk az alsó részről. Ha a LED zölden világít, akkor az USB dokkoló, ha kéken, akkor pedig a Bluetooth kapcsolat aktív. A két mód között úgy tudunk váltani, hogy megnyomjuk ezt a kis gombot, ahonnan a két színű visszajelző fényt látjuk. Alatta találjuk az egér be és ki kapcsoló gombját, illetve az optika nyílását.

A másik kör alakú "MI" logóval fedett rész rejti nekünk az elemeket és az USB dokkolót. A csomag része az első használatba vételhez szükséges elemek már tartalmazza, amit egy kis műanyag füllel zártak el az érintkezőktől, hogy addig se merüljenek. Szerencsére az elemek tartásánál nem azt a tipikus kellemetlen rugós mechanizmust alkalmazták, amitől az embernek a kedve elmegy, ha telep cseréről van szó, hogy nem megy bele, túl feszes, túl laza. A fix tartásért, bár rugós, de egy benyomható kis fém fej felel. Az elemek között találjuk a dokkolót, amit így mindig visszatehetünk a helyére, nem fogjuk elveszíteni. 

dsc04312.jpg

 

Olvastad már az ILIFE V5 robotporszívó tesztünket?

ilife_v5_intelligent_robotic_vacuum_cleaner_ultimate_smart_sweeper_robot_zp3061200917006_2_1.jpg

 A nagy próba

Semmi gond nem adódott sem a Bluetooth sem pedig a dokkoló használatakor. A Windows azonnal felismerte és fel is telepítette a szükséges illesztőprogramot. Bár a külső kialakítás nem az ergonómia csúcsa, az egeret kézbe fogni tényleg jó érzés, ahogy a hűvös alumínium borítást megtapintja az ember keze. A fizikai méretét a hordozhatóság miatt alacsonyra készítették, ami a hosszú távú használatkor hátrány lehet, hiszen nem tud teljes mértékben megpihenni rajta a kezünk.

nevtelen.jpg

Még soha nem volt ilyen egerem, amin nem lehet hallani és érezni az ujjunkkal, amikor görgetünk vele. Talán nem is jó szó rá, hogy rezonancia, amit általánosságban a görgő kelt, hanem, ahogy szinte folyamatosan ugrik tekerés közben a görgő. Na, itt olyan nincs. Olyan, mintha valami sima, végtelenített felületen csúszna végig. Sajnos a jobb és bal gombokról nem mondható el ez a precizitás. Nem mozognak, nem lötyögnek, de sajnos nem figyeltek oda, hogy kattintáskor halkan működjenek. A korábban vásárolt Azzor egerem, amit használok sokkalta "némább". A Xiaomi kattan, az Azzor halk, kattan, halk, kattan, halk. Erre jobban odafigyelhettek volna.

dsc04320.jpg

Az optikából kiáradó fénytől nem fogunk megvakulni. Sőt, én nem is nagyon vettem észre semmilyen kiszűrődő fényt. Ennek tudatában, gondolom kevés energiával is beéri, ami a Bluetooth kapcsolaton keresztül használóknak is további pozitívum, ugyanis az egér által támogatott 4.0-s verzió is keveset fogyaszt. A felbontása 1200DPI, külön beállításra nincs lehetőség. Vezeték nélküli maximális hatótávolsága 10 méter.

Egy könnyű, letisztult megjelenésű terméket kapunk, ami utazásra kiváló, de az asztali gép mellett is megállja a helyét. A saját USB-s vevőjével és a Bluetooth kapcsolat segítségével laptophoz, mobiltelefonhoz, asztali számítógéphez is gond nélkül csatlakoztatható és ez adja meg mind azt a pozitívumot a kis mérettel és a könnyű súllyal karöltve, ami jellemzi a Xiaomi egerét.

Ha megtetszett a termék, itt megtekintheted

Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot 

Kattints a megosztásra, hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr7612471003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása