Unod már, hogy utazáskor minden kütyühöz kell egy töltő? A BlitzWolf BW-S9-cel, most helyet spórolhatsz

2017. december 05. 06:27 - nezdmitrendelszblog

1_53.jpg

Annyi telefon és kütyü megfordult már nálunk, mióta tesztelgetünk, hogy el sem kezdjük őket megszámolni. Na persze ez nem baj, és reméljük, hogy csak még több lesz. És, hogy egyre több terméket és kütyüt tudjunk nektek megmutatni. Már nem egyszer kerültem olyan helyzetbe, hogy amikor utazok, akkor jó lenne majd telefont, külső akkumulátort, táblagépet, stb. tölteni és ilyenkor külön-külön kell berámolni a töltőket a táskába. Így megpróbáltam kiküszöbölni ezt a kellemetlen helyzetet, mert van olyan termék, aminek az USB-s töltője 5V 1A, van, amihez 2A kell és nemrég beszereztünk egy olyan kütyüt, amihez 12V kell 1.5A mellett, tehát, ha az ember helyet akar spórolni utazáskor vagy csak kell egy olyan eszköz, ami szinte bárhol bevethető, akkor jó megoldás a BlitzWolf töltője, a BW-S9.

 

Kicsomagolás

 

dsc05070.JPG

 

Olvastad már? Leagoo KIICA MIX teszt - A sokak által legjobban várt mobil. Nem hiába.

1502430509197494_eredmeny_1.jpg

 

A BlitzWolf-nál már bevált szokás, hogy újrahasznosított papírt használnak. Most sem történt ez másként. A doboz tetején a gyártó logójával és a benne foglalt termék modelljének nevével találkozunk. A doboz elején pedig egy vonalkóddal ellátott papíron találjuk, hogy EU töltőfejjel érkezik ez a QC3.0 kompatibilis töltőfej.

 dsc05071_1.JPG

dsc05072_1.JPG

A fedelet felnyitva egy papír tálcán, egy opálos tasakban ül a BW-S9. Kiemelve találkozhatunk a mellékelt 1 méter hosszúságú MicroUSB kábellel, ami 480Mbps sebességre és 2.4A teljesítményű áram átvitelére képes. Ez külön pozitív dolog, hiszen így nem azzal a kellemetlen helyzettel találkozik a vásárló, aki beszerzi a BlitzWolf töltőjét, hogy hiába írták rá, hogy gyors és erős, de a telefont mégsem tudja a megfelelő sebességgel feltölteni. Ilyenkor szokott az történni, hogy nem megfelelő kábellel használják a telefont, illetve olyannal, ami a nagy ellenállása miatt nincs felkészítve a nagyobb áramerősség átvitelére. Szerencsére itt ezzel nem lesz gondunk. A dobozban még egy apró leírást és egy köszönő kártyát találunk. 

dsc05073.JPG

dsc05074.JPG

A töltő a teljesítményéhez képest sokkal kisebb, mint vártam. Azt hittem, hogy valami nagy batár dolgot fogok kapni, de nem így történt. Masszív összeszerelés, kellemes súly (ahonnan már lehet érezni, hogy van benne anyag) jellemzi. Mérete 8 x 2.7 x 3.9 centiméter, oldalán a márkajelezéssel, alul a főbb információkkal és az USB portnál pedig a QC 3.0 felirat díszeleg. 

dsc05078.JPG

Mi is az a „QC”? Qualcomm Quick Charge szabványa, amellyel nagyobb áramerősséget vihetünk át a töltőből a telefon felé, az azt támogatott eszköznél gyorsabb töltést érhetünk. Röviden így szólna ez a funkció. Persze ehhez támogatnia kell a töltőnek és a telefonnak is ezt a szabvány típust. De még a kettejüket összekötő kábelnek is képesnek kell lennie ekkora áramerősség átvitelére, veszteség nélkül. Amit persze, ha ezt a töltőt megvásároljuk, nem lesz gondunk rá, hiszen ezt mellékelik a csomagban. 

De a töltő nem csak a Qualcomm féle 3.0, hanem visszafelé is kompatibilis, így a QC2.0, a HUAWEI féle FCP (Fast Charge Protocol), Samsung AFC (Adaptive Fast Charging), és az Apple és BC1.2 protokollokat is támogat.

2_36.jpg

A töltő intelligens IC-vel rendelkezik, amely képes felismerni a csatlakoztatott eszköz áramfelvételét és csak az éppen szükséges áramerősséget adja le a fogyasztónak. Ezen felül több féle védelemmel is ellátták, mint például a túlfeszültség, a túlmelegedés és rövidzárlat elleni védelemmel is.

A BW-S9 maximálisan 18W-ot képes leadni a különböző feszültségeken:

- 3,6-5V ~ 3A,

- 5-9V ~ 2A,

- 9-12V ~ 1,5A.

 

A nagy próba

 

Az intelligens teljesítmény szabályzó rendszernek köszönhetően felismeri az adott protokollt és az annak megfelelő áramerősséget adja le számára. Bár a jelenleg használt Xiaomi Mi 5X-em sajnos a Xiaomi jóvoltából nem kapott Qualcomm certifikációt, de a kis USB-s áramerősség tesztelőnk szerint így is 5V 2A mellett töltötte a telefont, ahogyan a gyári töltője is. Van egy itthoni eszközünk, aminek a töltője 12V mellett ad le 1.5A-t. Na, mondom, most majd jól kifogok rajta. A BW-S9 állta a sarat, felismerte az eszköz által engedélyezett maximális áram átvitel erősségét és szépen beállt erre a teljesítményre és szépen 17-18W között töltötte az eszközt.

dsc05077.JPG

Hogy megéri-e ez a töltő? Nem kérdés. Főleg, hogy mellé kapunk még egy 2.4A-t átvivő MIcroUSB-s végű kábelt is, így 7.99$-ért, azaz mindegy 2.050 forintért lehet egy mindenes töltőnk és egy kábelünk is és még szállítási díjat sem kell fizetnünk. A BlitzWolf bejelentette, hogy mivel a DJI Spark is QC kompatibilis, így ezzel az eszközzel a drónt akkumulátorát is gond nélkül, gyorsan feltölthetjük. 

A töltőt itt tekintheted meg, ahol kiválasztható az EU szabványú töltőfej

 

Update!

Mintha megérezték volna, hogy jó áron van a BlitzWolf töltője és a cikk megjelenésének másnapján már 3$-al drágábban adják... Találtunk egy másik BlitzWolf töltőt, ami ugyan ezeket a funkciókat tudja kábel nélkül, őt itt tudjátok megnézni.

Nagyon szuper harisnyázott kábelei is vannak a BlitzWolf-nak, amikkel akár egy autót is el lehet húzni. MircoUSB vagy USB Type-C? Itt mindegyikhez megtalálod a megfelelőt.

 

Mondd el másnak is, ha tetszett a  cikk. Egy kattintással megoszthatod.

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr7413415649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása