Egy korrekt alsó kategóriás telefont dobott össze a CUBOT a Nova-val

2018. július 08. 10:44 - nezdmitrendelszblog

pz0297b-eu-1-1db9-up2q_eredmeny.jpg

A CUBOT háza táján is mindig érkeznek újdonságok, a márkánál is törekednek betölteni a piaci réseket. Az új trend ennél a készüléknél is hódít, ez pedig nem más, mint a 18:9-es képernyő arány. Nézzük meg közelebbről, mit tud nyújtani a kedvező árazású Nova.

Gondolom, nem árulok zsákbamacskát, ha azt mondom, ez nem egy felsőkategóriás készülék. 5,5 hüvelykes 18:9-es kijelzővel érkezik, aminek a felbontása 720 x 1440 pixel, a kijelző mérete behatárolja a telefon méretét, ami 15 x 7,2 x 0,89 centiméter.

pz0297b-eu-1-1db9-krxn_eredmeny.jpg

Jó hír, hogy a rendszere az Android 8.1. Az operációs rendszert a MediaTek MT6739-es négy magos alsó-középkategóriás chipje menedzseli, ami támogatja a fent említett kijelzőt és a dupla hátlapi kamerákat is, de költségtakarékossági szempontból, a második, kiegészítő optikát lehagyták hátulról. Nem is baj, hiszen ezek a kiépítésű kamerarendszerek csak papíron mutatnak jól az alsó kategóriában, lényegi haszna nem igazán van. A processzor négy magja maximum 1,5GHz-es sebességre képes. A grafikus gyorsító az 570MHz-es IMG PowerVR GE8100, ami pont jól passzol ehhez a készülékhez.

pz0297b-eu-1-1db9-9bjf_eredmeny.jpg

pz0297b-eu-1-1db9-ow1o_eredmeny.jpg

Kamera szenzorok tekintetében elől 8 megapixeles, hátul 13 megapixeles darab került, mint ahogyan azt fentebb olvashattad, hiába tudja a rendszerchip kezelni a dupla kamerát, nyilván az árcédula is többet mutatna, ha még egy szenzor került volna hátulra. Memória terén bőséges 3GB áll rendelkezésre, tárhelyből viszont csekélyke 16GB, ebből azért lehetett volna bőkezűbb a gyártó, szerencsére a kombi SIM tálcával van lehetőség a bővítésre, hogy zenéinket és egyéb fájljainkat microSD kártyán tároljuk.

pz0297b-eu-1-1db9-gttk_eredmeny.jpg

pz0297b-eu-1-1db9-ha0j_eredmeny.jpg

Ami viszont ennél fontosabb talán, hogy a chip támogatja a 4G B20-as hálózatot, így itthon teljes értékűen tudjuk használni majd a telefont. Van még itt nekünk ujjlenyomat olvasó is, valamint Bluetooth 4.0 és b/g/n szabványt ismerő Wi-Fi is. Sokan örülhetnek viszont, hogy a mérnökök kivehetőre tervezték a 2800mAh-s akkumulátort, ilyet már nem nagyon látni mostanában. Így ha problémás lenne az üzemidő, egy tartalék akksival könnyedén orvosolható a probléma, gyakorlatilag pár mozdulattal. A gyártó becslése szerint nagyjából 6 órányi video lejátszást bír ki a telep, vagy 7 nap készenléti időt.

pz0297b-eu-1-1db9-phu5_eredmeny.jpg

pz0297b-eu-1-1db9-ey22_eredmeny.jpg

Amennyiben megtetszett a telefon az alábbi linken tudod megvásárolni a TomTop oldalán, most 92,99$-ért és természetesen a Duty Free szállítási mód is elérhető, így áfa és vámmentesen rendelhető meg a telefon.

A CUBOT Nova-t itt találod meg

 

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy az ismerőseid is tudjanak róla! 

 

 

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nezdmitrendelsz.blog.hu/api/trackback/id/tr9114100187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása